Ammattiliitto Pro on kertonut järjestettävästä mielenilmauksesta. Elisan henkilöasiakasyksikön viankorjauksen tietoliikenneasiantuntijat Helsingissä, Tampereella ja Joensuussa poistuvat työpaikoiltaan torstaina 21.12.2017 kello 06.00 ja palaavat työhön 21.12.2017 kello 23.59.
Mielenilmauksen kerrotaan voivan haitata henkilöasiakkaiden kiinteän verkon ja mobiiliverkon viankorjausta. Työjonoja ei käsitellä, ja sillä voi olla kerrannaisvaikutuksia joulun lähestyessä.
Päivitys kello 18.55: Elisa on kommentoinut kiistaa omasta näkökulmastaan. Lisäksi Elisa kertoi, että ulosmarssi saattaa vaikuttaa hidastavasti pieneen määrään yksittäisten kuluttaja-asiakkaidemme viankorjausaikoja, mutta laajemmat verkon häiriöt korjataan normaalitilanteessakin muiden asiantuntijaryhmien toimesta. ///
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Ammattiliitto Pro kertoo mielenilmauksen syyksi työnantajan suorittaman paikallisen sopimuksen irtisanomisen. Näin muun muassa tietoliikenneasiantuntijoiden oikeus liukuvaan työaikaan loppuu.
Paikallisen sopimuksen irtisanominen yt-neuvottelujen jälkeen tuli Pron mukaan yllätyksenä. Molemminpuolinen jousto on henkilöstön mukaan toiminut hyvin.
”Kiireessä tai esimerkiksi tilanteessa, jossa asiakkaan asia on venynyt työajan yli, keskeneräinen asia on hoidettu loppuun asti ja vasta sitten lähdetty kotiin. Kun tulevaisuudessa noudatetaan työaikaa tarkasti ja hyvin pienellä joustomahdollisuudella, korjaukseen voi tulla turhaa viivettä”, henkilöasiakasyksikön neuvotteleva luottamusmies Jukka Mutanen kertoo.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Liukuman käytöstä on voinut sopia oman tiimin sisällä. Esimies on kuitenkin voinut päättää tilanteista, joissa liukumaa ei voi käyttää. ”Liiketoiminnallisesti olisi järkevää, että hiljaisempina hetkinä voisi lähteä töistä aiemmin”, luottamusmies toteaa.
Elisa Oyj:n henkilöasiakasyksikössä työskentelee 25 tietoliikenneasiantuntijaa, jotka vastaavat syvemmästä viankorjauksesta. Yksikössä käytiin keväällä 2017 yt-neuvottelut ja tietoliikenneasiantuntijat siirrettiin organisaatiossa lähemmäs asiakasrajapintaa. Mahdollisuutta etätyöhön vähennettiin, mutta työehtojen piti pysyä pääosin entisinä.
Yt-neuvottelujen perusteella tietoliikenneasiantuntijoiden määrä väheni huomattavasti, mikä herätti luottamusmiehissä huolta resurssien riittävyydestä. Uusi organisaatio aloitti 1.5.2017.
Vuodesta 2012 käytettyä työaikajärjestelmää muutettiin. Työvuorot suunnitellaan jatkossa kahden kuukauden sijasta kahden viikon ajalle, mikä on ICT-alalla työehtosopimuksen lyhin mahdollinen vuorosuunnitteluaika.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”Jos kaikki muutokset olisivat olleet tiedossa heti yt-neuvottelujen päättymisen jälkeen, henkilöt olisivat voineet aidosti valita, hyväksyvätkö uudet työehdot vai ottavatko irtisanoutumispaketin. Vaikuttaa siltä, että työnantaja halusi pitää asiantuntemuksesta kiinni, mutta ei asiantuntijoiden nykyisillä työehdoilla. Nyt heikennyksiä on tehty pikkuhiljaa salaillen, ja sen seurauksena tietoliikenneporukka kokee tulleensa petetyksi. Luottamus työnantajaan on pakkasen puolella”, Jukka Mutanen toteaa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »