Eilen julkaistun Huawei P8 –arvostelun päälle nostamme tässä vielä erikseen laajemmin esiin uutuuspuhelimen kolme erikoisempaa uutuusominaisuutta.
Kokonaisuutena arvostelussa P8 todettiin tyylikkääksi, laadukkaan tuntuiseksi sekä hyväksi vaihtoehdoksi omassa, 500 euron hintaluokassaan.
Huawei P8
- 5,2" IPS-NEO LCD -näyttö
- 13 Mpiks. kamera
- 8 Mpiks. etukamera
- HiSilicon Kirin 930 -piiri
- 2680 mAh akku
1. Knuckle Sense
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
P8:n esittelemällä uudella Knuckle Sense -toiminnolla voi ottaa näytön sisällöstä kuvankaappauksen napauttamalla P8:ta kahdesti rystysellä. Vaihtoehtoisesti voi suoraan rajata näytöltä alueen, jolta kuvankaappauksen haluaa, painamalla ja vetämällä rystysellä. Alla videolla näytetään, miten Knuckle Sense toimii.
Knuckle Sense on hyvä lisä ja tekee kuvankaappausten ottamisesta todella helppoa. Valitettavasti se toimii samalla myös vähän liian heppoisasti, sillä alue alkaa rajautua melko usein myös muuten kuin tarkoituksella rystysellä sitä tehtäessä. Normaalissa käytössä sormella näytön sisältöä pyyhkäisemällä selatessa ei ole mukavaa, että tapahtuukin jotain muuta mitä oli tarkoitus.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
2. Puhetietoisuus
Puhetietoisuus tarkoittaa sitä, että P8 kuuntelee jatkuvasti, josko käyttäjällä (tai jollain muulla) on sille asiaa. Puhelimen asetuksista voi tallentaa komennon, johon puhelimen pitäisi tämän jälkeen vastata valmiustilassa ollessaan. Ominaisuus on varsin rajattu, sillä ainoat tarjolla olevat toiminnot puhelimen käskyttämiseen puheella ovat kysyä “where are you?”, johon puhelin vastaa hauskasti sekä “call + nimi” soittamiseen.
Katso alta videolta, mitä tapahtuu kun puhelimelle huutelee “Hello mate, where are you?”!
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kuten Knuckle Sensenkin kanssa, myös Puhetietoisuuden osalta suurin ongelma on sen tahaton aktivoituminen. Puhelin kuuntelee ja on välillä huomaavinaan tunnuskomentonsa television, musiikin tai muun normaalin puheen joukosta ja alkaa sitten huutelemaan takaisin pyytäen selkeämpiä lisäkomentoja. Näin kävi itselleni muutaman kerran viikkotahdilla. Ja kuten videokin kertoo, toisaalta aina Puhetietoisuus ei onnistu poimimaan haluttua komentoa.
3. Ohjaajatila
Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä kolmikosta, Ohjaajatila on mielenkiintoinen ja toimiva lisä. Ohjaajatila-sovelluksella voi yhdistää P8:n ohella korkeintaan kolme muutakin puhelinta yhtäaikaiseen kuvaukseen, joka kaikki tallentuu P8:n muistiin. Videota kuvatessa voi näytöltä napauttamalla vaihdella eri puhelimen kameran kuvaan elokuvaohjaajan tavoin.
Tätä käytetään niin, että Ohjaajatila-sovelluksen asennustiedosto jaetaan P8:sta muihin puhelimiin ja nämä liittyvät Wi-Fi-yhteydellä P8:aan, jonka jälkeen kuvaaminen voi alkaa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Katso alta Ohjaajatilalla kuvattu video suoraan Mobiili.fin strategiakokouksesta! Ohjaajatilan idea eri kameroiden, tässä tapauksessa kahden, välillä vaihtamisesta livenä selviää videolta. Pahoittelemme, että muuten video… no, ei ole kovin hyvä. (Paremman videon kuvaaminen jäi, koska käytössä on vain yksi Android-puhelin eli P8. Muut kuin Androidit eivät ominaisuutta tue, joten tätä järkevämmän videon kuvaaminen ei enää onnistunut.)
Ohjaajatila on kätevä monikamerakuvauksessa juuri sen takia, että “muokkaus” eri kameroiden välillä hoituu jo kuvatessa ja tuloksena on heti valmis video, olipa se sitten hyvä tai huono!
—
Edellä oli kolme erikoisuutta P8:sta.
Kuten alussa mainittu, kokonaisvaltaisempi näkemys P8:sta löytyy eilisestä arvostelustamme.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »