Verkkolaiteyhtiö Nokia on tiedottanut tänään työskentelevänsä Marvellin kanssa uusien 5G-radioverkkoteknologiaan liittyvien innovaatioiden parissa, sisältäen useamman sukupolven kustomoituja suorittimia Nokia ReefShark -järjestelmäpiirituotevalikoiman laajentamiseksi.
Nokia ja Marvell kehittävät yhdessä seuraavan sukupolven järjestelmäpiiri- ja infrastruktuurisuorittimia, joita otetaan käyttöön Nokian AirScale-tukiasemissa.
Nokian mukaan ReefShark-piirien myötä tukiasemien koko ja virrankulutus pienenevät suorituskyvyn ja kapasiteetin samalla kasvaessa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Aiemmin on raportoitu, että Nokian 5G-verkkolaitteiden järjestelmäpiiriongelmat olisivat johtuneet muun muassa aiemman kumppanin Intelin toimitusongelmista.
”Tämä tärkeä julkistus korostaa jatkuvaa sitoutumistamme ReefShark-piirisarjojen valikoiman ja käytön laajentamiseen portfoliossamme. Tämä varmistaa, että 5G-ratkaisumme pystyvät tarjoamaan luokkansa parasta suorituskykyä asiakkaillemme. Palveluntarjojien kehittäessä 5G-suunnitelmiaan ja tukiessa kasvavaa liikennettä ja uusia eri toimialojen palveluja, infrastruktuurin ja sen komponenttien pitää kehittyä nopeasti. Piiteknologian viimeisimpien edistysaskeleiden käyttöönotto on kriittinen askel asiakkaidemme paremmassa palvelussa”, kommentoi mobiiliverkoista Nokialla vastaava johtaja Tommi Uitto.
Nokia on kertonut aiemmin raportoivansa jatkossa ReefShark-järjestelmäpiirin sisältävien 5G-verkkotuotteiden osuuden toimituksista. Vuoden 2019 viimeisellä neljänneksellä se oli 10 prosenttia. Nokia arvioi osuuden kasvavan asteittain vuoden 2020 aikana niin, että vuoden lopussa se on yli 35 prosenttia ja vuoden 2021 lopussa osuus on noin 70 prosenttia ja että muutos on pääosin valmis vuonna 2022.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Nokia petti markkinoiden odotukset pahemman kerran heinä-syyskuun tulosjulkistuksen yhteydessä laskemalla merkittävästi sekä loppuvuoden 2019 että vuoden 2020 tulosnäkymiään. Nokian markkina-arvo romahti noin kolmanneksella 26 miljardista 18 miljardiin euroon, josta se sittemmin toipui takaisin yli 20 miljardiin euroon ennen koronaviruksen viimeisen reilun viikon aikana aiheuttamia merkittäviä markkinaliikkeitä. Nyt markkina-arvo liikkuu 19-20 miljardin euron välissä.
Nokian mukaan se joutuu tekemään lisäpanostuksia 5G-tuotekehitykseen, minkä lisäksi sen 5G-verkkotuotteiden tuotantokustannukset ovat toistaiseksi liian korkeat ja katteet jäävät näin kovassa kilpailussa liian pieniksi. Nokia on kertonut ongelmiensa liittyvän erityisesti tukiasemien piiriratkaisuihin, joiden osalta Nokia on epäonnistunut uusien ratkaisujen käyttöönotossa eikä ole saanut järjestelmäpiirillisiä verkkolaitteita tuotantoon suunnitellulla nopeudella.
Nokia on kertonut, että sen tuotteiden suorituskyvyn ja kannattavuuden pitäisi parantua sitä mukaa kun ReefShark-järjestelmäpiireillä varustettujen verkkolaitteiden osuus toimituksista kasvaa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »