Honor 7 -uutuuskolmikon kehittynein jäsen on Honor 7C. Edelleen hintahaitarin edullisempaan päähän sijoittuva älypuhelin on valmistajansa mukaan markkinoiden halvin älypuhelin Suomessa kaksoiskameralla ja kasvojentunnistukseen perustuvalla näytönlukitusmetodilla.
Honor 7C lupailee 199 euron suositushinnalleen Suomessa runsaasti vastinetta kaksoiskamerallaan, tehokkaaksi tituleeratulla järjestelmäpiirillään ja mukavalla ominaisuuskattauksellaan, mutta hintaluokassa kilpailua riittää. Arvosteluumme toimitetun mustan värin lisäksi puhelin on saatavana myös sinisenä, kullanvärisen ja punertavana.
Honor 7C
- 5,99" IPS LCD -näyttö
- Sormenjälkilukija takana
- 13 + 2 Mpiks. kamera
- 5 Mpiks. etukamera
- Qualcomm Snapdragon 450 -piiri
- 3000 mAh akku
Honor 7C:n tekniset tiedot
- Alumiinirakenne
- 5,99 tuuman IPS LCD -näyttö 1440 x 720 pikselin tarkkuudella, 269 pikselin tiheydellä ja 18:9-kuvasuhteella
- Sormenjälkilukija ja Face Unlock -kasvojentunnistus
- 13 megapikselin kaksoistakakamera f/2,2-aukolla ja LED-kuvausvalolla, 2 megapikselin apukamera boke-efektiä varten, 1080p HD -videokuvaus
- 8 megapikselin etukamera f/2,0-aukolla ja LED-kuvausvalolla
- Kahdeksanytiminen Snapdragon 450 -järjestelmäpiiri
- 3 gigatavua RAM-käyttömuistia
- 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa
- Paikka kahdelle SIM-kortille ja microSD-muistikortille samanaikaisesti
- Wi-Fi 802.11 b/g/n / Bluetooth 4.2 / NFC
- GPS-paikannus
- FM-radio
- Kiihtyvyysanturi / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
- Micro-USB- ja 3,5 mm -liitännät
- 3 000 milliampeeritunnin akku, ei pikalatausta
- Mitat 158,3 x 76,7 x 7,8 millimetriä
- Paino 164 grammaa
- Android 8.0 Oreo -käyttöjärjestelmäversio + EMUI 8.0
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Laadukas ensivaikutelma, näyttö antaa tasoitusta
Alumiinirunkoinen Honor 7C on valettu samasta muotista kuin halvemmat Honor 7S ja 7A, mutta tällä kertaa muovia ei kookkaan älypuhelimen ulkokuoresta löydy. Suurta, 5,99-tuumaista näyttöä kiertävät suhteellisen ohuet, ylä- ja alareunassa paksuuntuvat näytönreunukset, minkä lisäksi puhelimen etupuolta koristavat perinteinen etukamera sensoreineen, kuuloke sekä brändille tyypillinen Honor-teksti. Virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet on sijoitettu puhelimen oikeaan laitaan kaksipaikkaisen SIM-korttitelakan löytyessä vasemmalta laidalta. Micro-USB-portti, 3,5-millimetrin kuulokeliitäntä sekä yksittäinen kaiutin puolestaan löytyvän alalaidasta.
Laatutuntumassa ei ole moitteen sijaa. Honor 7C ei natise, taivu eikä anna periksi peruskäytössä, minkä lisäksi viileä metalli tuntuu käteen jopa yllättävän pitävältä. Puhelimen takaosasta löytyvät vielä antennijuovat, sormenjälkilukija sekä hintaluokassa suhteellisen harvinainen kaksoiskamera 13 ja 2 megapikselin kameroilla. Kookkaiden raamiensa vuoksi Honor 7C:n käyttäminen yhdellä kädellä tuottaa hankaluuksia, mutta sujuvasti toimiva sormenjälkilukija on yhtä kaikki onnistuttu sijoittamaan sopivaan paikkaan mukavasti etusormen alle. Mattavärisen pinnoitteen ansiosta sormenjäljetkään eivät pääse pahasti älypuhelinta tahraamaan.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Honor 7C:ssä on IPC LCD -näyttö samalla 1440 x 720 pikselin tarkkuudella kuin niin ikään hiljattain julkaistuissa Honor 7S:ssä ja 7A:ssä. 5,99-tuumaiseen näyttöön tarkkuus alkaa olla jo hieman turhan alhainen, mutta 269 pikselin tiheys riittänee kyllä ainakin sujuvaan peruskäyttöön. Ikävä kyllä kirkkautta saisi olla enemmänkin, älypuhelimen käytettävyys auringossa kun alenee jonkin verran. Modernilla 18:9-kuvasuhteella varustetun kuvaruudun katselukulmat ovat kuitenkin kohdillaan, eikä alhaisemmasta resoluutiosta ole käytännön haittaa kuin ehkä erittäin tarkkoja valokuvia tai korkealuokkaista videota katseltaessa.
Käyttö sujuvaa, iso kokokin on huomioitu
Honor 7C on varustettu Qualcommin alemman keskiluokan Snapdragon 450 -järjestelmäpiirillä ja 3 gigatavun RAM-muistilla, mikä on ainakin tässä tapauksessa riittävä kokoonpano takkuilemattomaan Android 8 -kokemukseen. Suomen markkinoille suunnatussa versiossa sisäistä tallennustilaa on vain 32 gigatavua, mutta puhelimeen mahtuu kahden SIM-kortin lisäksi microSD-muistikortti muun muassa mediaa ja elokuvia varten.
Kesällä julkaistusta Honor 7-kolmikosta Honor 7C tarjoaa ehdottomasti mukavimman käyttökokemuksen. Moniajo on pääosin sujuvaa, Nettisivut latautuvat pikaisesti eikä mainittavaa tökkimistä esiintynyt koko testirupeaman aikana. Älypuhelimen suuri koko on niin ikään huomioitu, Androidin viimeisimmät sovellukset näyttävä painike kun aktivoi pitkään kosketettuna jaetun näytön tilan, jota voi kätevästi käyttää myös tiivistämään yhden sovelluksen kokonaan kuvaruudun alaosaan helpompaa yhden peukalon käyttöä varten. Toisinaan kätevä kahden sovelluksen samanaikainen käyttö toimii sekin mukavasti, ja esimerkiksi WhatsApp ja YouTube jaksavat kyllä pyöriä yhtä aikaa oikeastaan täysin ongelmitta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Jaetun näytön lisäksi Honor 7C tukee muitakin kalliimmista älypuhelimista tuttuja ominaisuuksia. Näytön aktivoiminen ja sammuttaminen onnistuvat haluttaessa kaksoisnapautuksella, kun taas kolmen sormen kosketuksella kuvankaappauksen tallentaminen on yksinkertaista ja nopeaa. Ominaisuuksiltaan kehittyneempiä älypuhelimia käyttäneille tällaiset käyttöä hienoisesti helpottavat kikat ovat jo tuttuja, mutta hintaluokassaan Honor 7C:n tarjoama kattaus on monipuolisuudessaan mukava yllätys.
Kuten Honor 7A:ssa, on myös 7C:ssä tarjolla Face Unlock -kasvojentunnistukseen perustuva näytönlukitusmahdollisuus. Myös tässä tapauksessa ominaisuus toimii mainiosti – kasvojen rekisteröinti on helppoa ja lukitus avautuu erinomaisella varmuudella myös hieman hämärämmissä olosuhteissa.
Kaksoiskamera täyttää lupauksensa
Kaksoiskamera alle 200 euron älypuhelimessa ei ainakaan vielä ole mitenkään itsestään selvää. Honor 7C:ssä 13 megapikselin f/2,2-aukkoinen takakamera saa kuitenkin tuekseen 2 megapikselin syvyyksiä tarkkailevan apukameran boke-efektiä, eli taustan sumennusta, silmällä pitäen. Minkäänlaista optista zoomia ei ikävä kyllä ole tarjolla, mutta kameralla otetut kuvat ovat yhtä kaikki yllättävän laadukkaita.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kuvien värimaailma on kohdillaan, eikä merkittävää kohinaa esiinny iltahämärää lukuun ottamatta. Yksityiskohdat näyttäytyvät tarkkoina, ja myös se mainittu boke-efekti näyttää budjettipuhelimen näytöllä hienolta. Videoita kuvattaessa kameralla vaikuttaa puolestaan olevan jonkinasteisia ongelmia tarkennuksen kanssa, mistä johtuva toistuva tarkennus saattaa toisinaan häiritä kuvauskokemusta. Etukamera on niin ikään riittävän hyvä. Pienikin tärähdys vaikuttaa kuvanlaatuun suhteellisen merkittävästi, mutta pääosin Honor 7C:n tuottamat selfiet ovat mukavaa katseltavaa.
Mukana on automaattisen kuvaustilan lisäksi myös tuki esimerkiksi HDR-, panoraama- ja hyvää ruokaa -asetuksille. Epätarkan taustan boke-kuvia varten mukana on erillinen laaja aukko -kuvaustila.
Tuoreen Honor 7 -kolmikon kärkimalli
Honor 7C on kesällä julkaistusta Honor 7 -kolmikosta selkeästi hinta-laatusuhteeltaan paras puhelin. Edullisemmat Honor 7S ja Honor 7A häviävät isoveljelleen oikeastaan jokaisella osa-alueella akunkestoa lukuun ottamatta. Myös Honor 7C:n 3 000 milliampeeritunnin akku riittää kuitenkin melkoisen mukavasti aamusta iltaan, mikä useimpien käyttäjien mielestä lienee pääasia.
Näytöltä odottaisi toisinaan enemmän, mutta nykyaikaisen kuvasuhteensa ja hyvän kaiuttimensa ansiosta Honor 7C sopii mainiosti myös multimedian suurkuluttajalle. Raskaimmat pelit eivät toisinaan pyöri aivan odotetunlaisesti, mutta esimerkiksi nuorison tarpeet täyttyvät kohtuullisella varmuudella.
Mikäli lähes 200 euron hinta tuntuu edelleen siedettävältä, kannattaa uutta kohtuuhintaista Honoria itselleen haikailevan ehdottomasti katsastaa Honor 7C – sen tarjoama paketti on nimittäin suhteellisen selkeästi malliston edullisempia malleja vakuuttavampi.
Tästä voit lukea arvostelumme myös Honor 7S:stä ja Honor 7A:sta.
Alla vielä perinteiseen tyyliin muutama esimerkkikuva Honor 7C:llä ja automaattiasetuksilla otettuna.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »