Esineiden internetin NB-IoT-tekniikka yleistyy nopeasti suomalaisissa mobiiliverkoissa.
DNA:n mukaan sen matkaviestinverkon NB-IoT-valmius kattaa nyt 85 prosenttia Suomen väestöstä ja noin puolet Suomen pinta-alasta Etelä-, Länsi- ja Keski-Suomen alueella.
DNA:n 4G-verkossa on ollut alueellinen valmius NB-IoT-teknologian käytölle jo keväästä 2017 alkaen. NB-IoT oli DNA:n verkossa viime keväänä käyttöpilotissa Tampereen seudulla, kun Talotohtori-pilvipalvelusta tunnetun Enermixin sensoreita oli päivittäistavarakaupassa sisäilmaa mittaavaan palveluun kytkettyinä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Myös DNA:n kilpailijat Elisa ja Telia ovat kertoneet omista NB-IoT-piloteistaan ja -käyttöönotoistaan.
NB-IoT:n avulla verkkoon voidaan kytkeä yhä erilaisempia sensoreita ja yhä haastavimmissa paikoissa olevia laitteita, ja näin helpottaa esimerkiksi ilmanlaadun, viemäriverkoston tai varastojen täyttöasteen valvontaa.
Käytännössä NB-IOT-yhteydet ovat tehokkaampi seuraaja 2G-sukupolven GPRS:lle, jota yhä käytetään laitteiden internetissä yleisesti. Pienemmän virrankulutuksen ohella NB-IOT:n etuja ovat parempi kattavuus, mahdollisuus liittää yhteen verkkosoluun merkittävästi suurempi laitemäärä sekä edullisempi moduulien hinta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Matkaviestinverkkoon tehtyjen päivitysten jälkeen NB-IoT-teknologia on palvelualueellaan yritysten käytettävissä nopeasti, kunhan asiakas ja DNA:n yritysmyynti ovat siitä sopineet. ”Laajennamme NB-IoT-palvelualuetta asiakastarpeen perusteella. Kysyntää on enenevässä määrin”, sanoo radioverkkojen johtaja Jarkko Laari DNA:lta.
”Esineiden internet asettaa uudenlaisia haasteita verkkoresurssien käytölle, sillä verkkoon kytkettävien laitteiden määrän odotetaan moninkertaistuvan. NB-IoT vastaa haasteeseen osaltaan”, Laari toteaa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »