Applen patenttihakemus maaliskuulta on nyt tullut julkiseksi. Patentissa Apple kuvailee varsin yleisluontoisesti lisätyn todellisuuden laseja, jotka voisivat esittää virtuaalisia objekteja lisättynä lasien läpi näkyvän todellisen maailman päälle.
Applen patenttihakemuksesta kertoi ensimmäisenä Variety.
Apple kuvailee, kuinka laitteessa voisi olla ulospäin suunnattuja kameroita ja antureita, jotka tallentaisivat näkymän ympäröivästä tilasta. Tämän lisäksi lasit voisivat olla varustettu käyttäjän toiminnan, kuten ilmeet, silmien liikkeet ja käsien eleet, tallentavilla antureilla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Apple-laseista on odotettu sen mahdollista seuraavaa hittituotetta.
Apple-tietäjänä lukemattomien tarkkojen paljastustensa myötä tunnetuksi tullut analyytikko Ming-chi Kuo kertoi raportissaan maaliskuussa, että Applen odotetut lisätyn todellisuuden lasit ovat tulossa massatuotantoon aikavälillä vuoden 2019 viimeisestä neljänneksestä vuoden 2020 puoliväliin, eli jo melko pian.
Kuon mukaan uudet Apple-lasit tulevat toimimaan yhdessä iPhonen kanssa. Lasien kuvailtiin toimivan näyttönä varsinaisen laskennan, renderöinnin, verkkoyhteyksien ja paikannustoimintojen tapahtuessa käyttäjän iPhonessa. Aiemmin laseista on kuultu tietoja muun muassa Bloombergilta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Hiljattain osittain epäluotettavana pidetty DigiTimes-julkaisu kertoi, että Apple olisi keskeyttänyt AR/VR-lasien kehitystyönsä. Raportti ei kerännyt suurta huomiota lähteen ajoittaisen epäluotettavuuden takia. Luotettavimmista lähteistä vastaavia tietoja suunnanmuutoksista kehityksessä ei ole ainakaan toistaiseksi kuultu.
Applen on odotettu tekevän lisätyn todellisuuden laseissa jotakin samanlaista kuin mitä se on tehnyt iPodin, iPhonen, iPadin ja Apple Watchin kanssa: käynnistävän markkinat toden teolla laitteella, joka täyttää kuluttajien odotukset tavalla, johon aiemmat tuotekategorian laitteet eivät ole pystyneet.
Applen lasien odotetaan edustavan nimenomaan lisättyä todellisuutta, jossa lasien sisältöä esitetään ikään kuin tosimaailman päällä ja sen kanssa yhteydessä toisin kuin täysissä virtuaalilaseissa.
Apple on ottanut jo ensiaskelia lisätyn todellisuuden sovelluksiin esittelemällä jo vuonna 2017 iOS 11 -käyttöjärjestelmäversiossa ARKitin, joka helpottaa lisätyn todellisuuden sovellusten kehitystyötä. Toistaiseksi lisätyn todellisuuden sovellukset ovat olleet esimerkiksi pelejä, kuten Pokémon GO, tai yhtenä esimerkkinä Ikea Place, joka mahdollistaa huonekalujen sommittelun kameralla kuvattavaan tilaan iPhonen tai iPadin näytöllä. Luonnollisesti lisätyn todellisuuden sovellukset muuttuisivat vaikuttavammiksi kehittyneillä laseilla, jollaisia Apple nyt kehittää.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Bloomberg raportoi jo loppuvuodesta 2017 Applen lisätyn todellisuuden tiimin kasvaneen useisiin satoihin työntekijöihin. Kattoprojektin koodinimi on T288, ja sen alla on käynnissä useita laite- ja ohjelmistoprojekteja, joista ensimmäinen oli edellä mainittu ARKit.
Lisätyn todellisuuden laseissa on suuria haasteita on edelleen niin näyttöteknologiassa, sen katsekukulmissa ja tarkkuudessa, kuin myös muun muassa akunkestossa.
Applen on kerrottu suunnittelevan laseihinsa uutta useita eri toimintoja yhteen yhdistävää järjestelmäpiiripakettia Apple Watchin tapaan. Lasien käyttöjärjestelmä puolestaan kulkee toistaiseksi rOS-nimellä, reality operating system, ja se perustuu iOS:n pohjalle.
Loppuvuodesta 2017 Bloomberg raportoi, että Apple on tutkinut laitteen käyttöä muun muassa kosketuspaneeliohjauksella, Siri-ääniohjauksella sekä päällä tehtävillä liikkeillä, mutta mitään lopullisia päätöksiä ei vielä tuolloin oltu tehty. Sovelluksista on tutkittu ja kokeiltu muun muassa karttoja, viestintää, virtuaalisia tapaamishuoneita sekä 360 asteen videotoistoa. Lasit voisivat saada oman App Store -sovelluskauppansa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »