Tekniikan alan järjestöt ovat palkinneet vuoden parhaat alansa opinnäytetutkimukset tänään Helsingissä. Taneli Riihosen väitöstyössä esitetty oivallus voi osoittautua maailmanlaajuisesti satojen miljardien eurojen arvoiseksi ratkaisuksi ruuhkautuvien radiotaajuuksien tiedonvälityskyvyn ongelmaan.
Tekniikan tohtori Taneli Riihosen palkittu väitöskirja on uraauurtava, ja se on herättänyt suurta kansainvälistä kiinnostusta. Riihonen osoitti, että seuraavan sukupolven 5G-verkon välityskyky voidaan lähes tuplata. Radiotaajuuksien ruuhkautuessa Riihosen tutkimustulokset voivat osoittautua maailmanlaajuisesti jopa satojen miljardien eurojen arvoisiksi.
Riihosen esittämä full-duplex-tiedonsiirto on uusi lupaava konsepti, joka on herättänyt kansainvälisesti paljon kiinnostusta, mutta jota ei ole juurikaan tutkittu aiemmin. Nykyisellään langattomat tukiasemat joko lähettävät dataa yhdellä taajuudella ja vastaanottavat toisella taajuudella, tai vaihtoehtoisesti lähettävät ja vastaanottavat vuorotellen. Riihosen tutkima keino mahdollistaa datan lähettämisen ja vastaanottamisen samalla taajuudella samanaikaisesti.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Riihonen teki väitöskirjansa Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulun signaalinkäsittelyn ja akustiikan laitokselle. Tällä hetkellä Riihonen on vierailevana tutkijana Columbian yliopistossa New Yorkissa. Tekniikan akateemiset TEK ja Tekniska Föreningen i Finland (TFiF) myönsivät Riihosen väitöskirjalle 7 500 euron palkinnon.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »