OnePlus jatkaa jo tutuksi tullutta kahden mallin vuotuista tahtiaan jälleen uudella OnePlus 6T:llä, joka on päivitetty versio keväällä lanseeratusta OnePlus 6:sta.
6. marraskuuta myyntiin tulleen OnePlus 6T:n hinnat Suomessa lähtevät 549 eurosta, jolla saa 6 gigatavun RAM-käyttömuistilla ja 128 gigatavun tallennusmuistilla varustetun kiiltävän mustan Mirror Black -version. Lisäksi Suomessa valikoimaan kuuluu mattapintainen musta Midnight Black 8 gigatavun RAM- ja 128 gigatavun tallennusmuistilla 579 euron tai 8 gigatavun RAM- ja 256 gigatavun tallennusmuistilla 629 euron hintaan.
OnePlus 6T
- 6,41" AMOLED -näyttö
- Sormenjälkilukija näytössä
- 16 + 20 Mpiks. kamera
- 16 Mpiks. etukamera
- Qualcomm Snapdragon 845 -piiri
- 3700 mAh akku
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
OnePlus 6T on myynnissä Elisan ja Telian lisäksi myös jälleenmyyjiksi nyt liittyneiden DNA:n ja Verkkokauppa.comin kautta.
OnePlus 6T:n lähtöhinta on noussut OnePlus 6:sta 30 eurolla, mutta hinnannousua tasapainottaa tallennusmuistin määrän kasvu aiemmasta 64 gigatavusta 128 gigatavuun jo hinnat alkaen -mallissa. Kahden suuremmin muistein varustellun version hinnat ovat nousseet vain 10 eurolla OnePlus 6:sta.
OnePlus 6T:n tärkeimpiä uudistuksia ovat takaa osaksi näyttöä siirtynyt sormenjälkilukija, 12 prosentilla kasvanut akun kapasiteetti sekä näiden muutosten uhrina pois jäänyt erillinen kuulokeliitäntä. Designiltaan OnePlus 6T muistuttaa läheisesti OnePlus 6:ta, ja on edelleen takaa lasipintainen.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
OnePlus 6T:n tekniset tiedot
- Lasi-alumiinirakenne
- 6,41 tuuman Optic AMOLED -näyttö 19,5:9-kuvasuhteella ja 2340×1080 pikselillä, lovi yläreunassa, Gorilla Glass 6 -lasi
- Sormenjälkilukija näytössä
- Kaksoiskamera takana: 16 megapikselin pääkamera 1,22 mikronin pikselikoolla (Sony IMX 519) ja 20 megapikselin toinen kamera 1,0 mikronin pikselikoolla (Sony IMX 376K), aukkojen koot f/1,7, optinen kuvanvakain pääkamerassa, kaksisävyinen LED-kuvausvalo
- Videokuvaus 4K (30 / 60 fps), 1080p (30 / 60 fps) ja 720p (30 fps), hidastuskuvaus 1080p (240 fps) ja 720p (480 fps)
- Etukamera 16 megapikseliä (Sony IMX 371) f/2,0-aukolla ja 1,0 mikronin pikselikoolla, videokuvaus 1080p (30 fps) ja 720p (30 fps)
- Kahdeksanytiminen Qualcomm Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri (jopa 2,8 GHz)
- 6 tai 8 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR4X)
- 128 tai 256 gigatavua tallennusmuistia (UFS 2.1), ei muistikorttipaikkaa
- Kaksi SIM-korttipaikkaa
- 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys (kategoria 16/13, jopa 1 Gbit/s / 150 Mbit/s)
- Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet
- GPS / GLONASS / BDS / Galileo -paikannus
- USB-C (USB 2.0) -liitäntä (ei erillistä kuulokeliitäntää)
- Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / valoisuuden tunnistin / läheisyyden tunnistin / Hall-tunnistin
- 3 700 milliampeeritunnin akku OnePlus Fast Charge -pikalatauksella (20W, 5V / 4A)
- Mitat 157,5 x 74,8 x 8,2 millimetriä
- Paino 185 grammaa
- Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäversio + OxygenOS
Hyvää OnePlus 6T:ssä
- Hinta-ominaisuussuhde edelleen erinomainen. OnePlus 6T tarjoaa edelleen mahtavasti vastinetta rahalle, ja jos hakusessa on suorituskykyinen huippuluokan älypuhelin kohtuuhinnalla, on OnePlus 6T:n ohittaminen yhtenä vaihtoehtona lähes mahdotonta.
- Laadukas näyttö. OnePlus 6T:n 6,41 tuuman AMOLED-näyttö on edelleen laadukas. Kirkkaus, tarkkuus ja väritoisto ovat kaikki riittävän hyvällä tasolla, ja AMOLED-tekniikka tietenkin itsessään tuo mukaan LCD-näyttöjä paremman kontrastin. Lisäksi OnePlus tarjoaa asetuksissa useita vaihtoehtoja mitä tulee näytön värien säätöön.
- Hyvä akunkesto. Kasvanut akun kapasiteetti on tervetullut parannus. OnePlus 6T:n akunkesto on muutenkin hyvällä tolalla, ja perusaktiivisella käytöllä puhelin venyy jopa kahden päivän läpi.
- Moitteeton laatutuntuma. OnePlus 6T on ulkoisesti designiltaan hyvin lähellä OnePlus 6:ta, vaikkei yhteisiä osia pienen kokoeron vuoksi todennäköisesti juuri olekaan. Takaa lasipintainen rakenne henkii edelleen premium-luokan laatutuntumaa. OnePlus 6T on hieman paksumpi kuin OnePlus 6, mutta tämän huomaa lähinnä puhelimia rinnakkain vertaillessa.
- OxygenOS Androidin parhaimmistoa. OnePlussan OxygenOS-ohjelmisto lukeutuu ehdottomasti parhaimmistoon eri valmistajien Android-käyttöjärjestelmän päälle kehittämistä omista ratkaisuista. OxygenOS on ilmeeltään lähellä vakio-Androidia ja toimii kevyesti, mutta sisältää kuitenkin muutamia aidosti hyödyllisiä lisätoimintoja. Jos jotain saisi ohjelmistoon toivoa, olisi se jatkuvasti päällä oleva valmiusnäyttötila. Monet aiemmat tutut OnePlussan lisäykset ohjelmistoon ovat edelleen mukana myös OnePlus 6T:ssä. Näitä ovat esimerkiksi näppärät, muokattavat pikaeleet (esimerkiksi V:n piirtäminen valmiustilassa voi käynnistää/sammuttaa taskulampun) sekä erilaiset käyttötilat, kuten yötila, lukutila sekä päivitetty pelitila.
Huonoa OnePlus 6T:ssä
- Sormenjälkilukija ihan hyvä, mutta huonompi kuin perinteiset. OnePlus 6T:n näkyvin uudistus, takaa eteen näytön osaksi siirretty sormenjälkilukija on erikoisuutena vielä hieno mutta ratkaisuna erillistä lukijaa huonompi. OnePlus 6T:n lukija on näyttösormenjälkilukijaksi sinällään jopa varsin hyvä, muttei kuitenkaan pärjää nopeudessa tai toimintavarmuudessa perinteisille näytön ulkopuolisille lukijoille. Lisäksi näyttösormenjälkilukijan herättäminen toimintaan joko näyttöä napauttamalla, puhelinta nostamalla tai lukitusnäkymä aktivoimalla on yksi lisävaihe käytössä. Kokonaisuutena uuden ratkaisun ainoa etu on, että lukija on tarjolla puhelimen etupuolella, mistä voi olla hyötyä tietyissä tilanteissa esimerkiksi puhelimen ollessa pöydällä tai autotelineessä.
- Kamera edelleen hyvä muttei mahtava. OnePlus kertoi myös parantaneensa OnePlus 6T:n yhteydessä kameraa ohjelmistoa päivittämällä, muun muassa uusituin algoritmein. Käytännössä muutokset eivät ole kokonaisuuden kannalta merkittäviä. Kamera on edelleen 6T:ssäkin ennemmin heikkous kuin vahvuus. OnePlussan takakameroista toinen on nykyisellään aika turha, ja sen sijaan mukaan toivoisi joko laajakulmaisempaa tai telekameraa.
- Puuttuvat ominaisuudet, nyt myös kuulokeliitäntä. OnePlus-puhelimista ei ole perinteisesti löytynyt muistikorttipaikkaa, ja myös stereokaiuttimet, luokiteltu pöly- ja vesitiiviys sekä langaton lataus säilyvät edelleen puutteiden listalla. Listan jatkoksi nyt OnePlus 6T:ssä tulee lisäksi LED-ilmoitusvalon ja erillisen kuulokeliitännän puuttuminen. Tavanomaiseen tapaan OnePlus ei toimita puhelimen mukana lainkaan kuulokkeita, mutta nyt kuitenkin USB-C-3,5 mm -kuulokeadapterin.
OnePlus 6T:n erot OnePlus 6:sta
Ulkoisesti OnePlus 6T muistuttaa paljon OnePlus 6:ta. Takapintaa tarkasteltaessa merkittävin muutos on sieltä uutuudessa puuttuva sormenjälkilukija. Pienet erot puhelinten koossa ja painossa huomaa rinnakkain vertailtaessa helposti, mutta yksinään pidempään käytettäessä 6T:n hieman suurempaa kokoa ei niinkään muista. OnePlus 6T on hieman OnePlus 6:ta pidempi (+1,8 millimetriä), mutta samalla huomaamattomasti kapeampi (-0,6 millimetriä). Paksuus on kasvanut 0,45 millimetrillä 8,2 millimetriin.
Etupuolella OnePlus 6T:n etukameran sisältävä näytön yläreunan lovi on aiempaa pienempi. Käyttöön pienemmällä lovella ei kuitenkaan ole juuri mitään merkitystä – ero on lähinnä kosmeettinen. Halutessaan loven saa yhä myös piilotettua valitsemalla asetuksista käyttöön mustan yläreunan tilapalkin.
Etulasi on nyt version uudempaa Gorilla Glass 6 -lasia, jonka pitäisi olla kestävämpi niin naarmuja kuin pudotusta vastaan.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Alla on listattu OnePlus 6T:n kaikki erot keväällä esitellystä edeltäjästään OnePlus 6:sta.
- Suurempi näyttö erilaisella lovella
- Näytön koko 6,41 vs. 6,28 tuumaa, tarkkuus 2340×1080 vs. 2280×1080 pikseliä ja kuvasuhde 19,5:9 vs. 19:9
- Kestävämpi Corning Gorilla Glass 6 -lasi vs. Gorilla Glass 5
- Sormenjälkilukija näytössä vs. takana
- Ei erillistä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää
- Suurempi akku: 3 700 vs. 3 300 milliampeerituntia (kapasiteetti +12 prosenttia)
- Ohjelmistoparannuksia kameroissa: OnePlussan mukaan paremmat yökuvat, muotokuvat ja selfiet – sekä takakamerat että etukamera kuitenkin fyysisesti täysin identtiset OnePlus 6:n kanssa, ja osa ohjelmistoparannuksista tulee päivityksenä myös OnePlus 6:lle
- Vähintään 128 gigatavua tallennusmuistia vs. edullisimmassa versiossa 64 gigatavua
- Mitat 157,5 x 74,8 x 8,2 millimetriä vs. 155,7 x 75,4 x 7,75 millimetriä
- Paino 185 grammaa vs. 177 grammaa
Lisäksi OnePlus 6T tulee suoraan Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäversioon pohjautuvalla OxygenOS-ohjelmistolla. Ohjelmistossa OnePlus 6T:ssä on uutuutena myös Smart Boost, joka parantaa tuettujen sovellusten käynnistymisnopeutta 5-20 prosentilla tallentamalla tietoja usein käytetyistä sovelluksista RAM-muistiin. Toistaiseksi Smart Boost tukee vasta pelejä, mutta niiden käynnistämistä ominaisuus tuntuu muutaman eri pelin kokeilulla pelistä riippuen nopeuttavan joillakin sekunneilla.
Kameran ohjelmistoon päivityksiä
OnePlussan mukaan OnePlus 6T:n parannuksiin lukeutuvat myös paremmat yökuvat, ruokakuvat, muotokuvat ja selfiet. Kameroita kerrotaan parannetun uusilla algoritmeilla – itse kamerat ovat fyysisesti ennallaan. Henkilökuvauksen uutta Studio Lighting -algoritmia OnePlus on kehittänyt yhteistyössä tunnetun valokuvaajan ja taitelijan Kevin Aboschin kanssa. Kamerasovellukseen on OnePlus 6T:ssä lisätty erillinen Yö-kuvaustila, joka englanniksi tunnetaan kaupunkien siluettien hämäräkuvaukseen viittaavalla Nightscape-nimellä.
Muutokset kameroissa OnePlus 6T:ssä ovat täysin ohjelmistopohjaisia, sillä fyysisesti niin molemmat kaksi takakameraa kuin myös yksittäinen etukamera ovat kaikissa suhteissa täysin identtiset OnePlus 6:n kanssa. Takana on edelleen optisella kuvanvakaimella varustettu 16 megapikselin pääkamera 1,22 mikronin pikselikoolla, sekä toinen 20 megapikselin kamera 1,0 mikronin pikselikoolla. Molempien kameroiden aukon koko on f/1,7. Etukamera on tarkkuudeltaan yhä 16 megapikseliä ja aukon kooltaan f/2,0. Videokuvaus on ennallaan, mukaan lukien hidastuskuvausvaihtoehdot (480 fps 720p-tarkkuudella, 240 fps 1080p-tarkkuudella).
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
OnePlus 6T:ssä nähdyt kameran ohjelmistoparannukset ovat jo nyt tulleet saataville päivityksenä myös OnePlus 6:lle. Tältä osin puhelimet ovat siis jatkossa samalla viivalla.
Selfie-kuvissa etukameralla ja muotokuvissa emme havainneet merkittävää muutosta OnePlus 6T:n ja päivittämättömän OnePlus 6:n välillä.
Testasimme erityisesti OnePlus 6T:ssä esiteltyä uutta Yö-kuvaustilaa vertailemalla sitä OnePlus 6:een peruskuvaustilalla. Uusi Yö-kuvaustila tuo kuviin lisää valoa ja välillä hieman lisää yksityiskohtia, mutta vaatii samalla pidemmän 2 sekunnin kuvausajan ja tämän päälle vielä useamman sekunnin laskenta- ja tallennusajan. Tähän nähden erillisen Yö-kuvaustilan kuvanlaadun parannukset tuntuvat varsin vaatimattomilta. Lisäksi verrokkina oli myös Huawein Mate 20 Pro, jossa käytettiin myös erillistä Yö-kuvaustilaa.
Ajoittain OnePlus 6T:n Yö-tila tuo kuviin epäluonnollisen paljonkin lisävaloa, mikä käy myös ilmi alta löytyvistä vertailukuvista. Yleisesti ottaen verrokkina ollut Huawei Mate 20 Pro pesee hämärä- ja yökuvauksessa OnePlussat, sillä sen kamera Yö-kuvaustilassa tallentaa yksityiskohtia tarkemmin sekä tuo mukaan asianmukaisissa tilanteissa oikean määrän lisää valoa ilman vastaavia ylilyöntejä kuin OnePlussan Yö-tilassa.
Kannattaako hankkia?
Tämän testin lopputulema on yksi erikoisimmista mitä arvosteluissamme on nähty.
OnePlus 6T nimittäin on edelleen 549-629 euron hintaansa nähden erinomainen älypuhelin, jossa on paljon hyvää. Samanaikaisesti parannukset edeltävästä OnePlus 6:sta ovat kuitenkin pieniä, ja niiden hintana on tapahtunut myös heikennyksiä. Näin ollen vaikka OnePlus 6T ansaitsee ehdottomasti jälleen ostosuosituksen, voi vanhempi OnePlus 6 olla monille järkevämpi valinta. Jos itse pitäisi valita näiden kahden mallin välillä uusi puhelin, ottaisin itselleni käyttöön kaksikosta OnePlus 6:n. Toki kaikki eivät välttämättä ole samaa mieltä. Jos etukameraan perustuvan kasvojentunnistuksen turvallisuus tuntuu omalle kohdalle riittävältä, ei puhelimessa olevan sormenjälkilukijan toiminnalla ole juuri merkitystä. Lisäksi monille erillinen kuulokeliitäntä ei enää tänä päivänä merkitse mitään.
Ennallaan pysyneitä hyviä asioita OnePlus 6T:ssä ovat edelleen varsin hyvä AMOLED-näyttö, moitteeton laatutuntuma ja hillityn tyylikäs muotoilu, Androidien parhaimmistoon lukeutuva OxygenOS-ohjelmisto sekä yhä tehokas Qualcomm Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri. Myös OnePlussan oma 20 watin pikalataus on edelleen kilpailukykyinen. Kamerat eivät ole puhelimen suuri vahvuus, mutta eivät myöskään merkittävä heikkous.
OnePlus 6T on yhä suositeltu ostos, mikä ehkä kuvastaa sitä, kuinka hyvä jo kevään OnePlus 6 puhelimena oli. OnePlus 6T tuntuu kuitenkin nyt pakotetusti lisämyynnin takia tehdyltä uutuusmallilta loppuvuoden houkuttelevaan joulusesonkiin, jossa todellisia huomattavia parannuksia edeltäjästä on kovin vähän.
Ostamalla OnePlus 6T:n saa hyvän älypuhelimen, mutta hyviä – ja joiltakin osin parempiakin – vaihtoehtojakin on myös tarjolla. Vanhemman OnePlus 6:n lisäksi niitä voivat olla esimerkiksi Samsungin ja Huawein edelliset huippumallit, kuten Samsung Galaxy S8 ja S8+ sekä Huawei P20, joiden hinta on jo painunut karkeasti samoihin lukemiin OnePlussan uutuuden kanssa.
Alla vielä muutama esimerkkikuva OnePlus 6T:n kameralla. Ensimmäisessä kuvassa nähdään OnePlus 6T:n myyntipakkauksen sisältöä, kuten tuttu 20 watin tehoinen pikalaturi ja punainen USB-A-USB-C-kaapeli, uusi kuulokeadapteri sekä suojakuori.
Kannattaa huomioida sisällönhallintajärjestelmän pienentävän ja pakkaavan kaikkia kuvia varsin rajusti. Kaikki tässä artikkelissa mukana olevat esimerkkikuvat puhelimilla löytyvätkin myös tästä Dropbox-kansiosta, jonka kautta kuvia on mahdollista tarkastella alkuperäisversioina.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »