Salon kaupungin kanssa Nokian entisten tilojen ostoa Microsoftilta kaavailevien sijoittajien nimiä on nyt tuotu julki.
Salon kaupungin tiedote kertoo kaupungin lisäksi mahdollisesti perustettavan tilat ostavan yhtiön takana olevan myös salolaisen kiinteistösijoittajan Jorma Niemisen, Hans Strömbergin sekä Cencorp Automation Oy:n. Strömberg on salolaisen ohutlevyosia valmistavan Stremet Oy:n toimitusjohtaja ja myös Cencorp Automation toimii Salossa.
Mobiili.fi paljasti jo aiemmin Niemisestä olevan tulossa yksi merkittävä omistaja hankkeessa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kaikkien tulevien mahdollisten osakkaiden nimiä ei ole vielä kerrottu, vaan niistä kerrotaan, kun mukana olosta on päätetty sitovasti kunkin osakkaan osalta.
Microsoft ja yksityiset kiinteistösijoittajat ovat jo pitkään käyneet Microsoftin kanssa tiloista neuvotteluja ja tehneet ostotarjouksen. Kauppojen syntymisestä ei kuitenkaan ole vielä varmuutta.
Kaupunki tekisi 4,5 miljoonan euron pääomapanostuksen perustettavaan yhtiöön. Aiemmasta poiketen oma pääoma olisi kokonaisuudessaan 12,5 miljoonaa euroa, joten kaupungin osuus olisi 36 prosenttia.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Perustettavan yhtiön osakassopimuksessa sovitaan muun ohella, etteivät osakkaat ole velvollisia rahoittamaan yhtiötä muuta kuin perustamisvaiheessa sovitulla pääomapanoksella. Perustettavan yhtiön on kuitenkin odotettu rahoittavan kiinteistöjen ostoa osittain myös lainarahalla.
Salon kaupunginhallitus käsittelee asiaa 8. joulukuuta ja kaupunginvaltuusto 19. joulukuuta.
Meriniityssä Salossa sijaitsevat toimitilat ovat yhteiskooltaan jopa 9,5 hehtaaria, ja niissä työskenteli Nokian huippuvuosina lähes 6 000 työntekijää. Yksinään kiinteistöjen ylläpitokustannusten on kerrottu olevan 2-3 miljoonaa euroa vuodessa.
Salon kaupunki on yhteistyökumppaneidensa kanssa suunnitellut teollisen internetin (IoT) liiketoiminnan osaamiskeskittymää. Osaamiskeskittymästä, joka perustuisi alueelle kertyneeseen älylaitteiden suunnitteluun ja tuotantoon liittyvään osaamiseen, on tarkoitus rakentaa kansainvälisesti verkottunut ja kasvava huippuosaamisen keskus.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”Kävimme eilisessä tapaamisessa läpi muun muassa syitä sille, miksi kaupunki ja osakkaat ovat mukana tässä hankkeessa. Kyse ei ole kiinteistöbisneksestä vaan kaupungin elinvoiman pitkäjänteisestä ja systemaattisesta vahvistamisesta eli uusista yrityksistä, uusista työpaikoista ja tätä kautta esimerkiksi verotuloista. Myös uusien työpaikkojen välilliset vaikutukset ovat merkittäviä. Paikalliset osakkaat haluavat aidosti olla mukana rakentamassa Salon tulevaisuutta”, sanoo Salon kaupunginjohtaja Antti Rantakokko.
Lisäksi Salon kaupunki, Turun yliopisto ja Turun ammattikorkeakoulu ovat tehneet yhteistyösopimuksen koulutusviennin järjestämisestä Salossa. Informaatioteknologiaan keskittyvää, tutkintoon johtavaa, maksullista koulutusta markkinoidaan EU:n ulkopuolelta tuleville opiskelijoille. Tavoitteena on saada koulutukseen vuosittaiset 100 opiskelijan aloitusryhmät.
Tiloissa toimii jo nyt myös muita yrityksiä. Kuuluisasti muun muassa älypuhelinvalmistusta suurin puhein, mutta vähäisin teoin Saloon viritellyt Turing Robotic Industries toimii Nokian Nakolan entisessä koetehtaassa ja yhtenä toisena esimerkkinä Salossa on käynnissä moottoripyöräilyyn suunnatun NUVIZ-visiirinäytön tuotekehitys. Lisäksi muista kuin teknologiayhtiöistä esimerkiksi Nordean puhelinpalvelukeskus ja Orionin logistiikkakeskus toimivat jo osassa tiloja.
Microsoft on lopetellut toimintaansa Salossa kuluvan vuoden aikana. Salon toimipisteen lopettamisesta kerrottiin heinäkuussa 2015. Sittemmin Microsoft on kertonut vielä uusista merkittävistä lisävähennyksistä, joiden myötä Suomesta on kadonnut lähes koko Microsoftin Nokialta ostama toiminta.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »