Kuvapalvelu Instagram ottaa käyttöön uusia keinoja valheellista sisältöä torjuakseen. Emoyhtiö Facebookin tavoin senkään säännöt eivät kuitenkaan päde poliitikkoihin, TechCrunch kertoo.
Instagram on testannut uutta ”faktantarkistajaansa” Yhdysvalloissa jo toukokuusta asti, ja nyt se otetaan käyttöön laajemminkin. Instagram tekee yhteistyötä 45 kolmannen osapuolen toimijan kanssa havaitakseen valheellisen sisällön julkaisuissa, kuten valokuvissa ja videoissa.
Sitä, miten seula käytännössä erottaa valheellisen sisällön, ei ole avattu kovinkaan tarkasti. Se kuitenkin erottaa myös kopioidun sisällön, joten sen kiertämisen ei pitäisi onnistua.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Instagram ilmoittaa valesisällöstä käyttäjille erillisellä huomautuksella. Kuvat ja videot sumennetaan, ja niitä on erikseen kosketettava, jotta niitä pääsee katselemaan. Tutki-välilehdellä niitä ei näytetä lainkaan. Käyttäjä saa halutessaan myös lisätietoa siitä, miksi kyseinen julkaisu on todettu mahdollisesti valheelliseksi.
Instagram lähes tarkistaa kaikki julkaisut valheellisen tiedon varalta. On olemassa vain yksi poikkeus, poliitikot, jotka saavat edelleen julkaista mitä tahansa, oli tieto sitten luotettavaa, harhaanjohtavaa tai suoranaisesti valheellista. Instagramin mukaan poliittisen sisällön sensuroiminen saattaisi rajoittaa sananvapautta ja esimerkiksi vaikeuttaa oppositiopoliitikkojen toimintaa.
Facebookilla on käytössä samankaltainen seula valheellisen sisällön varalle. Myös se kuitenkin sallii poliitikoille erityisoikeuksia saamastaan kritiikistä huolimatta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Instagram myös varoittaa jatkossa, mikäli käyttäjän suunnittelema julkaisu saattaisi loukata esimerkiksi jotakin ihmisryhmää. Sama ominaisuus on ollut läsnä kommenttien yhteydessä jo hyvän aikaa kertomassa, mikäli samantyylisiä kommentteja on aiemmin annettu ilmi ylläpidolle.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »