Honorin View20-älypuhelimessa on panostettu pelaamiseen tehokkaalla Kirin 980 -järjestelmäpiirillä sekä pelisuorituskykyä entisestään tehostavalla GPU Turbo -toiminnolla. Lisäksi puhelin erottuu joukosta kuitenkin myös tavallista edistyneemmällä Wi-Fi-antenniratkaisullaan.
Tavanomaisesti Wi-Fi-antennit on älypuhelimissa sijoitettu korkeintaan kahteen kohtaan. Tästä syystä antennien toiminta voi helposti häiriintyä pidettäessä puhelinta tiukasti käsissä, kuten esimerkiksi pelatessa näyttö vaakasuunnassa. Tällöin toinen kämmen estää Wi-Fi-signaalien kulkeutumista puhelimen yläpäässä, johon antennit on yleisimmin vain sijoitettu.
Honor View20
- Android
- Lasi + alumiini
- 6,4" IPS LCD -näyttö
- Sormenjälkilukija takana
- 48 Mpiks. kamera
- HiSilicon Kirin 980 -piiri
- 4000 mAh akku
Honor havaitsi Wi-Fi-yhteyden toimintaan liittyvän ongelma ja lukemattomien testisessioiden ja kokeilujen jälkeen löysi siihen myös ratkaisun. Honor View20 on ensimmäinen älypuhelin, joissa on kolme Wi-Fi-antennia, joiden toimintaa ohjaa tekoäly.
View20:ssä on kahden tavanomaisesti puhelimen yläkulmien läheltä löytyvän Wi-Fi-antennin lisäksi kolmas Wi-Fi-antenni puhelimen takapinnan keskellä.
Kolmas antenni laskee huomattavasti todennäköisyyttä peittää kaikki antennit kämmenellä niiden signaalia heikentäen.
Tärkeä osa kokonaisuutta on lisäksi tekoäly, jota hyödynnetään järjestelmässä, joka jatkuvasti ohjaa antennien toimintaa ja päättää kulloinkin käytettävissä olevan tehokkaimman antenniyhdistelmän.
Vaikka antenneja on useampia, ei kaikkia kannata jatkuvasti hyödyntää, koska tämä kasvattaisi virrankulutusta ja lyhentäisi siten akunkestoa. Toisaalta käytettäviä antenneja ei kannata myöskään vaihtaa liian usein, sillä jatkuvat vaihdokset voisivat myös hidastaa Wi-Fi-yhteyden toimintaa. Tekoälyn avulla Honor View20 pyrkii tasapainottelemaan näiden kahden rajoitteen välillä optimoiden jatkuvasti Wi-Fi-yhteyden toiminnan.
Wi-Fi-antennien toimintaa optimoiva järjestelmä aktivoituu automaattisesti taustalla, kun puhelinta käytetään vaaka-asennossa. Kun järjestelmä havaitsee kahden yläosassa sijaitsevan pääantennin signaalin heikkenevän, aktivoi se keskemmältä löytyvän kolmannen Wi-Fi-antennin.
Kokonaisuutena antennisuunnittelu moderneissa älypuhelimissa on edennyt jo todella hienostuneelle tasolle. Wi-Fi-yhteyksien lisäksi antenneja tarvitaan luonnollisesti myös mobiiliverkkoyhteyksille, Bluetoothille sekä GPS- ja muille paikannusjärjestelmille. Kaikkien näiden pitää toimia mahdollisimman saumattomasti ja häiriöttömästi yhteen hyvän käyttökokemuksen saavuttamiseksi. Kehitys on jatkuvaa, ja Wi-Fi-yhteyden varman toimivuuden osalta Honor View20:ssä on otettu jälleen askel kehityksessä eteenpäin.
Lue tästä lisää Honor View20:stä!
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »