Business Finland käynnistää uuden Smart Mobility -ohjelman, jonka tavoitteena on auttaa suomalaisia yrityksiä hyödyntämään liikenteen, logistiikan ja liikkumispalveluiden kansainvälisen murroksen tuomat uudet liiketoimintamahdollisuudet.
Ohjelma on käynnissä vuodet 2018-2022 ja keskeisiä teemoja ovat saumattomat kuljetusketjut, päästöjen vähentäminen ja datan hyödyntäminen.
”Koko liikkumisen alue on globaalissa murroksessa, jonka myötä Suomella on mahdollista ottaa näkyvää edelläkävijän roolia uusien liiketoimintamallien, digitaalisten teknologioiden ja tekoälyn avulla. Kun nämä vahvuudet hyödynnetään avoimen data- ja alustatalouden elementtejä soveltaen, voimme tuoda kansainvälisille markkinoille kiinnostavia ja kilpailukykyisiä ratkaisuja, jotka haastavat ketteryydellään ja innovatiivisuudellaan suuremmatkin toimijat. Smart Mobility -ohjelman yksi tärkeimmistä tehtävistä on mahdollistaa juuri tällaisten ratkaisuiden synty”, kertovat Business Finlandin Hanna Marttinen-Deakins ja Mika Klemettinen.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Liikennemarkkinoiden kooksi arvioidaan maailmanlaajuisesti noin 6 500 miljardia euroa vuodessa, Suomessa noin 30 miljardia. Markkinat ovat myös voimakkaassa murroksessa: autojen ja kyytien jakaminen, MaaS ja taksimarkkinoiden uusjako muuttavat alan liiketoimintamalleja. Digitaalisuus ja uudet teknologiat uudistavat alaa muun muassa autonomisten ajoneuvojen ja laivojen, dronien ja hyperloopin myötä.
Uusi Smart Mobility -ohjelma tavoittelee merkittävien toimijoiden tuloa Suomeen hyödyntämään toisaalta olemassa olevia testialustojamme ja toisaalta edistämään uusien innovatiivisten yhteistyökuvioiden syntyä. Ohjelmassa on kolme eri osa-aluetta:
1. Ihmisten ja tavaroiden saumattomat, resurssitehokkaat kuljetusketjut.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
2. Alaa uudistavat liikkumisen palvelut, jotka hyödyntävät ja jakavat dataa.
3. Ratkaisut, joilla voidaan saavuttaa tiukkenevat päästörajat ja jopa alittaa ne, sekä ratkaisut, joilla voidaan vähentää riippuvuutta fossiilisista polttoaineista.
Ohjelman tarjoamia palveluja ovat rahoitus, Invest in Finlandin palvelut uusien ekosysteemien luomisessa, yritysten kansainvälistymispalvelut, verkottumispalvelut sekä alan tutkimustiedon välittäminen. Kansainvälistyminen kohdistuu ohjelman alkuvaiheessa erityisesti Saksan, Ruotsin, Japanin, Kiinan ja Yhdysvaltojen markkinoille.
Ohjelma on tarkoitettu muun muassa palvelu-, ICT- ja valmistavan teollisuuden yrityksille, tutkimusorganisaatioille, kunnille ja kaupungeille.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Ohjelman arvioitu rahoitus Business Finlandista on noin 50 miljoonaa euroa, jonka myötä ohjelmasta rahoitettavaksi suunniteltujen hankekokonaisuuksien kokonaisbudjetti nousee noin 100 miljoonan euron tasolle yhdessä asiakasrahoituksen kanssa. Ohjelman tavoitteena on myös luoda konsortioita, jotka saavat merkittävän määrän EU-rahoitusta.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »