Kuluvan vuoden toinen neljännes oli ennätysmäinen älypuhelinsovelluksille. App Annien tilastojen mukaan sekä sovelluksissa käytetty aika, niihin kulutettu raha että niiden latausmäärät nousivat kaikkien aikojen korkeimpiin lukemiin.
Huhti-kesäkuu 2020 jää historiaan älypuhelinsovelluksille toistaiseksi tuottoisimpana vuosineljänneksenä, kun taskastelussa ovat mukana Googlen Play-kauppa ja Applen App Store.
Sovellusten parissa käytettiin toisella vuosineljänneksellä maailmanlaajuisesti yli 200 miljardia tuntia, mikä on 40 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajanjaksona vuonna 2019. Sovelluksia myös ladattiin ennätysmäärä, noin 35 miljardia kertaa, ja niissä kulutettiin ennätykselliset 27 miljardia dollaria, vajaat 24 miljardia euroa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kulutuksesta noin 17 miljardia euroa kertyi mobiilipeleistä, joita myös ladattiin 14 miljardia kertaa toisella neljänneksellä. Yhteenlasketuista tuotoista noin 15 miljardia euroa on peräisin App Storesta, noin yhdeksän miljardia euroa Google Playsta. App Storessa vuotuinen kasvu oli 15 prosenttia, Google Playssa peräti 25 prosenttia.
Eniten sovelluksiin käyttivät rahaa yhdysvaltalaiset ja kiinalaiset. Huhti-kesäkuussa Yhdysvallat ohitti jälleen Kiinan eniten mobiilipeleihin rahaa käyttävänä kansakuntana, kun kulutus nousi 30 prosenttia vuoteen 2019 verrattuna.
Vaikka suurin osa kulutuksesta onkin peräisin peleistä ja muista viihteellisistä sovelluksista, on ladatuimpien sovellusten listalla harvinaisen paljon myös työssä käytettäviä sovelluksia, kuten suursuosioon noussut Zoom-videopuhelupalvelu. Koronapandemia on vaikuttanut sekä ihmisten vapaa-aikaan että työssäkäyntiin, ja se heijastuu myös sovellusten käyttötottumuksiin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Tilastojen mukaan keskivertokuluttaja käyttä älypuhelinsovellusten parissa päivittäin neljä tuntia ja 20 minuuttia huhti-kesäkuussa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »