Applen laitteita kopioidaan ahkerasti, ja vuosien saatossa kopioista on kehittynyt ulkoisesti varsin tarkasti alkuperäistä muistuttavia.
Apple iPhone X
- 5,8" AMOLED HDR + True Tone -näyttö
- 3D-kasvojentunnistus
- 12 + 12 Mpiks. kaksoiskamera
- 7 Mpiks. etukamera
- Apple A11 Bionic -piiri
- 2716 mAh akku
Puhelin näyttää päällisin puolin iPhone X:ltä sekä toimitetaan myös samanlaisessa myyntipakkauksessa. Pakkauksessa on jopa IMEI-tunnistekoodi, joka viittaa aitoon iPhone X:ään.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Mitään aitoa tässä iPhone X -kopiossa ei kuitenkaan ole. Puhelin perustuu Applen iOS-käyttöjärjestelmän sijaan Androidin vanhan 6.0 Marshmallow -version pohjalle. Näyttölovi näytön yläreunassa ei ole todellinen, vaan toteutettu vain ohjelmistollisesti osana näyttöä eikä näyttö myöskään yletä laitteen alareunaan asti. Sisuksissa komponentit ja suunnittelu eivät ole luonnollisestikaan samaa tasoa.
Kenties huvittavin yksityiskohta iPhone X -kopion toiminnassa liittyi kasvojentunnistukseen. iPhone X:n tavoin kopiokin tarjoaa käyttöön ”kasvojentunnistuksen” ja omien kasvojen tallentamisen puhelimen muistiin tunnistuskeinoksi. Kasvojen lisäys näyttää onnistuvan, mutta todellisuus on karu: puhelimen lukitus aukeaa millä tahansa kasvoilla, joten turvallisuus ei ole kovin korkealla tasolla.
Lisäksi puhelin on myös täynnä turva-aukkoja ja suoranaisia haittaohjelmia. Käyttöjärjestelmänä on Android, johon on liitetty koodia sieltä sun täältä. Esiasennetut sovellukset vaativat laajoja käyttö- ja tieto-oikeuksia esimerkiksi tekstiviesteihin ja kaiken kaikkiaan tietoturvaa ei ole ohjelmistossa mietitty käytännössä lainkaan.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Ohjelmisto ei myöskään toimi lainkaan moitteettomasti, vaan sovellusten kaatumiset ovat arkipäivää ja toiminta kokonaisuutena takkuista sekä hidasta. Perustoiminnot kuitenkin toimivat jotenkuten – ja laitteessa on ihan oikeasti esimerkiksi kamerat. Järjestelmäpiirinä on MediaTekin MT6580.
Kaiken kaikkiaan kokonaisuutena iPhone X -kopio näyttää aika lailla iPhone X:ltä, mutta on kaikkea muuta. Puhelinta ostaessa saa olla varovainen, ettei haksahda kopioon. Ensimmäisenä seikkana kannattaa tietenkin muistaa, ettei kannata uskoa sellaiseen, mikä on liian hyvää ollakseen totta. Jos hintaa on yksi kymmenesosa siitä mitä pitäisi, ei tuote varmasti ole sama. Toiseksi, älypuhelin kannattaa ostaa vain luotettavalta jälleenmyyjältä.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »