Huawei on viimeisimpänä älypuhelinvalmistajana jäänyt kiinni harhaanjohtavasta markkinoinnista, jossa valokuvan on annettu ymmärtää kuvatun yhtiön uudella älypuhelimella – vaikka todellisuudessa kuvaukset toteutettiinkin järjestelmäkameran voimin.
Vastuussa alta löytyvästä mainoksesta oli Huawei Egypti. Mainoksessa esitellään uusia Nova 3i ja Nova 3 -älypuhelinmalleja, joista jälkimmäisen myyntiintulosta myös Suomessa kerrottiin tänään.
Huawei Nova 3
- Android
- Lasi + alumiini
- 6,3" IPS LCD -näyttö
- Sormenjälkilukija takana Kasvojentunnistus infrapunakameralla
- 16 + 24 Mpiks. kamera
- HiSilicon Kirin 970 -piiri
- 3750 mAh akku
Huawein temppu mainoksen takana paljastui, kun mainoksessa esiintyvä naisnäyttelijä julkaisi kuvauksista omalla Instagram-tilillään kuvan, jossa nähdään miesnäyttelijän ojentaneen kätensä ikään kuin puhelinta kädessä pidellääkseen. Kuvaa ottamassa on kuitenkin puhelimen sijaan järjestelmäkamera ja ammattivalokuvaaja. Nainen on sittemmin poistanut paljastuskuvansa Instagramista, mutta internetissä se on ja pysyy.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Älypuhelinvalmistajien harjaanjohtava markkinointi on ollut tapetilla aivan viime aikoina muutenkin, sillä myös Samsung Brasilia jäi kiinni harhaanjohtavista sosiaalisessa mediassa julkaistuista selfie-kuvista juuri viime viikolla. Samsung oli älypuhelimella kuvaamisen sijaan hankkinut mainoksiinsa kuvat kuvatietokannasta.
Kumpikaan, Huawein tai Samsungin, tuorein otsikoihin noussut tapaus ei ole ollut räikeimmästä päästä, sillä vaikka mainoksissa on annettu ehkä ymmärtää kuvamateriaalin olevan peräisin älypuhelimesta, ei sitä kuitenkaan suoraan ole väitetty eikä näin syyllistytty valehteluun. Lisäksi Huawein tapauksessa nyt oli kyse mainosvideosta, joilla näkyviä havainnollistavia ”selfie-otoksia” tuskin on monessa muussakaan tapauksessa kuvattu oikeasti mainostettavalla älypuhelimella. Tosin tästä olisi hyvä olla mainoksessa kuin mainoksessa huomautuksensa.
Osaltaan Huawein nyt tempauksestaan saamaa kritiikkiä on varmasti koventanut se, että sen historiasta löytyy aiempiakin harhaanjohtavia tapauksia kuten vuodelta 2016 huomattavasti vahvemmin harhaanjohtavan vaikutelman luominen kuvan ottamisesta P9-älypuhelimella, vaikka todellisuudessa kuva oli peräisin 5 000 euron arvoisesta järjestelmäkamerasta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
https://www.youtube.com/watch?v=2Kf7g2XEWwI
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »