Christian Lindholmia voidaan hyvällä syyllä tituleerata Suomen ykkösasiantuntijaksi mitä tulee puettavaan teknologiaan – ja erityisesti rannelaitteisiin.
Aiemmin Nokialla aikoinaan muun muassa legendaarisen Navi-näppäimeen pohjautuvan käyttöliittymän keksinyt Lindholm johtaa nykyisin perustamaansa Korulabia, joka kehittää käyttöliittymiä ja muuta tuotekehitystä puettavan teknologian laitteisiin.
Lindholmin omasta ranteesta löytyi nyt Applen hiljattain myyntiin tuoma Watch-älykello, mutta Lindholmin mukaan senkin suunnittelussa on tehty monia ongelmallisia valintoja.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”Apple on kellonsa kanssa keksinyt tietokoneen, mutta hiiren keksijä oli kyllä lomalla”, tiivistää Lindholm. Tällä hän tarkoittaa, ettei kellon käyttö ole aivan helpoimmasta päästä.
Apple Watchin muista älykelloista erottaa sen pyöritettävä rullanäppäin, digitaalinen kruunu, jossa kuitenkaan laajemmassa kuvassa ei ole mitään uutta. Kyse on vain kaksisuuntaisesta selausmekanismista, minkä lisäksi myös Applen käyttöliittymässään käyttämä zoomausefekti on myöskin Lindholmin mukaan suunnitelmissa tuttua hänenkin Korulabilleen jo vuosien ajalta.
Toisena merkittävänä ongelmana Apple Watchissa Lindholm pitää aivan liian suurta määrää eri toimintoja. ”Applelta puuttuu nykyään Jobsin kuoltua se leikkaaja, joka sanoisi ettei kaikkea tehdä. Apple Watchista löytyy ihan hulluja ominaisuuksia ensimmäiseen versioon laitteesta, kuten mahdollisuus säätää kellonaikaa erikseen tietyn verran eteenpäin oikeasta ajasta”, toteaa Lindholm.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Apple Watchista olisi siis pitänyt tehdä yksinkertaisempi ja keskittyä siihen, missä se oikeasti voi olla älypuhelinta vahvempi valinta.
Mutta on Apple Watchissa Lindholminkin mukaan myös valtavan paljon hyvää. ”Menuvalikko on upea. Omaksi suosikkitoiminnokseni on noussut nopea vastaaminen tekstiviestiin”, Lindholm kertoo.
Älykellojen ”tappajasovellusten” Lindholm näkee muodostuvan viestinnästä, maksamisesta sekä erilaisista aktiivisuus- ja hyvinvointitoiminnoista. ”Näistä maksaminen vaatii valtavan ekosysteemin. Viestinnässä kyse on tekstinsyötöstä – se vaatii oppimista ja tottumista.”
Apple Watchista puuttuu vapaa tekstinsyöttömahdollisuus muuten kuin puhumalla. Lindholm itse mainitti sijoittaneensa 5-Tiles-yritykseen, joka pyrkii ratkaisemaan tekstinsyötön ongelman puettavan laitteen pienellä ruudulla – ja Lindholmin mukaan siinä myös onnistuen.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Jatkossa myöskään Apple Watchin tapainen kaiken kattava rannelaite ei välttämättä ole ainoa käyttäjän rannelaite. ”Minun visioni on, että puettavista tulee samalla tavalla luonnollinen asia kuin kengistä. On laskettelumonoja, bisneskenkiä ja lenkkareita. Samalla tavalla tulee käymään puettavissa, niitä tulee olemaan monta erilaista puettavaa laitetta eri konteksteihin”, uskoo Lindholm. Tämä voisi muodostua haasteeksi Applelle.
Täyteen jättipottiin Apple ei omalla Watchillaan siis Lindholmin näkemyksen mukaan iskenyt.
”Iso ongelma on, että kaikkien toistaiseksi nähtyjen laitteiden käyttö vaatii kaksi kättä. Se joka keksii, miten käyttää yhdellä kädellä – siitä tulee uusi Apple puettavissa laitteissa”, summasi Lindholm haastattelumme.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »