Motorola on viime aikoina julkaissut uusia keskihintaisia älypuhelimia nopealla, jopa hengästyttävällä tahdilla. Useimmilla malleilla on ollut jokin erityisominaisuus, vaikkapa nopea lataus tai zoom-painotteinen kamera, ja useimmille niistä on myös löytynyt oma käyttäjäkuntansa. Myös Moto G 5G Plussalla on muutama ässä hihassaan.
Moto G 5G Plus on toistaiseksi markkinoiden edullisin uuden sukupolven 5G-verkkoja tukeva älypuhelin Suomessa 349 euron suositushinnallaan (4+64 Gt). Lisäksi uutuudessa on massasta poikkeava näyttö 21:9-kuvasuhteella sekä kookas 5 000 milliampeeritunnin akku.
Motorola Moto G 5G Plus
- 6,7" IPS LCD -näyttö
- Sormenjälkilukija kyljellä
- 48 + 8 + 5 + 2 Mpiks. kamera
- 16 Mpiks. etukamera
- Qualcomm Snapdragon 765 -piiri
- 5000 mAh akku
Teknisiltä tiedoiltaan Moto G 5G Plus vaikuttaakin erittäin mielenkiintoiselta Android-älypuhelimelta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
349 euron mallin lisäksi Moto G 5G Plussasta on toinen 399 euron (6+128 Gt) malliversio mutta ainoastaan yksi väri, sininen Surfing Blue.
Moto G 5G Plussan tekniset tiedot
- Muovirakenne
- 6,7 tuuman IPS LCD -näyttö 2520×1080 pikselin Full HD+ -tarkkuudella ja 90 hertsin virkistystaajuudella, HDR10-tuki
- Neljä takakameraa
- 48 megapikselin pääkamera 0,8 mikronin pikselikoolla ja f/1,8-aukolla (12 megapikselin kuvakoolla pikselikoko 1,6 mikronia)
- 8 megapikselin 118 asteen ultralaajakulmakamera 1,12 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla
- 5 megapikselin makrokamera 1,12 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla (tarkennus 2 senttimetrin etäisyydeltä)
- 2 megapikselin syvyyskamera 1,75 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla
- Videokuvaus pääkameralla 4K-tarkkuudella 30 fps, 1080p Full HD 30 / 60 fps ja 720p HD 30 fps, hidastuskuvaus 1080p Full HD 120 fps tai 720p HD 240 fps, ultralaajakulma- ja makrokameralla 1080p Full HD 30 fps tai 720p HD 30 fps
- Kaksi etukameraa
- 16 megapikselin pääkamera 1,0 mikronin pikselikoolla ja f/2,0-aukolla
- 8 megapikselin ultralaajakulmakamera 1,12 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla
- 2 mikrofonia
- Qualcomm Snapdragon 765 -järjestelmäpiiri
- 4 tai 6 gigatavua RAM-käyttömuistia
- 64 tai 128 gigatavua sisäistä tallennusmuistia ja microSD-muistikorttipaikka (tuki 1 teratavuun asti)
- Kaksi SIM-korttipaikkaa (toinen jaettu muistikorttipaikan kanssa)
- 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
- 4G LTE -kategoria 18/13
- 5G-taajuudet N1, N3, N7, N8, N28, N38, N41, N77, N78 (alle 6 gigahertsiä)
- Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.1 / NFC -yhteydet, FM-radio
- USB-C- ja 3,5 mm -liitännät
- 5 000 milliampeeritunnin akku tuella 20 watin pikalataukselle (Qualcomm Quick Charge 3.0), 20 watin laturi mukana myyntipakkauksessa
- Mitat 168 x 74 x 9 millimetriä
- Paino 207 grammaa
- Android 10 -käyttöjärjestelmäversio
Hyvää Moto G 5G Plussassa
- Hinta-ominaisuussuhde. Moto G 5G Plus tarjoaa runsaasti vastinetta hinnalleen. Käyttöön saa 5G-yhteydet, lähellä vakio-Androidia olevan puhtaan ja nopean Android 10 -kokemuksen, mainion akunkeston ja hintaluokassaan positiivisesti erottuvan näytön. Myös tehoja on riittävästi, eikä merkittäviä puutteita ole.
- Joukosta erottuva näyttö. Moto G 5G Plussan 6,7-tuumainen näyttö on tarkka ja oivallinen elokuvien katseluun 21:9-kuvasuhteen ansiosta. Hintaluokassa harvinainen 90 hertsin virkistystaajuus parantaa käyttökokemusta, ja myös HDR10-tuki on mukana.
- Pitkä käyttöaika. Kookas 5 000 milliampeeritunnin akku tarjoaa lähes takuuvarmasti yhden vuorokauden käyttöajan, ja kaksikin on useimmiten saavutettavissa. Puhelin myös latautuu nopeasti, eikä puhelin merkittävästi lämpene tavallisessa rasituksessa.
Huonoa Moto G 5G Plussassa
- Painikkeiden sijoittelu. Syystä tai toisesta virtapainike on sijoitettu Moto G 5G:ssä hieman liian ylhäälle. Myös äänenvoimakkuuskytkimeen tai erilliseen Google-painikkeeseen yltääkseen on liikuteltava tai pidettävä puhelinta kädessä epätavanomaisella tavalla.
- Telekameran sijaan kaksi turhempaa kameraa. Moto G 5G Plussassa on takana neljä kameraa, mutta optisen zoomin tarjoava telekamera loistaa poissaolollaan. Monille zoomista olisi varmasti enemmän hyötyä kuin makrokamerasta ja syvyyskamerasta, ja tuntuu, että kameroiden lukumäärä on ollut hyödyllisyyttä tärkeämpi tekijä puhelinta suunniteltaessa.
Markkinoiden edullisin 5G-älypuhelin on monipuolinen paketti
Kiinalaisen Lenovon omistamalta Motorolalta on viime vuosina nähty mainioita keskihintaisia älypuhelimia, ja paperilla myös Moto G 5G Plus on melkoinen pakkaus. Kyseessä on toistaiseksi edullisin 5G-älypuhelin Suomen markkinoilla, ja myös 21:9-kuvasuhteen näyttö 90 hertsin virkistystaajuudella on noin 350 euron hintaluokassa yllättävä ilmestys. Puhelimessa on myös yhteensä peräti kuusi kameraa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Ulkoisesti Moto G 5G Plus on hieman tavanomaista pitkulaisempi näytön 21:9-kuvasuhteesta johtuen. Puhelin on ulkoisesti laadukas ja istuu kapeana ja keveänä käteen erinomaisesti. Edullinen hinta näkyy ulkoisesti lähinnä siinä, että laitteen runko on kokonaan muovinen, niin takapintaa kuin kylkiä kiertävää reunusta myöten. Muovipinta ei tunnu kovin alttiilta sormenjäljille ja on myös kädessä lasista pitävämpi, joten yksinomaan huonosta säästötoimesta ei ole kyse. Muovin käyttämisestä huolimatta laatutuntuma on itse asiassa jopa yllättävän hyvä.
Painikkeita Moto G 5G Plussassa on kolme. Oikealla sijaitsevat virta- ja äänenvoimakkuusnäppäimet ja vasemmalla erillinen Google Assistantin käyttöön markkinoitu painike, jonka voi kuitenkin valita kuitenkin vaikkapa avaamaan oman suosikkisovelluksen. Näppäintuntuma on hyvä mutta kaikki painikkeet ovat hieman liian ylhäälle sijoitettuja, jotta niihin mukavasti ylettyisi puhelinta tavallisesti kädessä pidettäessä.
Virtapainikkeeseen integroitu sormenjälkilukija on vikkelä ja toimintavarmuudeltaan luotettava. Kunhan peukaloa oppii parin päivän käytön jälkeen hieman venyttämään lukijaan yltääkseen, on kokemus erinomainen. Myös kasvojentunnistusta voi halutessaan hyödyntää.
Puhelimessa on myös USB-C-liitäntä ja erillinen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Mikrofoneja on kaksi, ja äänenlaatu puheluissa onkin hyvä, Moto G 5G Plussalla puhuvan ääni kuuluu kumppanille selkeästi. Myös kaiuttimen äänenvoimakkuus nousee puheluissa tarvittaessa korkealle, joten Moto G 5G Plus on hyvä myös perinteisenä puhelimena, mikä ei nykypäivänä ole aivan itsestään selvää.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Moto G 5G Plussan näyttö on toteutettu Sonyn viime vuosina tutuksi tekemällä, erinomaisesti elokuvien katseluun soveltuvalla 21:9-kuvasuhteella, jolla suuri osa filmeistä teattereissakin esitetään. Kuvasuhteen ansiosta 6,7 tuuman näyttö on saatu mahdutettua yllättävän pieniin raameihin, vaikka näytönreunukset ovatkin Moto G 5G Plussassa hieman leveämmät kuin mihin on monissa kalliimmissa nykypuhelimissa totuttu.
Tarkkuudeltaan ja väritoistoltaan 2520×1080 pikselin LCD-paneeli on tässä hintaluokassa hyvä, ja pikselitiheys 409 antaa riittävällä tarkkuudella hyvät puitteet mukavalle käytölle. Lisäksi näyttö tukee liikettä sulavoittavaa 90 hertsin virkistystaajuutta ja laajemman värisävyskaalan HDR10-sisältöä. Katselukulmat ovat laajat, paneeli on kirkas, eikä siitä ole juuri pahaa sanottavaa. Eron hintavampiin älypuhelimiin luonnollisesti huomaa, mutta kokonaisuutena näyttö on 350 euron älypuhelimeen hieno.
Yllättävän tasokkaan näyttöpaneelin seurana on Moto G 5G Plussassa harmittavasti vain keskinkertainen yksittäinen kaiutin, joka sijaitsee puhelimen alareunassa. Kaiutin on kyllä äänekäs, mutta erityisen täyteläisestä äänestä ei voida puhua. Lisäksi elokuvakokemusta häiritsee se, että kaiuttimia on vain yksi. Puhelimen hinta huomioiden stereokaiutinten puute ei kuitenkaan ole yllättävää.
Näytön vasemmassa yläkulmassa on kaksi pyöreää reikää etukameroille. Niiden läsnäolo ei päivittäistä käyttöä häiritse, ja erilliset kamerat tuovat hauskan yksityiskohdan jo muutenkin massasta erottuvaan näyttöpaneeliin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Tavallisesta poikkeava 21:9-kuvasuhde mahdollistaa mukavamman moniajon, sillä näytölle mahtuu kahden sovelluksen lisäksi mukavasti myös virtuaalinäppäimistö. Toisaalta suurin osa esimerkiksi YouTuben videosisällöstä on tuotettu 18:9- tai 16:9-kuvasuhteelle, jolloin näytön reunoihin jää Moto G 5G Plussalla tummat alueet.
Osa sovelluksista ei välttämättä toimi oikein 21:9-kuvasuhteella, mutta itse en sellaisiin nyt törmännyt. Niin sovellukset kuin pelitkin mukautuivat ongelmitta Moto G 5G Plussan näytölle.
Pelaaminen Moto G 5G Plussalla onkin mukavaa, sillä näytölle mahtuu hieman tavallista enemmän sisältöä. Puhelimen sisuksissa sykkii Qualcommin Snapdragon 765 -järjestelmäpiiri, joka on Qualcommin toiseksi parasta sarjaa 8-sarjan huippupiirien jälkeen. Snapdragon 765 tarjoaa niin perushyvän suorituskyvyn kuin kohtuullisen virrankulutuksenkin sisältäen myös 5G-modeemin.
Vain hetki sitten 5G-älypuhelimesta sai varautua maksamaan jopa 1 000 euroa, mutta Moto G 5G Plussan myötä uuden sukupolven verkkoyhteydet saa käyttöönsä jo 349 eurolla. Puhelin tukee esimerkiksi 5G-verkkoja alle kuuden gigahertsin taajuuksilla, ja 5G-verkkojen alati laajentuessa houkuttelee moninkertaisesti nopeampiin verkkoihin siirtyminen varmasti jo monia.
Yleisesti tiedonsiirtonopeudet ovat 5G-verkoissa jopa moninkertaisia 4G:hen verrattuna, ja lisäksi verkon taajuusalue ei vielä kärsi samalla tavalla ruuhka-ajoista.
Snapdragon 765:n parina arvostelulaitteessamme on 4 gigatavua RAM-käyttömuistia, ja Moto G 5G Plussan suorituskyky riitti erinomaisesti kaikkiin tavanomaisiin toimiin ja tehokkaaseen moniajoon. Raskaimmissa peleissä grafiikoissa ja ruudunpäivitysnopeudessa on hieman joustettava, mutta ilahduttavasti Moto G 5G Plus ei merkittävästi lämpene kovassakaan rasituksessa.
Moto G 5G Plussasta on saatavilla kaksi muistivaihtoehtoa: 4 + 64 gigatavua (349 euroa) tai 6 + 128 gigatavua (399 euroa). Lisätilaa saa tarvittaessa microSD-muistikortilla, jonka paikka on jaettu toisen SIM-korttipaikan kanssa.
Akunkesto on Motorla G 5G Plussan vahvuuksia. Kookas 5 000 milliampeeritunnin akku tarjoaa reilusti yli vuorokauden varausta ahkerallakin käytöllä, ja myös lataus hoituu nopeasti, reilussa tunnissa, mukana toimitettavalla 20 watin pikalaturilla. Langatonta latausta Moto G 5G Plus ei tue.
Näytön korkeampi 90 hertsin virkistystaajuus tuntuu verottavan käyttöaikaa jonkin verran, mutta yksi vuorokausi on silti luotettavasti saavutettavissa ja kaksikin on hyvin mahdollista. Alentamalla näytön 60 hertsin taajuudelle kahteen vuorokauteen yltää vielä helpommin.
Puhdas Android-kokemus Motorolan omilla mausteilla
Moto G 5G Plussan Android 10 -pohjainen käyttöliittymä on tuttu kaikille viime vuosien Motorola-älypuhelimia käyttäneille. Se muistuttaa pitkälti vakio-Androidia, ja mukana on ainoastaan muutamia valmistajan omia sovelluksia, kuten näppäriä lisätoimintoja tarjoava Moto-sovellus. Se valjastaa puhelimen kaikki sensori hyötykäyttöön, jolloin vaikkapa laitetta heilauttamalla voi aktivoida taskulampun tai ylösalaisin kääntämällä hiljaisen tilan.
Mukana on nyt myös Motorola edge+:ssa ensiesiintymisensä tehnyt Tyylit-valinta (My UX), jolla Androidista voi tehdä itsensä näköisen mukauttamalla esimerkiksi fontteja ja sovelluskuvakkeita ilman erillisiä latauksia.
Kevyesti kustomoidun Androidin etuja ovat alhainen virrankulutus ja käytön sujuvuus, ja Motorolan omat lisäominaisuudet tekevät käyttökokemuksesta monipuolisemman. Esimerkiksi pelattaessa lisää suorituskykyä saa itsestään aktivoituvalla Moto Gametime -pelitilalla, joka esimerkiksi hiljentää saapuvat puhelut ja ilmoitukset sekä valjastaa kaiken suorituskyvyn pelaamisen tueksi.
Myös sormenjälkilukija on saanut oman lisätoimintonsa. Lukijaa kahdesti napauttamalla saa avattua Power Touch -pikavalikon, joka sisältää enintään kuusi käyttäjän itse valitsemaa sovellusta. Valikko toimii, vaikka sormenjälkilukijaa ei muuten käyttäisikään, ja sen toimintavarmuus on erinomainen.
Moto G 5G Plus saa valmistajansa lupausten mukaisesti vähintään yhden suuren Android-käyttöjärjestelmäpäivityksen, joten ainakin Android 11 -ohjelmisto on älypuhelimelle tulossa.
Arvostelun julkaisuhetkellä Moto G 5G Plussan tietoturva oli 1. toukokuuta 2020 tasolla.
Hintaluokassaan kelpo kamerapuhelin
Moto G 5G Plus tarjoaa hintaluokkaansa nähden hyvän kamerakokemuksen, vaikka aivan erinomaiseksi sen kuvanlaatua ei voikaan kutsua. Puhelimessa on yhteensä peräti kuusi kameraa, neljä takana, kaksi edessä – määrä ei kuitenkaan tunnetusti välttämättä korvaa laatua.
Moto G 5G Plussan takakamerat:
- 48 megapikselin pääkamera 0,8 mikronin pikselikoolla ja f/1,8-aukolla (12 megapikselin kuvakoolla pikselikoko 1,6 mikronia)
- 8 megapikselin 118 asteen ultralaajakulmakamera 1,12 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla
- 5 megapikselin makrokamera 1,12 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla (tarkennus 2 senttimetrin etäisyydeltä)
- 2 megapikselin syvyyskamera 1,75 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla
Etukamerat:
- 16 megapikselin pääkamera 1,0 mikronin pikselikoolla ja f/2,0-aukolla
- 8 megapikselin ultralaajakulmakamera 1,12 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla
Pääkameralla valokuvia räpsitään oletuksena 12 megapikselin koossa niin kutsutulla Quad Pixel -tekniikalla, jossa neljä pikseliä yhdistetään yhdeksi muun muassa paremman valovoiman toivossa. Myös 48 megapikselin tarkkuudella kuvaaminen on mahdollista, mutta käytännön hyödyt tällä jäävät vähäisiksi.
Pääkameralla on suotuisissa olosuhteissa mahdollista vangita oikeinkin tyylikkäitä otoksia, joissa värit ovat kohdallaan ja valkotasapainokin hyvällä tasolla. Kontrasti vaihtelee toisinaan hieman, ja haastavammissa olosuhteissa, kuten vastavalossa, värimaailma haalistuu helposti yksityiskohtien puuroutuessa vaihtelevasti.
Mukana on myös erillinen hämäräkuvaustila, Pimeänäkö, joka suoriutuu tehtävistään hienosti ainakin kesäisessä iltahämyssä. Käytettävissä on myös hienosti taustan ja kohteen rajaava muotokuvatila sekä muutamia Motorolan kekseliäitä kuvauskikkoja, kuten hauska Spottiväri, jolla muuten mustavalkoiseen otokseen voi lisätä yhden korostevärin. Myös manuaalitila on luonnollisesti saatavilla, ja haluttaessa kamera tunnistaa kuvattavia kohteita tekoälyn avulla pyrkien näin valitsemaan parhaat mahdolliset kuvausasetukset.
Kameran yksinkertaisiin pyyhkäisyeleisiin perustuva käyttöliittymä on tuttu Motorolan aiemmista älypuhelimista. Ilahduttavasti kamerasovellus mahdollistaa valokuvaamisen myös 21:9-kuvasuhteessa sekä etu- että takakameroilla, mihin esimerkiksi Sonyn Xperia-puhelimet eivät ilman erillisiä kommervenkkejä syystä tai toisesta taivu. 21:9-kuvasuhteen valokuviin mahtuu huomattavasti enemmän sisältöä, mutta toisaalta kuvanlaatu heikkenee jonkin verran.
Pääosin kyvykkään pääkameran lisäksi Moto G 5G Plussassa on 118 asteen ultralaajakulmakamera, jonka 8 megapikselin otokset ovat hyviä, vaikka eivät aivan pääkameran tasolle ylläkään. Linjat eivät vääristy, mutta värimaailma on monesti hieman kalvakampi.
Käytettävissä on myös erittäin läheltä, vain parin senttimetrin päästä, sujuvasti tarkentava 5 megapikselin makrokamera, jolla on helppo ottaa todella laadukkaita lähikuvia vaikkapa hyönteisistä tai kasveista. Neljäs kamera on mukana vain syvyyksiä arvioimassa.
Myös etukameroita on Moto G 5G Plussassa kaksi. Ne sijaitsevat näytön vasemmassa yläkulmassa käärmeen puremajälkeä muistuttavassa kahden pyöreän kamerareiän muodostelmassa. Perinteisen etukameran lisäksi mukana on melko harvinainen laajakulmakamera, jolla samaan selfie-kuvaan saa mahdutettua itsensä lisäksi suuremmankin kaveriporukan, jopa tällä hetkellä asiaan kuuluvin turvaetäisyyksin.
Etukameroilla tallennetut valokuvat ovat hienoja, ja etenkin laajakulmaotokset yllättävät tarkkuudellaan otollisissa olosuhteissa. Kauneustila kannattaa kuitenkin kytkeä pois päältä, ellei sitten halua kasvojensa muistuttavan muovailuvahasta tehtyä mallinnosta.
Puhelin myös ympäröi kulloinkin käytössä olevan etukameran vaalealla värikehikolla, jotta kaikki varmasti osaavat kohdistaa katseensa oikeaan paikkaan. Käytettävissä ovat mukiinmenevästi toimiva muotokuvatila taustasumennuksineen, ison porukan omakuvia helpottava Ryhmäselfie-tila sekä suurin osa muista etukamerallakin valittavissa olevista erikoiskuvaustiloista.
Videokuvaus Moto G 5G Plussalla on pääkameralla mahdollista 4K-tarkkuudella, mutta vain 30 ruudun sekuntivauhdilla. Alemmalla 1080p-tarkkuudella valittavissa ovat 30 ja 60 ruudun vaihtoehdot, ja lisäksi 1080p-tarkkuudella voi tallentaa myös lyhyitä hidastusvideoita 120 ruudun nopeudella. Alemmalla 720p-tarkkuudella kuvaaminen onnistuu lisäksi 240 ruudun sekuntitahtiin.
Videot ovat peruslaadukkaita, mutta eivät mitenkään häikäiseviä. Värimaailma on melko haalea, mutta toisaalta automaattitarkennus toimii erinomaisesti myös videokuvattaessa, ja esimerkiksi sosiaalisen median tarpeisiin videot ovat enemmän kuin hyviä.
Kokonaisuutena Moto G 5G Plus on hintaluokkaansa suhteutettuna hyvä kamerapuhelin. Se ei pysty haastamaan kalliimpia älypuhelimia, mutta on vähintään tasavahva itsensä hintaisten haastajien kanssa – ja joillakin mittapuilla jopa parempi. Pitkulaisella 21:9-kuvasuhteella kuvaaminen erottaa lisäksi puhelimen haastajistaan, mutta toisaalta erillistä telekameraa ei ole ensinkään.
Onko Moto G 5G Plus hyvä ostos?
Motorola on perinteinen älypuhelinbrändi, jolla on viime vuosina ollut vahva tarjonta etenkin keskihintaluokassa. Moto G 5G Plus on vahva vaihtoehto etenkin sellaiselle kuluttajalle, jolle 5G-tuki ja edullinen 349 euron hinta ovat houkutteleva yhdistelmä.
Uuden sukupolven mobiiliverkkotuki ei kuitenkaan ole Moto G 5G Plussan ainut oljenkorsi. Uutuus erottuu kilpailijoistaan myös erilaisella 21:9-kuvasuhteella, joka tekee multimediakokemuksesta mukavan. Lähes puhdas Android miellyttää monia, ja puhelimella ei ole muutenkaan selkeitä heikkouksia näppäinten hieman omituisen sijoittelun lisäksi.
Kuluttajalla on varaa valita, sillä keskihintaluokka on nykypäivänä täynnä toinen toistaan parempia Android-älypuhelimia. Loistonäyttöä arvostaville reilun 300 euron Samsung Galaxy A51 ja hieman kookkaampi alle 400 euron Galaxy A71 ovat varteenotettavia vaihtoehtoja, mutta 5G-tuki niistä uupuu. Galaxy A51 5G -versio 5G-tuella on myös jo myynnissä, mutta tyyriimmällä 479 euron suositushinnalla.
Eräs erittäin kova haastaja on 399 euron Xiaomi Mi 10 Lite 5G, joka nimensä mukaisesti sisältää 5G-tuen ja tasokkaamman näytön AMOLED-teknologialla. Korkeaa 90 hertsin virkistystaajuutta näytössä ei kuitenkaan ole. Tehoiltaan ja kameraominaisuuksiltaan kaksikko on koko lailla tasoissa.
Mikäli 21:9-kuvasuhde kiinnostaa, on 369 euron Sony Xperia 10 II hyvä ottaa mukaan vertailuun. Se on lisäksi vesi- ja pölytiivis IP65/IP68-luokituksen mukaisesti ja tarjoaa Moto G 5G Plussan tavoin pitkälti puhtaan Android-kokemuksen.
Myös pian tuleva OnePlus Nord on mahdollinen vaihtoehto. Sen hinnan odotetaan olevan alle 500 euroa, mutta kuitenkin enemmän kuin Moto G 5G Plussan 349 euroa.
Jos haussa on edullinen 5G-puhelin mainiolla hinta-laatusuhteella, on Moto G 5G Plus oiva valinta. Vaikka 5G-verkkojen tuki onkin vielä hajanainen, kykenee myös Moto G 5G Plus jo erittäin nopeaan tiedonsiirtoon ainakin suurten kaupunkien läheisyydessä, halvimpana 5G-älypuhelimena toistaiseksi Suomessa. Lisäksi se on muutenkin sen verran tasapainoinen kokonaisuus ja tarjoaa hyvää vastinetta hinnalleen, että se ansaitsee ostosuosituksen.
Alla on nähtävissä lisää valokuvia Motorola Moto G 5G Plussalla. Sisällönhallintajärjestelmämme pakkaa kuvia melkoisesti, joten niitä kannattaa tarkastella lähemmin täydessä koossaan alkuperäisversioina. Kuvat löytyvät lisäksi myös tästä Dropbox-kansiosta.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »