Soneran ja DNA:n yhteisverkko Pohjois- ja Itä-Suomessa on nyt valmistunut. Yhteisverkon rakennustyöt alkoivat Kuusamon pilottihankkeella loppukeväällä 2015.
Tähän mennessä Lapin, Kainuun, Savon, Pohjois- ja Etelä-Karjalan alueilla on rakennettu 1 700 yhteisverkon tukiasemaa.
”Vaikka puoli Suomea kattava rakennusvaihe onkin nyt saatu päätökseen, työ jatkuu. Ylläpidämme ja kehitämme verkkoa myös tulevaisuudessa”, kertoo Suomen Yhteisverkko Oy:n toimitusjohtaja Antti Jokinen.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Yhteisverkon pääasiallinen tavoite on ollut kustannusten säästö kahden erillisen verkon rakennnustarpeen poistuessa harvaan asutulla alueella. Operaattoreiden yhdessä toteuttama verkko kattaa nyt puolet Suomen pinta-alasta, ja sen alueella asuu noin 15 prosenttia väestöstä.
”Kahden operaattorin taajuudet ja resurssit yhdistämällä pystyimme toteuttamaan tuplasti nopeamman 4G-verkon. 4G-laitteiden lisäksi kuuluvuus parani myös 2G- ja 3G-laitteilla”, lisää Antti Jokinen.
Suomen Yhteisverkon mukaan uudet tukiasemat ovat tuoneet paremmat yhteydet yli 760 000 ihmiselle. Yhteysnopeudet ovat jopa monikymmenkertaistuneet: Yhteisverkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 450 Mbit/s LTE-kategoriaa 9 tukevilla päätelaitteilla. Taajamien ulkopuolella maksiminopeus on 150 Mbit/s.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Suomen Yhteisverkko ei tarjoa palveluja loppuasiakkaille, vaan Sonera ja DNA hyödyntävät sen verkkoa. Muilla kuin Yhteisverkon alueilla Soneralla ja DNA:lla on omat verkkonsa. Lisäksi Suomessa Elisalla on täysin oma mobiiliverkkonsa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »