Applenkaan ekosysteemi ei ole immuuni roskasisällölle, selviää Appfiguresin julkaisemasta raportista. Vuonna 2017 Apple nimittäin poisti App Storesta sellaisen määrän spämmi- ja kloonisovelluksia, että ensimmäistä kertaa kauppapaikan historiassa ladattavien sovellusten määrä pieneni edellisvuoteen verrattuna.
Applen siivousoperaation jälkeen App Storessa oli alkuvuodesta 2018 ladattavissa 2,1 miljoonaa sovellusta, mikä on 100 000 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Merkillepantavaa on, että myös sovelluskehittäjien julkaisuinto näytti viime vuonna hiipuvan hieman, uusia sovelluksia kun ilmaantui ladattavaksi ”vain” 755 000 kappaletta, 29 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2016.
Vertailun vuoksi Google Playn sovellustarjonta laajeni 30 prosentilla ja Android-käyttäjät pääsevät valitsemaan 3,6 miljoonan enemmän tai vähemmän laadukkaan tuotoksen joukosta. Myös sovelluskehittäjät puskivat markkinoille 17 prosenttia enemmän sovelluksia kuin edeltävänä vuonna, 1,5 miljoonaa kappaletta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Viimeaikainen kehitys ei kuitenkaan yllätä, Apple kun ilmoitti jo toista vuotta sitten alkavansa tarkastella App Storea kriittisemmin ja poistavansa esimerkiksi kehittäjiensäkin unohtamia sovelluksia tarjonnasta. Nämä lupaukset näyttävät pitäneen paikkansa.
Sovellusmääristä ei kuitenkaan voi päätellä liikoja, kuten hyvin tiedämme. Yksi tarkasti kehitetty sovellus lienee monen mielestä parempi kuin kymmenen hutaisten koodattua, mutta sekä Applen että Androidin kaupoista löytyy molempia, siitä voinemme olla varmoja.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »