HTC julkisti tänään uuden U12+-puhelimensa, joka tulee myyntiin Suomessa 819 euron hintaan 16. kesäkuuta. HTC U12+ vaikutti ensikokeilujen perusteella hyvältä laitteelta, joka lähtee kilpailemaan Android-huippumallien kanssa tosissaan.
Design edelleen erinomaisella tasolla – yksi väri erottuu edukseen
HTC U12+ on ulkoisesti pitkälti samanlainen kuin viime vuonna esitelty U11+ ja samaa muotokieltä on käytetty aiemmin myös U11-puhelimessa. U12+ istuu käteen hyvin ja tuntuu miellyttävältä. Kuuden tuuman ja 18:9-kuvasuhteen näyttönsä ansiosta U12+ ei ole mikään pieni puhelin, mutta yhden käden käyttö tuntui onnistuvan yllättävänkin hyvin.
HTC U12+
- 6,0" Super LCD6 HDR -näyttö
- Sormenjälkilukija takana
- 12 + 16 Mpiks. kamera
- 8 Mpiks. etukamera
- Qualcomm Snapdragon 845 -piiri
- 3500 mAh akku
U12+:n Translucent Blue -värivaihtoehto on varsin mielenkiintoinen ja erottuu normaalista älypuhelinmassasta. Siinä missä Huawei on tuonut värikkäitä liukuvärejä puhelimiinsa, HTC on ottanut hieman erilaisen tulokulman. Translucent Blue -värivaihtoehdossa takakuori on hieman läpinäkyvä ja laitteen sisukalut näkyvät tyylikkäästi. Vastaavanlainen ratkaisu nähtiin jo aiemmin U11+-puhelimessa.
Edge Sense kehittyy – ”fyysiset” painikkeet mietityttävät
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
HTC:n viime vuonna esittelemä Edge Sense on saanut uudistuksia ja nyt puristuksien ohella toimintoja voi tehdä kaksoisnapauttamalla laitteen kylkiä. Tämä on mukava lisä ja jatkossa oikoteitä voi tehdä aiempaa useammilla tavoilla. Lähivuosina Edge Sense todennäköisesti korvaa lopulta täysin virta- ja äänenvoimakkuusnäppäimet ja siitä uutuudessa saadaankin jo esimakua.
HTC U12+:ssa ei ole nimittäin lainkaan fyysisiä painikkeita. Oikeassa kyljessä sijaitsevat virta- ja äänenvoimakkuusnäppäimet, mutta ne tunnistavat painallukset samaan tapaan kuin Edge Sense puristukset ja näpäytykset. Kyljen näppäimet eivät siis painaudu alas, vaan painettaessa puhelin värähtää.
HTC:n tilaisuudessa kokeilemamme U12+-puhelimet eivät olleet saaneet vielä viimeisimpiä päivityksiä ja eivät näin olleet täysin samanlaisia kuin myyntiin tulevat puhelimet. Virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet toimivat osalla laitteista moitteetta, kun taas joissain laitteissa painalluksen tunnistamisessa oli ongelmia. Tämä ongelma saattaa kuitenkin korjautua ohjelmistopäivityksillä. Alkuun painikkeet tuntuvat varsin oudoilta, mutta ajan myötä niihinkin todennäköisesti tottuu. Tutustumme tarkemmin näppäinten toimintaan, kunhan saamme HTC U12+ -puhelimen testiimme.
HTC ei lähtenyt mukaan näyttölovitrendiin
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Android-valmistajistakin muun muassa Huawei, LG, Asus ja OnePlus ovat tuoneet huippumalleihinsa näyttöloven ja jopa 19:9-kuvasuhteen näytön. HTC ei ole kuitenkaan ihastunut näyttöloveen, vaan U12+:ssa on perinteisemmän näköinen 18:9-kuvasuhteen näyttö. U12+:n näytössä käytetään HTC:lle tuttua Super LCD -tekniikkaa, joka toistaa värit hyvin, mutta musta ei LCD-näytöille tuttuun tapaan ole täysin mustaa.
Suuret näytöt vaikeuttavat puhelimien yhden käden käyttöä ja HTC U12+:lla sitä voi helpottaa Edge Sensen avulla. Pikakomennolla voi esimerkiksi avata joko oikeaan tai vasempaan laitaan pienen sovellusvalikon tai pienentää kuvaruutua jompaan kumpaan laitaan.
U12+ ei lähde kilpailemaan hinnalla – kyseessä kuitenkin mielenkiintoinen uutuus
HTC U12+ maksaa Suomessa 819 euroa, joten se sijoittuu tällä hetkellä lippulaivaälypuhelinten keskimaastoon. Se on hieman edullisempi kuin Huawein P20 Pro, LG G7 ThinQ ja Samsungin Galaxy S9 -mallit, mutta selvästi kalliimpi kuin 519 euron OnePlus 6 tai 499 euron Asuksen ZenFone 5z. Selvästikään HTC ei ole lähtenyt kilpailemaan hinnalla.
Antaako HTC U12+ vastinetta rahoille? Pikaisten ensikokemusten perusteella HTC U12+ vaikuttaa mielenkiintoiselta älypuhelimelta, joka voi hyvinkin pompata tämän vuoden parhaimpien Android-puhelimien joukkoon. Kameran kuvanlaadusta, virta- ja äänenvoimakkuusnäppäiden toiminnasta pidemmällä aikavälillä ja esimerkiksi akunkestosta on vielä mahdotonta sanoa mitään, mutta nämä asiat selviävät myöhemmin julkaistavasta arvostelusta. Joka tapauksessa vaikuttaisi siltä, että HTC:lla on jälleen käsissä hyvä tuote.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
HTC U12+:n tekniset tiedot
- Lasi-alumiinirakenne, pöly- ja vesitiivis (IP68)
- 6 tuuman Super LCD 6 -näyttö 18:9-kuvasuhteella ja 2880×1440 pikselillä (573 PPI), HDR
- Edge Sense 2 -puristusohjaus
- Sormenjälkilukija takana
- Kaksoiskamera takana: 12 megapikselin pääkamera (f/1,75-aukko, 1,4 mikronin pikselikoko) ja 16 megapikselin telefotokamera (f/2,6-aukko, 1,0 mikronin pikselikoko), 2x optinen zoom, optinen kuvanvakain pääkamerassa, kaksisävyinen LED-kuvausvalo, 4K-videokuvaus (myös 60 fps), hidastusvideo (240 fps @ 1080p)
- Kaksoiskamera edessä: 8 megapikseliä, f/2,0-aukko, 1,12 mikronin pikselikoko, 1080p-videokuvaus
- 360 3D Audio -tilaäänitallennus videokuvauksessa 4 mikrofonilla
- Äänentoistossa HTC USonic -vastamelutuki sekä HTC BoomSound Hi-Fi -kaiutin
- Kahdeksanytiminen Qualcomm Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri (maks. 2,6 GHz)
- 6 gigatavua RAM-muistia
- 64 tallennusmuistia ja microSD-muistikorttipaikka
- Kaksi SIM-korttipaikkaa versiosta riippuen (jaettu muistikorttipaikan kanssa)
- 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys (kategoria 18, jopa 1,2 Gbit/s / 150 Mbit/s)
- Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet
- GPS / GLONASS / BDS / Galileo -paikannus
- USB-C-liitäntä (USB 3.1 Gen 1)
- Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / valoisuuden tunnistin / läheisyyden tunnistin / Hall-tunnistin
- 3 500 milliampeeritunnin akku, Quick Charge 4 -pikalataus (tyhjästä 50 % 35 minuutissa)
- Mitat 156,6 x 73,9 x 8,7-9,7 millimetriä
- Paino 188 grammaa
- Android 8.0 Oreo ja HTC Sense 10 -käyttöliittymä
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »