Pokémon GO tuli ja nousi suosituimmaksi mobiilipeliksi ikinä. Mutta kuinka pitkään nousu voi jatkua – vai laantuuko huuma jo?
SurveyMonkeyn julkaisemien tilastojen perusteella ainakin Yhdysvalloissa käyrät osoittavat jo alaviistoon. Aktiivisten pelaajien huippumäärän tilastot kertovat tapahtuneen jo torstaina 14. heinäkuuta, eli jo pari päivää aiemmin kuin peliä edes julkaistiin muun muassa Suomessa. Yli 25 miljoonaa pelaajaa pelasi Yhdysvalloissa Pokémon GOta ennätyspäivänä.
SurveyMonkeyn tilastot on kerätty vain Yhdysvalloista, mutta erityisiä syitä, miksi muun maailman kehitys eroaisi merkittävästi suurimmasta markkinasta, ei ole.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Lisäksi uudet lataukset ovat jatkaneet odotettua laskuaan, samoin kuin myös Google Trendsin perusteella Pokémon GO -hakuvolyymi.
SurveyMonkeyn Intelligence-tiedot sovellusten käytöstä ja latauksista perustuvat rajattuun joukkoon käyttäjiä Yhdysvalloissa, jotka ovat liittyneet mukaan SurveyMonkeyn paneeliin. SurveyMonkeyn itsensä mukaan tilastot ovat suurempaa populaatiota edustavia, mutta viimeisimpiä Pokémon GO -lukujakin on epäilty.
Myös pörssisijoittajien mielissä on vaihteeksi ollut rauhoittumisen – ja negatiivisten kurssireaktioiden – aika. Nintendon osakekurssi putosi Tokion pörssin sääntöjen enimmillään mahdollistamat 18 prosenttia maanantain kaupankäynnissä sen jälkeen, kun Nintendo oli todennut Pokémon GO:n vaikutuksen sen tulokseen olevan rajallinen. Silti Nintendon osakekurssi on noussut 11 päivässä yli 60 prosenttia. Pokémon GOn suosio on nostattanut odotuksia myös Nintendon muiden legendaaristen pelien tulosta moderneille mobiililaitteille.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Sovelluskauppojen tuottolistojen kärkipaikan kaikissa julkaisumaissaan heti haltuun ottaneen ja sittemmin pitäneen Pokémon GOn on arvioitu tuottavan miljoonia dollareita jo päivätasolla, eikä peli ole vielä julkaistu kuin noin 30 maassa. Tuotot kokonaisuutena voivat vielä kasvaa saatavuuden laajentuessa.
Pelin tuotot kuitenkin jakautuvat monelle taholle, eikä Nintendo ole hyötyjistä suurin. Sovelluksen sisäisistä ostoista, joista tuotot syntyvät, ensin 30 prosenttia menee sovelluskauppojen kautta Applelle ja Googlelle. Pelin kehittäneen Nianticin ja oikeudet omistavan The Pokémon Companyn osuuksiksi on myös arvioitu noin kolmannesta. Loppuosa menee muun muassa Nintendolle, minkä lisäksi se myös omistaa 32 prosenttia The Pokémon Companysta. Lisäksi The Pokémon Company ja Nintendo omistavat myös sijoituskohdettaan Nianticia, mutta osuuksien kokoa ei tiedetä.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »