OnePlus julkisti Concept One -konseptipuhelimensa alkuvuodesta CES-messujen yhteydessä.
OnePlus Concept Onen merkittävä erikoisuus ovat sen valmiustilassa näkymättömät takakamerat, jotka on piilotettu 0,7 sekunnissa väriä vaihtavan lasin alle. OnePlus on kehittänyt käytettyä lasiteknologiaa yhdessä autonvalmistajana ja Formula 1 -tallina tunnetun McLarenin kanssa, ja McLarenin tunnusväri papaijanoranssi on myös näkyvästi läsnä puhelimen pääosin nahkaisessa takapinnassa.
Nyt OnePlus on kuitenkin julkaissut Concept Onesta myös kaksi kuvaa, joissa puhelin nähdään prototyyppivaiheessa täystummassa värityksessä. OnePlus paljasti kuvat sen teollisen muotoilun tiimiin kuuluvan Kevin Taon haastattelun yhteydessä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
OnePlus Concept One on uuden kameralasiratkaisunsa ohella myös ensimmäinen OnePlus-puhelin nahkaisella takapinnalla, mitä suunnittelija Kevin Tao kommentoikin haastattelussa. ”Tämä on ensimmäinen kerta, kun OnePlus tutkii takaa nahkapintaista designia. Uskomme nahan olevan materiaali, joka mahdollistaa premium-laatutuntuman johon pyrimme, tarjoten pehmeän kosketuksen mutta luoden samalla ohuemman käsituntuman verrattuna lasiin.”
”Työskentelimme yhdessä McLarenin kanssa saman premiumm-nahan käyttämiseksi kuin heidän 720-autoissaan. Tulevaisuudessa, jos aiomme käyttää samanlaista takadesignia, tarkastelemme vaihtoehtoisia materiaaleja, joilla voidaan saavuttaa nahan kanssa sama ulkonäkö ja tuntuma mutta jotka ovat samanaikaisesti ympäristöystävällisempiä ja helpompia pitää puhtaana pitkällä aikavälillä”, jatkaa Kevin Tao.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
OnePlus Concept One -puhelin ei ole tulossa myyntiin mutta siinä nähty teknologia tullaan eittämättä näkemään osana OnePlus-puhelimia tulevaisuudessa. Samoin Taon kommentit vihjaavat myös jonkinlaisen keinonahan käyttöönottoon jatkossa.
OnePlus Concept Onen takakameroiden päällä olevassa lasissa on orgaanisia hiukkasia, joiden ansiosta kameran linssejä peittävä lasi voi muuttua hetkessä läpinäkymättömästä mustasta täysin kirkkaaksi, kun siihen johdetaan sähkövirtaa. Kun puhelinta ei käytetä, pinta näyttää tasaiselta ja yhteneväiseltä, eikä kameraa näy. Lasista on OnePlussan mukaan myös hyötyä kuvaamisessa: se toimii kameran sisäänrakennettuna suodattimena, jonka avulla käyttäjät voivat ottaa aiempaa terävämpiä kuvia voimakkaassa valossa. Muuten uuden kameraratkaisun tärkein hyöty on esteettinen: kamerat näin piilottamalla voidaan luoda kaunis, pelkistetyn elegantti design.
OnePlussan mukaan sen työryhmä testasi kahdeksan kuukauden aikana yli 100 eri vaihtoehtoa parhaimman ulkonäön, nopeuden ja virrankulutuksen löytämiseksi ratkaisulle. Yksi keskeisiä suunnittelun haasteita oli käytettävän lasin paksuus. Lasin tuli olla erittäin ohut ja kevyt, mutta tarpeeksi vahva. Tyypillisesti elektrokrominen lasi valmistetaan kahdesta lasipaneelista, joiden välissä on väriä vaihtava materiaali. OnePlus Concept One -puhelimessa käytetyt lasipaneelit ovat huomattavasti keskivertoa ohuemmat, vain 0,1 millimetriä. Yhteensä lasirakenne on vain 0,35 millimetriä eli yhtä ohut kuin näytön suojakalvo.
Varsinaisten laajempaan myyntiin suunniteltujen tulevien uutuuksien osalta OnePlussalta odotetaan kevään aikana uusia OnePlus 8 ja OnePlus 8 Pro -älypuhelinmalleja nykyisten seuraajiksi sekä myös uutta, edullisempaa OnePlus 8 Liteä mallistoa täydentämään. Näistä puhelimista nähtiin ensimmäiset mallinnoskuvapaljastukset jo hyvissä ajoin ja julkistusta odotetaan alkuvuoden ja kevään edetessä.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »