Elisa aloittaa sekä Helsingissä että Turussa koulujen kanssa kokeilut, jossa 5G-yhteyttä hyödynnetään 360 asteen 8K– videokuvan välittämiseen opiskelijoiden katseltavaksi.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Helsingin medialukiossa kokeillaan lokakuun alusta alkaen Elisan 5G-ratkaisua, jonka avulla opiskelijat voivat tutustua reaaliaikaisella videokuvalla lukion ulkopuolella oleviin kohteisiin myös luokkahuoneesta käsin ja kokea näin opetustilanteet mahdollisimman todentuntuisena myös etänä.
Opiskelijat seuraavat pilotin puitteissa tapahtuvaa opetusta luokassa olevalta isolta 8K-näytöltä, jonka 8K-tasoinen kuvanlaatu. 5G-yhteyden avulla kuvanlaatu pysyy teräväpiirtoisena.
Pilotissa pyritään löytämään pedagogisia hyödyntämismahdollisuuksia uudelle teknologialle. Kokeilu toteutetaan osana Helsingin kaupungin kokeilualustatoimintaa ja 6Aika Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt -hanketta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”Opetustilanteita tapahtuu myös lukion ulkopuolella, johon voi esimerkiksi vallitsevan koronatilanteen vuoksi olla mahdotonta mennä isolla porukalla. Näihin tilanteisiin uusi teknologia ja uudet ratkaisut tarjoavat mahdollisuuksia ilman, että opetuskokemus kärsii siitä, ettei tietyissä paikoissa voi olla koko luokka samanaikaisesti”, Helsingin kaupungin tietohallintopäällikkö Soili Haapala kertoo.
”Elisan kattava 5G-verkko Helsingissä mahdollistaa paljon kaistaa vaativan lähetyksen koululuokkaan hyvälaatuisena. Tuomme jatkuvasti uusia 5G-ratkaisuja eri toimialojen tarpeisiin, auttaen ihmisiä jokapäiväisessä viestinnässä, työskentelyssä, asioinnissa ja viihtymisessä. Digitalisaation keinoin pystytään luomaan kestävää tulevaisuutta, kun muun muassa 5G yleistyy kovaa vauhtia ja sitä pystytään hyödyntämään entistä laajemmin myös opetuksessa”, kertoo Elisan liiketoimintajohtaja Petteri Svensson.
Turussa puolestaan vastaavaa ratkaisua pilotoidaan kahdessa yläkoulussa sekä Turun ammatti-instituutissa syksyn aikana. Kokeilussa pyritään lisäämään ymmärrystä uuden teknologian hyödyntämisestä erilaisissa palveluissa – tällä kertaa siis opetuksen näkökulmasta. Tavoitteena on tarkastella, miten tämän tyyppinen teknologia mahdollistaa oppilaan etäläsnäolon esimerkiksi opintoretkellä, ammattiin perehtyessä tai yhteisopetuksessa toisen koululuokan kanssa. Kokeilu on osa Smart & Wise Turku -kärkihanketta.
”Koronatilanne on luonut entistä enemmän kysyntää nopeille ja paljon liikennettä kestäville nettiyhteyksille, kuten 5G-verkolle. Myös etätyöskentelystä ja -opetuksesta on tullut yleistä. Turussa on kattava Elisan 5G-verkko jopa pohjoismaisella mittakaavalla. Tämän vuoksi kokeilu on luontevaa tehdä Turussa, jossa erilaisia 5G-ratkaisuja on vuosien mittaan testattu ja otettu käyttöön. Tässä pilotissa käytettävää 5G-ratkaisua pystytään varmasti hyödyntämään myös muihin tarkoituksiin esimerkiksi eri toimialoilla yrityksissä ja organisaatioissa”, kertoo Elisan liiketoimintajohtaja Petteri Svensson.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”Tänä keväänä opetuksessa hyödynnettiin etäkokousvälineitä ennätyslaajasti. Käynnistyvän kokeilun avulla saamme ensi käden kokemuksia siitä, mihin kaikkeen uusimmalla etäteknologialla ja nopeilla tietoliikenneyhteyksillä voidaan parhaimmillaan päästä”, kertoo Turun kaupungin Tietokone opetuksessa – TOP-keskuksen toiminnanjohtaja Jouni Paakkinen.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »