Huawei on julkistanut kotimaassaan Kiinassa odotetusti ennakkoon huhutun muutamia erikoisominaisuuksia sisältävän Honor Magic -älypuhelimen, joka valitettavasti näyttäisi kuitenkin olevan jäämässä vain Kiinan markkinoiden erikoisuudeksi.
Honor Magicin rakenne koostuu lasista edessä ja takana sekä alumiinisesta rungosta. Näyttö kaartuu hieman laitteen reunoille sivuiltaan. Näyttölasi itsessään kaartuu myös kohti puhelimen ylä- ja alareunoja ja takalasi vastaa muodoltaan etulasin kaarevuutta.
Uutta Honor Magicissa Huaweille on muun muassa käyttäjän tunnistus, jonka ympärille rakennetut ominaisuudet kantavat FaceCode-nimeä. Etupuolen kamerat ja laitteen muut anturit tunnistavat, kun puhelimen omistaja katselee sitä ja näyttää vain tällöin esimerkiksi ilmoituksista täydet tiedot eikä paljasta niitä kaikille lukitusnäytöllä. Honor Magicin näyttö herää, kun puhelin nostetaan ja sitä katsotaan. Osana tätä hyödynnetään myös puhelimen rungon sisältämää otteen tunnistusta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Honor Magicissa hyödynnetään ruotsalaisyritys Tobiin katseenseurannan teknologiaa.
Honor Magicista löytyy Huawein tutun EMUIn sijaan uusi Magic Live -käyttöliittymä, jonka pohjalla on Android 6.0 Marshmallow.
Sormenjälkitunnistin Honor Magicissa löytyy etupuolen kotinäppäimestä. Se on suunniteltu sisältämään myös Androidin muut toimintopainikkeet eli takaisin- ja moniajotoiminnot – pyyhkäisemällä pääsee taaksepäin ja kaksoispainalluksella avoinna olevien sovellusten näkymään.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Mukana on Deep Think -älyominaisuus, joka vastaa Google Now On Tapia ja kertoo lisätietoja näytöllä näkyvästä sisällöstä kotinäppäimen pitkällä painalluksella, sekä sisällön jakamisen näytön alareunasta ylös pyyhkäisemällä mahdollistava My Pocket -toiminto. Saapuneisiin viesteihin tarjotaan tekoälyn avulla valmiita vastauksia.
Lisäksi Honor Magicin pitäisi aktivoida tiettyjä toimintoja tekoälyn ansiosta oikeissa tilanteissa. Esimerkiksi se tarjoaa automaattisesti ajettaessa yksinkertaistettua vain päätoiminnot sisältävää ajonäkymää ja elokuvateatteriin saapuessa lippu tulee esiin, samoin kuin vaikkapa paketin seurantakoodi sitä noudettaessa. Yöllä pimeään huoneeseen astuttaessa puhelin tuo heti esiin mahdollisuuden laittaa LED-kuvausvalo päälle taskulampuksi.
Teknisesti Honor Magicissa on 5,09 tuuman AMOLED-näyttö 2560×1440 pikselillä (577 pikseliä tuumaa kohti), 12 megapikselin kaksoiskamera takana f/2,2-aukolla ja 8 megapikselin edessä f/2,0-aukolla (etukameroista toinen infrapunakamera), Kirin 950 -järjestelmäpiiri, 4 gigatavua RAM-muistia, 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia sekä 2 900 milliampeeritunnin akku. Yhteyksien osalta mukana on 4G LTE, Wi-Fi 802.11b/g/n/ac ja Bluetooth 4.2.
Uusi erikoisuus on Magic Power -pikalataus, jonka avulla akku latautuu 20 minuutissa tyhjästä 70 prosentin varaukseen. Jo 10 minuutin lataus riittää 40 prosentin varaukseen ja 90 prosenttiin ylletään puolessa tunnissa. Nämä luvut tekevät siitä toistaiseksi nopeimman älypuhelimissa nähdyn pikalatauksen. Osittain tehokkaan lataamisen ohella tässä avittaa kuitenkin myös monia muita huippupuhelimia kapasiteetiltaan pienempi akku.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Honor Magicin teknisissä ominaisuuksissa kamerat ja järjestelmäpiiri näyttävät vastaavan Huawein kevään 2016 Huawei P9:ää sekä Honor 8:aa eikä puhelimessa valitettavasti ole uusissa Huawein Mate 9 -puhelimissa jo nähtyä selvästi tehokkaampaa Kirin 960 -järjestelmäpiiriä.
Puhelimen pohjasta löytyvät niin USB-liitäntä, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, kaiutin kuin myös luukku uudella tavalla toteutetulle tupla-SIM-korttipaikalle.
Honor Magicin mitat ovat 146,1 x 69,9 x 7.8 millimetriä ja paino 145 grammaa. Tarjolle ovat tulossa värit Golden Black ja Porcelain White.
Saataville Honor Magic on tulossa Kiinassa 23. joulukuuta. Puhelimen hinta on 3 699 juania eli reilut 500 euroa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »