Huippuälypuhelinten näytöissä käytetään tänä päivänä pitkälti Corningin Gorilla Glass -näyttölaseja. Ne kestävät varsin hyvin naarmutusta ja esimerkiksi avaimet eivät yleensä naarmuta näyttöä. Safiirilasi on normaalia lasia kestävämpää materiaalia, joka ei naarmuunnu yhtä helposti kuin tavallinen lasi.
YouTube-käyttäjä JerryRigEverything on ottanut syyniin HTC U Ultran erikoisversion, jossa on käytetty safiirilasia, ja ”safiirisen” näyttösuojan, joka ei kuitenkaan ole nimensä veroinen. HTC U Ultran erikoisversiota vertaillaan videolla myös Tissotin safiirilasilla varustettuun kelloon.
HTC U Ultra
- Android
- Lasi + alumiini
- 5,7" Super LCD5 -näyttö
- Sormenjälkilukija edessä
- 12 Mpiks. kamera
- Qualcomm Snapdragon 821 -piiri
- 3000 mAh akku
Videolla JerryRigEverythingin Zack testaa materiaalien kestävyyttä Moshin kovuuasteikkoa hyödyntäen. Normaalisti kalliimpien älypuhelimien näytöt naarmuuntuvat, kun esine on Moshin asteikolla mitattuna 6 tai 7. Asteikon kovin aine on timantti, joka on asteikolla numero 10.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
HTC U Ultra ja Tissotin kello selviävät naarmuitta pitkään, mutta Moshin kovuusasteikon kahdeksaa vastaava terä saa naarmuja aikaan. Tämä vastaa odotuksia, sillä safiirilasin pitäisikin alkaa naarmuuntua, kun materiaali alkaa olla näin kovaa. ”HTC U Ultran erikoisversio ja Tissotin kello läpäisevät safiiritestin”, toteaa Zack videollaan.
Kahden laitteen ohella videolla testataan ”safiirista” suojakalvoa, joka ei kuitenkaan ole safiirilasia – eikä lasia ollenkaan. 50 dollaria maksava sapphire defence –suojalasi naarmuuntuu jo Moshin kovuusasteikon numeroa kolme vastaavalla terällä, mikä tarkoittaa, että suojakalvo ei todellakaan ole lasia tai safiirilasia.
Safiirilasi ei myöskään syty tuleen, mutta testattu suojakalvo syttyy tuleen. ”Kannattaa mieluummin teipata näytön päälle kiinni 50 dollarin seteli ja toivoa parasta”, Zack vitsailee videolla. Zack oli kuitenkin tehnyt tarkemman analyysin, josta paljastui, että näyttösuojassa oli kuitenkin pieniä määriä alumiinioksidia eli tässä tapauksessa safiiria. Näyttösuoja on siis pitkälti muovia, mutta siihen on lisätty safiiria, jotta sitä voi markkinoida safiirisena suojana.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »