OnePlus 6 tuli nyt myyntiin jonkin verran aiemmin kuin OnePlus 5 viime vuonna. Suomessa puhelin tuli saataville laajasti 22. toukokuuta alkaen.
OnePlussan uusin puhelin tuo uutuuksina etupuolen laajemmin kattavan näytön, lasipintaiseksi uudistuneen designin, lisää suorituskykyä Qualcommin tuoreella huippupiirillä sekä useampia parannuksia kameraan.
OnePlus 6
- 6,28" AMOLED -näyttö
- Sormenjälkilukija takana
- 16 + 20 Mpiks. kamera
- 16 Mpiks. etukamera
- Qualcomm Snapdragon 845 -piiri
- 3300 mAh akku
OnePlus 6 on saatavilla kolmella eri tallennusvaihtoehdolla: 64, 128 tai 256 gigatavua. Hinta on 519 euroa 64 gigatavun, 569 euroa 128 gigatavun ja 619 euroa 256 gigatavun tallennusmuistilla. Suomessa värivaihtoehdoista Mirror Black tulee myyntiin 6 gigatavun RAM- ja 64 gigatavun tallennusmuistilla ja Midnight Black 8 gigatavun RAM-muistilla ja joko 128 tai 256 gigatavun tallennusmuistilla. Rajoitettu erä Silk White -mallia 128 gigatavun tallennustilalla tulee saataville 5. kesäkuuta alkaen.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
OnePlus on pitänyt eri malleillaan Elisan myydyimpien puhelinten listan kärkipaikkaa hallussaan yhtä mittaa jo puolisentoista vuotta. Nyt OnePlus 6:n myötä myynti laajenee myös ensi kertaa Suomessa Telian valikoimiin.
Suurempi näyttö ja enemmän lasia
Loppuvuonna lanseeratussa OnePlus 5T:ssä OnePlus siirtyi jo perinteisestä 16:9-kuvasuhteesta laajempaan 18:9-kuvasuhteeseen. OnePlus 5T:ssä näytön koko on 6,01 tuumaa, kun OnePlus 6 venyttää nyt kuvasuhteen 19:9-tasolle 6,28 tuuman kokoisessa näytössä. Ulkomitoiltaan OnePlus 6 on käytännössä samankokoinen OnePlus 5T:n kanssa, ja reunukset näytön ympärillä ovatkin pienentyneet jälleen merkittävästi.
Näyttötekniikkana OnePlus 6:ssa on edelleen AMOLED ja tarkkuus on yhä Full HD -tasoa, nyt 2280×1080 pikseliä. Näytön kuvanlaatu on aiempien OnePlus-puhelinten tavoin myös OnePlus 6:ssa kaikin puolin hyvä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Näytön yläreunan keskellä on nyt lovi etukameralle, puhelinkuulokkeelle ja muille komponenteille. Lovinäytöt jakavat mielipiteet, mutta selvää on, että näin näyttöpinta-ala älypuhelimessa saadaan maksimoitua. OnePlus 6:ssa edeltäjistä on pienentynyt yhä myös näytön alareunus, ja kokonaisuutena näyttö-runkosuhde on erinomaisella tasolla. Halutessaan näyttöloven voi OnePlus 6:ssa ”piilottaa” valitsemalla asetuksista käyttöön yläreunan mustan tilapalkin.
OnePlus 6:ssa on myös mukana alusta alkaen aiempiin OnePlus-puhelinten päivityksenä saama mahdollisuus korvata näytön alareunan Android-navigointipainikkeet eleillä. OnePlussan eleet ovat onnistuneita: kotinäkymään pääsee pyyhkäisemällä ylöspäin keskeltä näytön alareunaa, viimeisimpien sovellusten näkymän saa auki pitämällä sormea painettuna hetken pyyhkäisyn jälkeen. Takaisin-painikkeen korvikkeena toimivat puolestaan pyyhkäisyt ylöspäin joko näytön alareunan oikeasta tai vasemmasta nurkasta. Käytännössä eleet toimivat ongelmitta eikä testirupeaman aikana tapahtunut kuin muutamia virhepyyhkäisyjä.
Näytön muutoksen lisäksi design on laitettu uusiksi OnePlus 6:ssa myös takaa. Alumiini on vaihtunut lasiin. Toistaiseksi esitellyistä Suomessa myyntiin tulevista värivaihtoehdoista Mirror Black edustaa tavanomaista kiiltävää lasipintaa. Midnight Blackissa ja Silk Whitessa lasi puolestaan on käsitelty mattapintaiseksi ja jopa lähes enemmän metallia muistuttavaksi. Kiiltävä Mirror Black kerää vähemmän yllättäen ahnaasti sormenjälkiä ja muuta näkyvää likaa pintaansa.
Lasi särkyy varmasti alumiinia herkemmin, mutta samanaikaisesti pitkälti sen ansiosta OnePlus 6 tuntuu kädessä jälleen astetta enemmän premiumilta. Laatutuntumassa OnePlus 6 ei kalpene millään tavalla edes tuplahintaisten älypuhelinten rinnalla. Muotoilu on myös erittäin onnistunut. Takapinta on reunojen läheltä mukavasti pyöristetty ja OnePlus 6 istuu käteen mainiosti ilman minkäänlaisia häiritseviä teräviä reunoja.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Tutun hiljennyskytkimensä paikkaa OnePlus on nyt uutuudessa muuttanut. Aiemmin vasemmalta kyljeltä löytynyt kytkin on sijoitettu nyt lukituspainikkeen yläpuolelle puhelimen oikealle kyljelle. Ratkaisu on oikeakätisille aiempaa kätevämpi. Hiljennyskytkimen toiminnassakin on tapahtunut muutos: OnePlus on palauttanut kolmiasentoisen kytkimen vaihtoehdoiksi soittoäänen, värinän ja hiljaisen tilan älä häiritse -valintojen sijaan.
Takana sormenjälkilukija on sijoitettu onnistuneesti ja osuu mukavasti etusormen alle. Lisäksi OnePlus 6 tukee myös etukameraan perustuvaa kasvojentunnistusta, joka on erittäin, erittäin nopea. Käytännössä puhelin avautuu kotinäkymään kasvojentunnistuksella lukituspainiketta painamisen jälkeen ilman, että tunnistuksen huomaa edes tapahtuneen.
Hyvä sormenjälkilukija takana ja nopea kasvojentunnistus ovat erinomainen yhdistelmä tunnistautumiseen.
Tietenkin tehokkaampi
OnePlus on todennut, että siirtyminen takaa lasipintaiseen rakenteeseen on avittanut myös OnePlus 6:n antennisuunnittelua. OnePlus tukee nyt 4×4 MIMO -yhteyttä 4G LTE -mobiiliverkoissa ja jopa 1 gigabitin latausnopeutta sekunnissa. Todellisuudessa tietenkään näin korkeisiin nopeuksiin ei päästä lähes koskaan, jos juuri ikinä. Paremman yhteystuen kuitenkin pitäisi näkyä verkon parempana toimintana myös vähemmän optimaalisissa olosuhteissa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Sisuksissa OnePlus 6:ssa on Qualcommin vielä tuore huippuluokan Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri. Suorituskyky on niin mittauksissa kuin myös käytännössä tietenkin erinomaista ja aivan terävintä kärkeä. OnePlus 6:n kalliimmat 128 ja 256 gigatavun mallit lukeutuvat myös edelleen varsin harvalukuiseen joukkoon älypuhelimia 8 gigatavun RAM-käyttömuistilla mahdollistaen jouhevamman päivittäisen käytön, vaikka taustalla olisi auki sovelluksia reippaalla kädellä.
OnePlussan pikalataus – aiemmin tutun Dash Charge -nimen sijaan jatkossa tavaramerkkiongelmien takia vain OnePlus Fast Charge – on OnePlus 6:ssa yhä ennallaan. Pikalataus kuuluu edelleen markkinoiden parhaimpiin, vaikkei enää olekaan erityinen kilpailuvaltti nopean pikalatauksen tuen laajan yleistymisen myötä.
Akunkesto OnePlus 6:ssa on parempaa keskiluokkaa. Vähäisemmällä käytöllä akun voi saada riittämään jopa kaksikin päivää.
Parannusta hämäräkuvauksessa
OnePlus 6:n uudistettu kaksoiskamerajärjestelmä sisältää edelleen 16 megapikselin pääkameran, jota tukee 20 megapikselin toinen kamera. Aukkojen koko on f/1,7. Pääkamera on varustettu 19 prosenttia aiempaa suuremmalla kennolla ja pikselikoolla sekä nyt myös optisella kuvanvakaimella. Näiden muutosten myötä erityisesti hämäräkuvaukseen OnePlus lupaa uutuudella huomattavaa parannusta.
Laitoimme lupauksen paremmasta hämäräkuvauksesta testiin vertailemalla OnePlus 6:ta edeltävään OnePlus 5T -malliin. Suomen kesäisestä valoisuudesta johtuen hämärää löytyi nyt ainoastaan sisätiloista.
Yhteenvetona OnePlus 6 pystyy tallentamaan kuviin samanaikaisesti sekä enemmän valoa että vähemmän kohinaa. Esimerkiksi kohinan vähentyminen ei välttämättä käy enää ilmi alta pakatuista ja pienennetyistä kuvista, mutta oli selkeää jo kuvia heti puhelinten näytöiltä tarkasteltaessa. Mielenkiintoisesti useimpiin hämäräkuviin alla OnePlus 6:lla tallentui hieman keltaista sävyä, mikä kuitenkin oli ainakin osittain myös tilan valaistuksen ominaispiirre. OnePlussan puheet paremmasta hämäräkuvauksesta vaikuttavat kuitenkin pitävän paikkansa.
Kaikki kuvat kameroilla alla ovat sisällönhallintajärjestelmän pakkaamia ja alkuperäiskuvien liian suuren tiedostokoon vuoksi myös pienennettyjä. Jos haluat tarkastella lähemmin kuvia alkuperäisenä täydessä koossa, löytyvät ne tästä Dropbox-kansiosta.
Alla ensin OnePlus 6, sitten OnePlus 5T.
Alla vielä lisää esimerkkikuvia pelkällä OnePlus 6:lla. Myös nämä kuvat kameroilla ovat sisällönhallintajärjestelmän pakkaamia ja alkuperäiskuvien liian suuren tiedostokoon vuoksi myös pienennettyjä. Jos haluat tarkastella lähemmin kuvia alkuperäisenä täydessä koossa, löytyvät ne tästä Dropbox-kansiosta.
OnePlus 6 tarjoaa kamerasovelluksessaan keskeisesti myös painikkeen 2x-tilaan vaihtamiseen, vaikkei kamerassa minkäänlaista optista zoomia olekaan.
1x zoom -tila:
Videokuvaukseen OnePlus 6 tuo hidastuskuvauksen, joka on mahdollista 480 kuvan sekuntinopeudella 720p HD -tarkkuudella tai 240 kuvan sekuntinopeudella 1080p Full HD -tarkkuudella. Hidastuskuvaustilassa voi kuvata 1 minuutin mittaisen videon. Kilpailijat (Sony, Samsung, Huawei) tarjoavat suuremman 960 kuvan sekuntinopeuden vain lyhyen alle sekunnin pätkän ajan, joko osana tavallista videokuvausta tai erillisenä kuvaustilana – toki jotkut tukevat myös 240 kuvan sekuntinopeuden pidempää hidastuskuvausta erikseen.
Alla kuvattuna 1 minuutin, 16-kertaisesti hidastettuna 16 minuutin mittainen huikean mielenkiintoinen video spinnerin pyörimisestä esimerkiksi OnePlus 6:n hidastuskuvauksesta.
OnePlussan hidastuskuvaus on hyvä lisä kameraan. OnePlussan valitsema kompromissi hidastusmäärän (480 fps -videota voi hidastaa 16-kertaisesti sen pysyessä yhä liikkeeltään sulavana toistettaessa 30 kuvaa sekunnissa) sekä tallennuspituuden suhteen vaikuttaa onnistuneelta.
Lisäksi 4K-videokuvaus onnistuu nyt tavallisen 30 kuvan sekuntinopeuden ohella 60 kuvaa sekunnissa.
Mitä puuttuu vielä?
OnePlus ei ole tuonut lasiseen takapintaan siirtymisestä huolimatta OnePlus 6:een tukea langattomalle lataukselle, mikä on ollut kenties eniten puhuttanut puute puhelimen julkistuksen jälkeen.
Lisäksi vedenkestävyys on vielä hitusen kysymysmerkki, sillä OnePlus toteaa puhelimen kestävän jokapäiväisessä käytössä esimerkiksi sateessa käytön tai vaikkapa hetkellisen putoamisen tiskialtaaseen, mutta tavanomaista IP-luokitusta pöly- ja vesitiiviydelle ei puhelimelle kuitenkaan ole hankittu.
Lisäksi OnePlussalle tuttuun tapaan muistikorttipaikkaa ei OnePlus 6:ssa ole. Puuttuvien ominaisuuksien listalla ovat yhä myös stereokaiuttimet.
Takakameran osalta voi myös todeta, ettei OnePlussan kaksoiskameravalinta tuo mukaan varsinaista lisätoiminnallisuutta, kuten optista zoomia tai laajakulmaa, vaan toinen kamera on mukana vain yleisesti kuvanlaatua parantamassa.
OnePlussalta voidaan odottaa jälleen syksyllä uutta 6T-mallia, jos ja kun historia toistaa itseään. 6T:ssä potentiaalinen suurempien muutosten kohde on kenties jälleen kamera. Nähtäväksi myös jää, josko se langaton latauskin olisi jo mukana.
Yhteenveto: Eniten vastinetta rahalle?
Jossakin älypuhelimessa voi olla parempi kamera, jossakin taas parempi näyttö kuin OnePlus 6:ssa. Myös OnePlussan uutuudessa sekä näyttö että kamera ovat kuitenkin varsin hyviä. Lisäksi laatutuntuma on erinomaisella tasolla, kuten tietenkin myös suorituskyky huippuluokan järjestelmäpiirin myötä.
Tärkeintä kuitenkin on, että jokapäiväisessä käytössä OnePlus 6 loistaa. Kookas näyttö, hyvä istuvuus käteen, vikkelä toimivuus sekä lähellä puhdasta Androidia muutamin nokkelin parannuksin oleva OnePlussan OxygenOS saavat hymyn huulille puhelinta käytettäessä.
519-619 eurolla mitä OnePlus 6 maksaa saa älypuhelimen, joka antaa kovan vastuksen aivan kalleimmillekin, jopa tuplasti maksaville, huippumalleille muilta valmistajilta. Kun puhelin on samalla tasolla, mutta hinta merkittävästi alhaisempi on OnePlus 6 jälleen järkiostos, joka vähintään kamppailee jälleen kerran parhaimman hinta-laatusuhteen tittelistä huippuluokan puhelinten joukossa.
- Lasi-alumiinirakenne
- 6,28 tuuman Optic AMOLED -näyttö 19:9-kuvasuhteella ja 2280×1080 pikselillä, lovi yläreunassa, Gorilla Glass 5 -lasi
- Sormenjälkilukija takana
- Kaksoiskamera takana: 16 megapikselin pääkamera 1,22 mikronin pikselikoolla (Sony IMX 519) ja 20 megapikselin toinen kamera 1,0 mikronin pikselikoolla (Sony IMX 376K), aukkojen koot f/1,7, optinen kuvanvakain pääkamerassa, kaksisävyinen LED-kuvausvalo
- 4K-videokuvaus (myös 60 fps), hidastuskuvaus 480 fps @ 720p ja 240 fps @ 1080p
- Etukamera 16 megapikseliä (Sony IMX 371) f/2,0-aukolla ja 1,0 mikronin pikselikoolla, 1080p-videokuvaus
- Kahdeksanytiminen Qualcomm Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri (jopa 2,8 GHz)
- 6 tai 8 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR4X)
- 64, 128 tai 256 gigatavua tallennusmuistia (UFS 2.1), ei muistikorttipaikkaa
- Kaksi SIM-korttipaikkaa
- 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys (kategoria 16, jopa 1 Gbit/s / 150 Mbit/s)
- Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet
- GPS / GLONASS / BDS / Galileo -paikannus
- USB-C (USB 2.0) ja 3,5 mm -liitännät
- Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / valoisuuden tunnistin / läheisyyden tunnistin / Hall-tunnistin
- 3 300 milliampeeritunnin akku OnePlus Fast Charge -pikalatauksella (20W, 5V / 4A)
- Mitat 155,7 x 75,4 x 7,75 millimetriä
- Paino 177 grammaa
- Android 8.1 Oreo + OxygenOS -käyttöjärjestelmäversio
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »