Googlen omia Pixel-älypuhelimia on välillä kiitelty mutta viime aikoina myös entistä laajemmin kritisoitu. Toistaiseksi uusimpien Pixel 4 -sarjan älypuhelinten on yleisesti nähty jääneen ominaisuuksiltaan pettymykseksi – eikä tätä mielikuvaa vähennä se, että myös Googlen laitteista vastaava johtaja Rick Osterloh on ollut tiettävästi samaa mieltä.
Viime vuonna Googlen Pixel-älypuhelinten toimitukset kuitenkin kasvoivat tutkimusyhtiö IDC:n mukaan edellisvuodesta 52 prosenttia ja ylsivät 7,2 miljoonan älypuhelimen toimituksilla uuteen ennätykseensä. Myynti sujui vahvasti Yhdysvaltojen lisäksi Länsi-Euroopassa ja Japanissa.
Google Pixel 4
- 5,7" AMOLED HDR -näyttö
- 3D-kasvojentunnistus
- 12 + 16 Mpiks. kamera
- 8 Mpiks. etukamera
- Qualcomm Snapdragon 855 -piiri
- 2800 mAh akku
Google Pixel 4 XL
- 6,3" AMOLED HDR -näyttö
- 3D-kasvojentunnistus
- 12 + 16 Mpiks. kamera
- 8 Mpiks. etukamera
- Qualcomm Snapdragon 855 -piiri
- 3700 mAh akku
Tutkimusyhtiön luvuista Twitterissä kertoneen, IDC:n laitetutkimustyöstä vastaavan Francisco Jeronimon mukaan Googlen Pixel-älypuhelinten toimitukset peittosivat viime vuonna esimerkiksi OnePlussan. Sen tavoin myös Google-älypuhelinten valikoimassa ei ole aivan markkinoiden edullisimpiin kuuluvia älypuhelinmalleja.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Osaltaan Googlen viime vuonna saavuttamia ennätystoimituksia ja kasvua himmentää se, että Google viime vuonna toi ensi kertaa saataville myös edullisemmat keskihintaluokan Pixel 3a ja Pixel 3a XL -älypuhelinmallit. Näiden lanseeraus tapahtui toukokuussa. IDC:n julkaisemat luvut eivät vahvista, syntyikö kaikki kasvu viime vuoden Pixel-älypuhelintoimituksissa halvemmista malleista mutta näin voi hyvin olla.
Tänä vuonna uuden Pixel 4a:n lanseeraus on viivästynyt ja sitä odotetaan nyt vasta heinäkuussa. Lisäksi huhujen mukaan myöhemmin syksyllä odotettu Pixel 5 -älypuhelinmalli tai -mallit eivät olisikaan tänä vuonna varsinaisia huippupuhelimia suorituskyvyltään, vaan niissä olisi Qualcommin huippupiirin (Snapdragon 865) sijaan käytössä vain toiseksi paras vaihtoehto, Snapdragon 765G (tai uudempi päivitetty Snapdragon 768G).
Kokonaisuutena Googlen Pixel-puhelinstrategiaa on myös kyseenalaistettu. On ihmetelty, miksi Google vaivautuu itse tekemään puhelimia – ja olemaan mukana sille kooltaan ja erityisesti kannattavuudeltaan marginaalisessa bisneksessä – kun se voisi keskittyä vain Android-käyttöjärjestelmän ja palvelujensa kehittämiseen. Tutkimusyhtiö Counterpoint Research on myös tuominnut Pixelit epäonnistuneiksi tehtävässään – iPhone-käyttäjien houkuttelemisessa Android-käyttäjiksi.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”Pixel tehtiin johtamaan Android-innovaatiota ja olemaan laite, joka houkuttelee iOS-käyttäjiä Androidin. Yli 80 prosenttia volyymista on siirtynyt kuitenkin Android-kumppaneilta. Tämä nähdään todennäköisesti pettymykseksi”, kommentoi Counterpoint Researchin tutkimusjohtaja Jeff Fieldhack.
Toistaiseksi Google on kuitenkin puhelinbisneksessä jatkanut, joten ilmeisesti joiltakin osin projektille asetetut tavoitteet ovat täyttyneet. Sellainen ei myöskään välttämättä ole maksimaalisen puhelinmäärän myyminen, sillä siihen Google ei ole vielä edes pyrkinyt. Tämä näkyy siinä, ettei Pixeleitä myydä virallisesti monissa pienemmissä maissa, kuten esimerkiksi ei toistaiseksi Suomessakaan.
. @Google continues to expand the #Pixel portfolio and sales are growing. In 2019 shipments grew 52% YoY to reach the highest volume ever, with strong performances in the USA, Western Europe and Japan. It now ships more units than @oneplus but it is still far from reaching Top10 pic.twitter.com/qY66isF9vN
— Francisco Jeronimo (@fjeronimo) June 9, 2020
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »