Samsungin Galaxy Note7:n räjähdysten jatkuminen myös eri valmistajan akuilla varustetuissa vaihtolaitteissa tuli yllätyksenä – myös Samsungille.
Raportoidusti Samsungilla ei vieläkään tiedetä, miksi sen Galaxy Note7 -puhelimet räjähtävät. Samsungin insinöörit eivät ole onnistuneet toistamaan räjähdyksiä testioloissa, kertoo New York Times, vaikka sadat insinöörit ahersivat ongelmien tutkinnan parissa.
Tietämättömälle Samsungille ei lopulta jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin vetäytyä ja ilmoittaa Galaxy Note7:n kuppaamisesta – valmistuksen ja myynnin lopettamisesta pysyvästi.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Alkuperäiset Galaxy Note7 -räjähdykset vieritettiin nopeasti samaan yritysryppääseen kuuluvan Samsung SDI:n valmistamien akkujen vioiksi. Ne eivät kuitenkaan välttämättä olleet räjähdysten perimmäinen syy alun perinkään.
Financial Times kertoo Samsung-johtajien kanssa puhuneen lähteen mukaan ongelmien juontuvan ”suorittimeen tehdyistä muutoksista nopeuteen, jolla puhelinta voidaan ladata”. ”Jos yrität ladata akkua liian nopeasti, tulee sitä epävakaa. Jos pusket moottoria liian kovaa, se räjähtää. Jonkin täytyi antaa periksi. Nämä laitteet ovat teknologisia ihmeitä – kuinka paljon voimme saada irti tuosta pienestä palasta litiumionia”, totesi lähde FT:lle.
Bloombergin lähteet puolestaan kertoivat sille myös uusissa Galaxy Note7 -laitteen akuissa olleen mahdollisesti vikaa. Uusiin puhelimiin akut valmisti Amperex, ei Samsung SDI, joka aluksi katsottiin syypääksi.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Myös Note7:n yleistä rakennetta on epäilty syyksi. ”Että laitteen design laittaa liikaa painetta akulle tavalla, joka ei ole akun toimittajasta riippuvainen lainkaan”, arvelee analyytikko Jan Dawson. Galaxy Note7:ssä on alumiinirunko sekä esimerkiksi Galaxy S7 -malleja jyrkempi reuna, jolle näyttö myös kaartuu.
Samsung-insinöörien ensimmäisten räjähdysten jälkeisten päätelmien mukaan akuissa oli vikaa. Tällä järkeenkäypällä oletuksella edettiin ja myynti päätettiin käynnistää uudelleen eri valmistajan akuilla. Samsung SDI:n akuissa sisäiset komponentit olivat liian lähellä toisiaan akun pyöristettyjen kulmien läheisyydessä, mikä altisti akun oikosulun mahdollisuudelle. Akuissa oli vikoja myös eristeessä ja akun negatiivisen puolen pinnoituksessa.
”Oli liian nopeaa syyttää akkuja. Uskon, että niissä ei ollut mitään vikaa tai ne eivät olleet pääongelma”, kommentoi Park Chul-wan, Korean teknologia-instituutin kehittyneiden akkujen tutkimuksen aiempi johtaja New York Timesille.
Tieto Note7-räjähdysten syystä saataneen aikanaan myös julkisuuteen sen selvittyä useiden eri maiden viranomaisten ollessa myös mukana asian tutkinnassa. Toistaiseksi ilmassa on enemmän kysymyksiä kuin vastauksia.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”Ongelma vaikuttaa olevan paljon monimutkaisempi”, kommentoi Park. ”Note7:ssä oli paljon lisää ominaisuuksia ja se oli monimutkaisempi kuin mikään muu puhelin. Kilpailussa iPhonen ohittamiseksi, Samsung näyttää paketoineen sen niin täyteen innovaatioita, että se muuttui hallitsemattomaksi.”
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »