Loppukesä on puhelinvahinkojen osalta vuoden vilkkainta aikaa, kertoo vakuutusyhtiö LähiTapiola. Kännyköiden huoltoihin erikoistuneessa Fonumissa puhelimia on korjattu koulujen alkua varten tavallista kuukautta enemmän. Myös puhelimia suojaavia tarvikkeita on myyty poikkeuksellisen paljon.
”Korjausmäärien osalta heinä-elokuun vaihde on meille kiireisintä aikaa. Vaikka näyttö rikkoutuu esimerkiksi kesän aikana, niin puhelinta pystyy usein käyttämään siitä huolimatta. Sitten puhelimen korjaaminen hoidetaan lomien päättyessä kuntoon, jotta ei tarvitse vaivata enää asialla arkeen palatessa”, kertoo Saku Anttila Fonumista.
LähiTapiola kertoo, että sen puhelinvahinkoihin liittyvät asiakasmäärät olivat heinäkuussa yli 1,5-kertaiset kevätkuukausiin verrattuna.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”Koululaisilla tuntuu olevan puhelimissa hieman aikuisia paremmin suojakuoria ja panssarilaseja, jotka pelastavat useammilta rikkoutumisvahingoilta”, sanoo Jani Kaseva LähiTapiolan korvauspalveluista.
Kesällä puhelimet kokevat enemmän myös kosteusvaurioita kuin talviaikaan, mutta yleisesti ottaen puhelimen kuntoon liittyvät ongelmat ovat hyvin samanlaisia vuoden ympäri. Yleisimpiä ovat puhelinten näyttöön, runkoon tai akkuun kohdistuvat rikkoutumisvahingot ja varkausvahingot.
”Lomalla ihmiset ovat eläväisempiä, joten mukana olevalle omaisuudelle sattuu huomattavasti enemmän vahinkoja. Lämpimät kelit kannustavat myös oleilemaan veden lähellä, joten kastumisvahingot ja vedenpohjaan päätyneet puhelimet työllistävät jonkin verran”, LähiTapiolan Kaseva kertoo.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Eri vakuutusyhtiöiden laajat kotivakuutukset korvaavat tyyppillisesti äkillisiä rikkoutumisvahinkoja, esimerkiksi puhelimen näytön rikkoutumisen. Vakuutuksen omavastuu vaikuttaa siihen, kannattaako edullisempaa älypuhelinta korjauttaa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »