5G Momentum -hankeryhmän, johon kuuluu Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, Väylävirasto ja Ilmatieteen laitos järjestämässä 5G-innovaatiokisassa etsittiin suomalaista 5G-osaamista, joka mahdollistaa uusia 5G-palveluita tai uutta lisäarvoa jo olemassa oleville tuotteille ja palveluille.
Lisäksi etsittiin kahta organisaatiota, jotka ovat edistäneet 5G-näkyvyyttä kansallisesti ja/tai kansainvälisesti sekä osoittaneet vahvaa kekseliäisyyttä 5G-kehityksessä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Voittaja on innovatiivinen, ison potentiaalin skaalautuva Port Oulu Smarter -digitalisaatiohanke. Kunniamaininnan saivat LuxTurrim5G-ekosysteemi näkyvyyden tuomisesta 5G:lle sekä kekseliäs idea lääketieteen 5G-etäkonsultaatiosta tai -ryhmäopetuksesta.
LuxTurrim5G:n holistinen 5G-/IoT-verkko ja lokaalia data-analyysiä toteuttava alusta on ensimmäinen laatuaan. Kokonaisuus vie kaupunkien digitaaliset palvelut uudelle tasolle. LuxTurrim5G-älypylväskonseptia tehdään laajassa monialaisessa ekosysteemiyhteistyössä. Lukuisat yhteydenotot globaalisti kertovat kisan raadin mukaan hankkeessa tehdystä loistavasta työstä, joka on merkittävästi lisännyt näkyvyyttä 5G:lle.
Kunniamaininnalla palkitussa lääketieteen etäkonsultaation tai ryhmäopetuksen ratkaisussa 360-kuva, AR-laseista lähetettävä videokuva, potilaan biosensorien ja muiden kytkettyjen instrumenttien data lähetetään 5G-verkon kautta etäkatselupisteeseen. Erikoislääkäri voi ohjata hoitotoimenpiteitä tai lääketieteen opiskelijaryhmä voi seurata toimenpidettä ja mittausdataa sekä kuulla hoitavan lääkärin ja potilaan kertomukset. Näin matkustamisen tarve vähenee merkittävästi. Samaa kekseliästä palvelutoteutusta voi hyödyntää niin sairaanhoidossa, opetuksessa, teollisuuden kunnossapidossa kuin rakennusten kuntokartoituksissakin.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »