Tiesitkö, että Google-tililläsi on sivu, johon on listattu tekemiäsi verkko-ostoksia?
Kovin moni tuskin tästä Googlen tarjoamasta sivusta on tietänyt. Nyt se on noussut otsikoihin yhdysvaltalaisen talousuutiskanava CNBC:n kohujutusta, jossa kätevästä sivusta yritetään tehdä jälleen yksi esimerkki yksityisyyden loukkauksesta.
Ostoksia listaava sivu löytyy osoitteesta myaccount.google.com/purchases. Sivu kerää tiedot Gmail-sähköpostista tunnistamistaan verkkokauppojen ja muiden tilausten kuiteista. Sivulla on listattuna ostokset kuukausittain ja painamalla niistä saa lisätietoa, kuten esimerkiksi kuitin osoittaman maksetun summan.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Googlen mukaan sen ostoksia listaavan sivun tiedot ovat näkyvissä vain kullekin käyttäjille ja tiedot ovat poistettavissa milloin tahansa. Lisäksi Google tähdensi vastauksessaan CNBC:lle, ettei se käytä tietoja Gmail-sähköpostiviesteistä mainosten esittämiseen, mukaan lukien ei myöskään kuiteista tai muista tiedoista, joita ostoksia listaavalla sivulla esitetään.
CNBC artikkelissa kuitenkin todetaan, että tietojen poistaminen on hankalaa. Jotta ostos poistuisi niitä listaavalta sivulta, täytyy sen kuitin sisältävä sähköposti poistaa Gmailista.
Lisäksi Googlen yksityisyysselostuksen mukaan tietoja ostoksista voidaan käyttää yhdessä muiden Google-palvelujen tietojen kanssa, ja että nämä tiedot voisi nähdä ja poistaa omasta aktiivisuudesta kertovalla Google-tilin sivulla. CNBC:n mukaan sivu ei kuitenkaan tarjoa mahdollisuutta hallita ostoksia listaavalle sivulle tallennettuja tietoja eikä se löytänyt mahdollisuutta estää ostosten seurantaa kokonaan.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Google nosti tänä vuonna toukokuun alkupuolen I/O-kehittäjätapahtumassaan keskiöön yksityisyyden kunnioittamisen ja kertoi muun muassa tuovansa palveluihinsa yksinkertaisempia mahdollisuuksia hallita yksityisyysasetuksia.
Uusin ”paljastus” Googlen verkko-ostoksia listaavasta näkymästä kenties muistuttaa jälleen, että Google tietää todella paljon sen palveluja käyttävistä käyttäjistä. Varsinaisena yksityisyyden loukkauksena Gmail-sähköpostipalvelun viestien sisältämien tietojen jäsentämistä hyödyllisempään muotoon on kuitenkin vaikea pitää.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »