OnePlus julkisti eilen jo pari viikkoa sitten paljastetun OnePlus 7T:n rinnalle myös uuden OnePlus 7T Pro -huippumallin ja kertoi syksyn uutuuspuhelintensa hinnoista sekä myyntiintulosta Euroopassa.
OnePlus 7T:n (8+128 Gt) hinta Suomessa on 609 euroa ja OnePlus 7T Pron 759 euroa (8+256 Gt). Myynti alkaa 17. lokakuuta. Lisäksi OnePlus 7T Pro tulee saataville 5. marraskuuta vielä McLaren Edition -versiona (12+256 Gt).
OnePlus 7T
- Android
- Lasi + alumiini
- 6,55" AMOLED -näyttö
- Sormenjälkilukija näytössä
- 48 + 16 + 12 Mpiks. kamera
- Qualcomm Snapdragon 855+ -piiri
- 3800 mAh akku
OnePlus 7T Pro
- Android
- Lasi + alumiini
- 6,67" AMOLED -näyttö
- Sormenjälkilukija näytössä
- 48 + 16 + 8 Mpiks. kamera
- Qualcomm Snapdragon 855+ -piiri
- 4085 mAh akku
Mobiili.fi oli paikalla Lontoon lanseeraustilaisuudessa ja osallistuimme myös OnePlussan perustajajäsenen, toimitusjohtajan Pete Laun haastatteluun.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
OnePlussan uudet 7T-mallit ovat nyt ominaisuuksiltaan huomattavasti lähempänä toisiaan kuin keväällä esitellyt OnePlus 7 ja OnePlus 7 Pro. Tämä näkyy myös mallien hintaeron kaventumisena 549 euron OnePlus 7:n korvaantuessa nyt 609 euron OnePlus 7T:llä ja OnePlus 7T Pron osalta hinnan noustua vain 10 eurolla 759 euroon. Uusi McLaren-erikoisversio 859 euron hinnalla on puolestaan toistaiseksi kallein OnePlus-puhelin.
OnePlus on tullut tunnetuksi huippuluokan ominaisuuksien tarjoamisella edullisempaan hintaan mutta senkin puhelinten hinta on pikku hiljaa noussut ylöspäin. Keväällä mukaan tuli ensi kerran Pro-huippumalli ja nyt hetken tauon jälkeen perusmallinkin hinta on noussut jälleen uudelle korkeammalle tasolle.
Näin nykymalleja edullisemmalle uudelle, kenties 350-450 euron hintaiselle OnePlus-puhelimelle voisi olla paikkansa kokonaisuudessa ja se voisi auttaa OnePlussaa kasvamaan entisestään.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau ei kuitenkaan usko, että edullisemman puhelinmallin tarjoamisessa olisi järkeä, sillä se vaatisi tinkimistä huippuluokan ominaisuuksista.
”Tavoitteemme on tehdä paras mahdollinen Android-puhelin”, kommentoi Lau, ”ja yhä paremman teknologian myötä hinnatkin ovat samalla nousseet. Olemme kuitenkin pystyneet samalla toimintamallimme myötä tarjoamaan myös enemmän arvoa kuluttajille.”
”Edullisemman puhelimen tekeminen tarkoittaisi karsimista ominaisuuksissa ja suorittimessa. Se on jotakin sellaista, mitä yhteisömme ei halua”, tyrmäsi Lau jopa yllättävän suorasanaisesti tiedustelut OnePlus-älypuhelinmalliston mahdollisesta laajentamisesta seuraavaksi edullisemmalla vaihtoehdolla.
OnePlussan historiaan lukeutuu edullisempi OnePlus X -malli, joka ei aikanaan onnistunut saavuttamaan suurta suosiota.
Tulossa vieläkin nopeampi näyttö?
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Tänä vuonna OnePlus on ensin OnePlus 7 Prossa ja nyt sekä OnePlus 7T Prossa että myös OnePlus 7T:ssä panostanut ennen kaikkea näyttöön, jossa kohokohtana on ollut tavallista 60 hertsiä suurempi 90 hertsin virkistystaajuus, eli näytön päivittyminen 90 kertaa sekunnissa. Sen ansiosta sisällön selaaminen ja käyttöliittymän animaatiot toistuvat näytöllä sulavampina, minkä lisäksi korkeampi virkistystaajuus voi parantaa kokemusta myös joissakin peleissä.
OnePlus-pomo Lau vihjasi eilen, että jatkossa luvassa voi olla vielä nopeampia näyttöjä. Voitaisiinko ensi vuonna OnePlus-puhelimessa nähdä 120 hertsin näyttö?
”Tämä kaikki palautuu tuotteessa haettavaan tasapainoon. Näytön virkistystaajuuden osalta kyse on ennen kaikkea virrankulutuksesta. Korkeammalla päivitysnopeudella virrankulutuskin on korkeampi. 90 hertsiä on nyt kokonaisuutena hyvä mutta jos tasapaino jatkossa löytyy, voi virkistystaajuus nousta yhä korkeammalle.”
OnePlus on myös panostanut markkinoinnissaan voimakkaasti sulavuuden esille tuomiseen, ja ensi vuonna markkinoille on tulossa kilpailijoiltakin 120 hertsin näyttöjä, eikä OnePlus varmaankaan halua tässä jäädä tässä suhteessa heikommaksi.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Lau myös korosti, että OnePlus teki jo nykyisen 90 hertsin päivitysnopeuden käyttöönottoon kehitystyötä yli kahden vuoden ajan. Kyse on pelkän laitteen ohella myös ohjelmistopuolen sovittamisesta toimimaan korkeammalla päivitysnopeudella.
Taittuvat näytöt eivät vielä houkuttele
Tänä vuonna taittuvat näytöt ovat olleet yksi uusi teema älypuhelimissa. Toistaiseksi markkinoille asti on päässyt kuitenkin vasta yksi merkittävän valmistajan taittuvanäyttöinen älypuhelin, Samsung Galaxy Fold – sekin reilusti myöhässä alkuperäisestä aikataulustaan kestävyysongelmista johtuen.
OnePlussan toimitusjohtaja Lau ei näe taittuvanäyttöisiä laitteita toistaiseksi houkuttelevana kategoriana.
”Ne eivät vielä tarjoa merkittävää arvoa asiakkaille”, totesi Lau mutta jatkoi kuitenkin OnePlussan luonnollisesti seuraavan myös tätä teknologiaa silmä tarkkana.
Älypuhelinvalmistajana tunnettu OnePlus on tänä vuonna laajentanut tuotevalikoimaansa esittelemällä ensimmäiset televisionsa. Toistaiseksi OnePlus-televisiot ovat tulleet myyntiin Intiassa, jossa ne ovat myyneet kerrotun mukaan hyvin. Mitään tarkempia lukuja OnePlus ei kuitenkaan ole paljastanut.
OnePlus TV:n myyntiintulosta Euroopassa ei ole vielä yksityiskohtaista tietoa.
”Televisiomme on tietenkin kehitetty maailmanlaajuiset markkinat mielessä. Eri markkinoilla lanseeraukset kuitenkin etenevät omaa tahtiaan”, kommentoi Lau.
Laun mukaan televisioissakaan OnePlussan tavoitteena ei ole tuoda markkinoille alemman tai keskiluokan laitteita, vaan se keskittyy huippuluokan ominaisuuksien tarjoamiseen kohtuuhintaan.
”Ehdottomasti uusia televisiotuotteita on kuitenkin tulossa ensi vuonna”, Lau kuitenkin jo lupasi. OnePlussan ensimmäisenä esitelty televisiomallikaksikko on näin saamassa jo vahvistetusti jatkoa.
Voisiko OnePlus laajentua televisioiden jälkeen myös muihin uusiin tuotteisiin?
”Pysymme tietenkin tietoisina ja seuraamme eri markkinoiden kehitystä. Sen mukaan suuntaamme tutkimustamme eri alueille. Nyt keskittyminen on kuitenkin televisiotuotteissa”. Ajan myötä OnePlussan tavoitteena on luoda ratkaisuja, joissa eri laitteet yhdistyvät saumattomasti toistensa kanssa, kertoi Lau. Tästä älypuhelimella kauko-ohjattavissa oleva televisio on ensimmäinen esimerkki.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »