Microsoftin Windows 7 on yhä käytössä lähes neljäsosassa tietokoneista, NetMarketSharen tilastot paljastavat. Vanhalla käyttöjärjestelmällä varustettujen tietokoneiden osuus laskee hitaasti.
Microsoft julkaisi Windows 7 -käyttöjärjestelmäversionsa jo vuonna 2009, ja vuonna 2015 se siirtyi pidennettyyn päivitystukeen, joka takaisi tietoturvapäivitykset vielä viideksi vuodeksi. Alkuvuodesta 2020, tarkemmin 14. tammikuuta, päivitystuki sitten loppui, ja Microsoft kehotti käyttäjiä päivittämään Windows 10:een mahdollisimman nopeasti.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Yhä tänä päivänä lähes neljäsosa, reilut 24 prosenttia, PC-tietokoneista on kuitenkin varustettu Windows 7 -ohjelmistolla. Tilanne on ongelmallinen, sillä pidennetyn päivitystuen päätyttyä myös tietoturvapäivitykset lopetettiin.
Tasan vuosi sitten Windows 7 oli käytössä vielä 35 prosentilla PC-tietokoneista, joten tuen loppumisesta huolimatta käyttäjien päivitystahti on edelleen verrattain verkkainen.
Viimeisen päivityksensä Windows 7 sai tammikuun lopulla, parisen viikkoa tuen virallisen päättymispäivän jälkeen. Windows 7:n yritys- ja oppilaitoskäyttäjät saavat edelleen tietoturvakorjauksia, mutta eivät ilmaiseksi. Yksityiskäyttäjille päivityksiä ei enää ole luvassa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Se, ettei päivityksiä enää julkaista, altistaa Windows 7 -tietokoneet vakavillekin hyökkäyksille tietoturvan ollessa puutteellinen.
Syitä päivittämättömyyteen on monia. Osaa Windows 10 ei vain miellytä, osa taas on ihastunut jo vuosikymmenen käytössä olleeseen, tuttuun ja turvalliseen Windows 7:ään. Jotkut taas välttävät Windows 10:een päivittämistä tietoturvahuolien takia, TechSpot kertoo.
Windows 10 -ohjelmistoon päivittäminen on yhä edelleen mahdollista ilmaiseksi. Aiemmasta artikkelistamme löydät ohjeet päivityksen tekemiseen.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »