Erittäin suosittu Pokémonien sijainneista Pokémon GO -pelissä kertonut PokéVision-sivusto suljettiin varsinaisen toimintansa osalta viikonloppuna sen perustajan itsensä toimesta, kuten aiemmin kerroimme. Tuolloin kerrottiin tämän tapahtuneen Nianticin ja Nintendon toiveita kunnioittaen.
Nyt PokéVisionin takana oleva Yang Liu on kuitenkin julkaissut pidemmän Pokémon GOn kehittäjälle Nianticille osoitetun avoimen kirjeen, jossa hän harmittelee ja ihmettelee miksi näin pitää olla – miksi Pokémon GOta pelaavat eivät ihmiset eivät saa nauttia PokéVisionin tapaisesta palvelusta, joka voi johtaa heitä pelaamaan peliä enemmänkin.
PokéVisionin ja osan muidenkin Pokémon GO -sijaintisivustojen sulkeutumisen lisäksi viikonloppuna Niantic poisti päivityksessä Pokémon GOsta kokonaan sen oman Pokémonien läheisyydestä viestittäneen toiminnon sen jälkeen, kun alun perin toimineet, 1-3 jäljellä Pokémonien läheisyydestä kertoneet jäljet eivät olleet toimineet pariin viikkoon.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Sekä PokéVisionin ja muiden että myös Pokémon GOn omien jälkien katoaminen ei ole tyydyttänyt Pokémon GO -faneja.
Myös Liu viittaa kirjeessään näiden toimenpiteiden jälkeen nähtyyn suureen määrään vain yhden tähden arvosteluja sovelluskaupoissa, sekä Androidin Google Playssa ja Applen App Storessa. Negatiiviset arviot ovat nopeasti painaneet Pokémon GOn saamat keskimääräiset tähtiluokitukset rajuun laskuun. Lisäksi osa pelaajista on alkanut vaatia palautusta rahoille, joita he ovat peliin käyttäneet. Nianticia on syytetty erityisesti sen viestinnän heikkoudesta.
Lisäksi Liu kertoo, että PokéVisionin kävijämäärä oli kasvanut jo huikeaan 50 miljoonaan uniikkiin kävijään ja melkein 11 miljoonaan päivässä. Kun Pokémon GO oli ladattu kenties vajaaseen sataan miljoonaan puhelimeen, lähes puolet pelaajista saattoi näiden tilastojen valossa käyttää PokéVisionia, joka oli myös vain yksi monista Pokémon-sijaintisivustoista.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”Voisiko olla mahdollista että sijaintien seuraaja – teki sen sitten Pokevision tai Niantic – on jotakin, jota pelaajat epätoivoisesti TARVITSEVAT – eivät halua, mutta TARVITSEVAT – pelatakseen peliä? Voisiko olla mahdollista, että tämä on perustavaa laatua oleva ominaisuus, joka kiinnostaa useimpia pelaajia?” Liu kyselee kirjeessään.
Mielenkiintoista on myös, että Pokémonien kotimaassa Japanissa Pokémon GOn suosio ei ole ehkä yltänyt odotettuihin mittasuhteisiin. Japanissa peli julkaistiin vasta 22. heinäkuuta, monien muiden jälkeen. Nyt se on pudonnut Applen App Storen iPhone-sovellusten tuottolistalla vasta kolmanneksi tuottavammaksi sovellukseksi, kun se muualla maailmassa pitää edelleen vankasti hallussaan ykköstilaa.
Yksi potentiaalinen syy mahdollisten muiden ohella Pokémon GOn rauhallisempaan suosioon Japanissa voi olla, että siellä pelaajat eivät vielä samoissa määrin ehtineet koukuttua peliin sijainnit paljastavien palvelujen ollessa parempia ja laajemmin käytössä.
Niantic poisti oman jäljillä Pokémonien läheisyydestä kertoneen toimintonsa pelistä kertomansa mukaan parantaakseen pelin kipeästi parannusta tarvinnutta toimintavakautta ja laajentaakseen pelin saatavuutta nopeammin uusille markkinoille. Jäljet saattavat siis hyvinkin palata osaksi Pokémon GOta siihen liittyvien teknisten ongelmien ratkettua. Tämä miellyttäisi todennäköisesti useimpia pelaajia ja omalla tavallaan vähentäisi ulkopuolisten sijaintipaljastuspalveluiden katoamista mahdollisesti tulevaisuudessa lähes kokonaan Nianticin koventaessa otteitaan niitä kohtaan.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »