Lenovon uusi Moto G5 näki päivänvalon helmikuun lopulla ja saapui maaliskuun puolivälissä Suomeen myyntiin. Tutustuimme tähän edulliseen uutuusmalliin reilun viikon ajan. Moto G5:n rinnalla Lenovo esitteli myös hieman isomman ja paremmin varustellun Moto G5 Plus -mallin, mutta tässä artikkelissa keskitytään edullisempaan G5-malliin.
Motorola Moto G5
- Android
- Alumiini
- 5,0" IPS LCD -näyttö
- Sormenjälkilukija edessä
- 13 Mpiks. kamera
- Qualcomm Snapdragon 430 -piiri
- 2800 mAh akku
Moto G5
- Viiden tuuman Full HD -kosketusnäyttö
- Qualcomm Snapdragon 430 -järjestelmäpiiri
- Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmä
- Kolme gigatavua RAM-käyttömuistia
- 16 gigatavua tallennustilaa ja microSD-muistikorttipaikka
- 13 megapikselin takakamera kuvausvalolla
- Viiden megapikselin etukamera laajakulmalinssillä
- 2 800 milliampeeritunnin akku
- Värivaihtoehdot: harmaa ja kulta
- Vettähylkivä nanopinnoite
- Tuki 4G LTE -yhteyksille
- Fyysiset mitat: 144,3 x 73 x 9,5 millimetriä
- Paino: 144,5 grammaa
- Suositushinta 199 euroa
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Moto G5:n näyttö on puoli tuumaa pienempi kuin edeltäjässä, Moto G4:ssä. Siinä missä G4 ja G4 Plus olivat molemmat 5,5-tuumaisia, on G5 5-tuumainen ja isompi G5 Pluskin ”vain” 5,2-tuumainen. Ainakin G5 on kohtuullisen mukavasti kämmenelle tai housuntaskuun mahtuva. 199 euron hinnallaan G5 on myös varsin edullinen, mutta silti oikein mainio laite.
G5 on tyylikkäästi ja arvokkaasti muotoiltu, eikä tunnu kädessä halvalta. Rakenne on pääosin muovia, joskin takakannen keskiosa on alumiinia. Takakansi on helposti irroitettavissa, ja sen alta löytyy käyttäjän vaihdettavissa oleva akku, kaksi SIM-korttipaikkaa sekä muistikorttipaikka.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Viisituumainen Full HD -näyttö on mukavan tarkka ja väritoisto asiallinen, mutta lippulaivaluokkaan sitä ei kannata verrata. Isompaa valittamisen aihetta ei näytöstä kuitenkaan löytynyt, eikä oikeastaan puhelimen muistakaan ominaisuuksista.
Näytön alapuolella sijaitseva sormenjälkitunnistin toimii nopeasti ja kohtuullisen hyvin, ja laitteen Moto-sovelluksesta löytyy myös asetus, jolla sormenjälkitunnistimella voi hoitaa liikkumisen käyttöjärjestelmässä ja korvata näytöltä oletuksena löytyvät virtuaalinäppäimet. Tunnistinta voi käyttää kotinäppäimenä näpäytyksellä ja paluu- ja viimeisimmät-painikkeiden toiminnot hoituvat tunnistinta sivusuunnassa pyyhkäisemällä.
Käyttöjärjestelmänä Moto G5:ssä on Android 7.0 Nougat, ja Moto-puhelimissa on perinteisesti ollut lähes ”puhdas” Android-kokemus, eli valmistajan omia sovelluksia tai erikoisia käyttöliittymäkuorrutuksia ei juuri ole.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
G5:n edeltäjä G4 käytti Snapdragon 600 -sarjan suoritinta, mutta uutuudessa on päädytty alhaisempaan Snapdragon 400 -sarjaan. Teholisää ei sukupolvenvaihdoksessa näin ole tullut, vaan uusi malli on suurin piirtein samoissa teholukemissa kuin edeltäjänsä. Qualcommin Snapdragon 430 jaksaa kuitenkin pyörittää Nougatia ja esimerkiksi suosituimpia somesovelluksia varsin mukavasti, eikä kolmen gigatavun RAM-muistikaan viikon testijaksolla tuntunut kesken loppuvan. Mikään tehohirviö G5 ei ole, mutta tässä hintaluokassa suorituskyky on varsin asiallinen ja peruskäyttäjälle riittävä.
Moto G5:n 2800 milliampeeritunnin akku ei varsinaisesti ole kovin suuri, mutta akkukestoa voisi kuvailla asialliseksi. Virtaa riitti hyvin koko päivän ahkeraankin sometteluun, ja vähäisellä käytöllä voisi akku riittää pariksikin päiväksi. Puhelimen mukana toimitetaan 10 watin laturi, joka ei lippulaivojen pikalatureille pärjää. 1,5 tunnin lataus nosti varaustason reilusta 10 prosentista hieman alle 90 prosenttiin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kameroita G5:ssä voi pitää asiallisina ja kirkkaassa ulkoilmassa kuvattaessa jopa hyvinä, ainakin tässä hintaluokassa. Kamerasovellus toimii sulavasti ja tarkennus sekä kuvien ottaminen toimii pääosin mukavan nopeasti. Kameroiden laatu kirkkaassa päivänvalossa on asiallinen, mutta sisällä tai iltahämärissä kuvatessa tulee kuviin hyvin herkästi kohinaa.
Moto G5 on hintaansa nähden mainio puhelin, jonka ominaisuudet ja toiminta varmasti riittävät peruskäyttäjälle. Lippulaivamallien erikoisuuksia siinä ei ole, mutta perustoiminnot ja asiallinen kamera löytyvät. Puhdas Android on miellyttävä käyttää ja laite näyttää ja tuntuu hyvältä. Hieman yllättäen G5 ei kuitenkaan paljoakaan saanut suoranaisia parannuksia edeltäjäänsä nähden, joten päivittäminen Moto G4:stä ei liene järkevää. Edullista Android-puhelinta etsivälle G5 on kuitenkin hyvin varteenotettava vaihtoehto.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »