Useat älypuhelinvalmistajat ovat vuosien saatossa kompastuneet käyttämään markkinoinnissaan harhaanjohtavalla tavalla kuva- tai videomateriaalia väittäen joko suoraan tai ainakin vihjaten sen olleen kuvattu yhtiön älypuhelimella – vaikka materiaali olisikin peräisin jostakin aivan muusta laitteesta tai lähteestä.
Nyt viimeisimpänä harjaanjohtavien julkaisujen kanssa on kompastellut Samsung, tarkemmin sen Brasilian yksikön Twitter-tili.
Samsung Brasil latasi Twitteriin kaksi kuvaa, jossa joiden yhteydessä kehutaan sen Galaxy A8 -puhelimen selfie-kuvauskykyjä. Valitettavasti esiteltyjä kuvia ei kuitenkaan oltu kuvattu Samsungin toimesta Galaxy A8:lla, vaan kuvat oli napattu Getty Imagesin kuvapankista. Lisäksi kuvia oli muokattu ja niihin oli lisätty Samsungin logo.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Feliperas-nimellä Twitterissä esiintyvä käyttäjä huomasi Samsungin tekoset ja twiittasi asiasta paljastaen harhaanjohtamisen. Asiasta on kertonut myös Android Police -sivusto.
Kiinnijäämisen jälkeen Samsungin Brasilian Twitter-tili pahoitteli tapahtunut. ”Hups, anteeksi, olet oikeassa, Feliperas. Aiemmin annettu vastaus ei ollut todellisuudessa oikea. Monet julkaisemistamme kuvista on otettu älypuhelimillamme, mutta jotkin kuten tämä ovat kuvia, jotka ilmaisevat kohdeyleisömme asenteita.”
Aiemmin älypuhelinvalmistajista muun muassa Huawei jäi kiinni väittäessään kuvan otettu sen P9-älypuhelimella, vaikka todellisuudessa kuva oli peräisin 5 000 euron arvoisesta järjestelmäkamerasta. Nokian Lumia-puhelinten ajoilta puolestaan muistetaan videokuvauksen vakautusta esitelleen mainoksen paljastuminen huijaukseksi.
Quer enganar quem, @SamsungBrasil? pic.twitter.com/Xy7b2dsRcz
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
— Felipe (@feliperas) August 16, 2018
Essa, inclusive, não foi a única vez. pic.twitter.com/biJpKw6Oke
— Felipe (@feliperas) August 16, 2018
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »