Tuntuuko sinusta joskus siltä, ettei pelkkä salasana ole riittävän varma tapa suojata sähköpostia tai Google-tiliäsi? Jos on, niin tähän ongelmaan on ratkaisu, sillä Googlen asetuksista voi ottaa käyttöön kaksivaiheisen tunnistautumisen omalle tilille. Tällöin salasanan lisäksi tilille kirjautuessa täytyy syöttää koodi, joka lähetetään käyttäjän puhelimeen haluttuun numeroon. Tällöin muut eivät tietämättäsi voi kirjautua tilillesi, vaikka he tietäisivät salasanasi.
Kaksivaiheisen tunnistautumisen voi kytkeä päälle osoitteessa myaccount.google.com. Sivun alalaidasta otsikon ”Sisäänkirjautuminen ja tietoturva” alta löytyy kohta ”Googleen kirjautuminen”, josta tarvittavat asetukset löytyvät.
Näin kaksivaiheinen tunnistautuminen kytketään päälle:
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Jos et halua aina uutta koodia tekstiviestillä, voit ladata Android- tai iOS-puhelimeen Google Authenticator -sovelluksen, joka tarjoaa käyttäjälle aina uuden vaihtuvan koodin. Sovellus otetaan käyttöön tietokoneen avulla. Sovellus varmistaa oikean Google-tilin QR-koodin avulla, minkä jälkeen sovellus on otettu käyttöön ja vaihtuva varmistuskoodi saapuu puhelimen ruudulle.
Google Authenticatorin voi ladata Android-laitteille Google Play -kaupasta ja iOS-laitteille Applen App Storesta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Silloin kun puhelin ei ole matkassa, Google-tilille voi kirjautua koodien avulla, jotka käyttäjä voi tulostaa talteen. Tulostettavat koodit löytää Google-tilin kaksivaiheisen tunnistautumisen asetuksista. Jos puhelin sattuisi hukkumaan, voi käyttäjä lisätä luotetun puhelinnumeron, joka voi olla vaikkapa työnumero tai sukulaisen puhelinnumero. Tällöin vahvistuskoodin voi vastaanottaa myös muulla kuin omalla puhelimella.
Käyttäjä voi lisätä Google-tililleen luotettuja laitteita, joissa pelkkä salasana riittää tunnistautumiseen. Omalla kotikoneella ei välttämättä aina jaksa kaksivaiheista tunnistautusmista käyttää. Luotetut laitteet voi lisätä Google-tilin kaksivaiheisen tunnistautumisen asetuksista.
Toivottavasti näistä vinkeistämme mobiililaitteen käyttöön on apua sinulle. Muut julkaisemamme vinkit löydät ohjesivuiltamme.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »