Huawei julkisti tänään Lontoossa uuden P8 –puhelimen, joka sijoittuu Huawein hierarkiassa malliston huipulle. Mobiili.fi oli paikalla julkistustilaisuudessa. Viime aikoina Suomessa vahvasti myös edullisilla Honor-malleilla läsnä olleelle Huaweille uutuus on jo kolmas sukupolvi aina ohuena tunnetusta Ascend P –sarjasta, josta on nyt pudonnut Ascend välistä pois.
Hyvin ohut on uusi P8:kin – paksuutta sillä on vain 6,4 millimetriä – aiemmat Ascend P6 ja P7 ovat olleet 6,18 ja 6,5 millimetriä paksuja. P8 on muuten hieman edeltäjiään kookkaampi, minkä selittää näytön koon kasvu.
Huawei P8
- Android
- Alumiini
- 5,2" IPS-NEO LCD -näyttö
- 13 Mpiks. kamera
- HiSilicon Kirin 930 -piiri
- 2680 mAh akku
Huawei on valinnut P8:aan nyt 5,2 tuuman näytön, kun aiemmin P-sarjassa Ascend P7:ssä on nähty 5,0 ja Ascend P6:ssa 4,7 tuuman näytöt. Suuremman näytön myötä P8:ssa on nyt todella ohuet reunukset näytön sivuilla. Aasiassa on nähty vieläkin pidemmälle vietyjä ratkaisuja, mutta Suomen markkinoiden puhelimista P8 lienee aivan kapeinta päätä näytönreunuksiltaan. Huawein vertailussa näytön suhteessa etupuolen pinta-alaan P8 jättää iPhone 6:n ja Galaxy S6:n varjoonsa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Pikseleitä näytössä on yhä tutut 1920×1080, eli Huawei on pitänyt järjen kädessä eikä ole lähtenyt mukaan kuumimpaan pikselikisaan. Näyttötekniikka on IPS. Pikaisen tarkastelun perusteella P8:n näyttö on edelleen varsin hyvä, kuten oli jo Ascend P7:ssä. Katselukulmat ovat riittävän laajat ja kirkkautta riittää.
Ulkoisesti P8 on tuttua Huawein P-sarjaa. Muotoilu on eleetöntä ja korutonta, ja materiaaleiksi on poimittu jälleen metallin, lasin ja muovin yhdistelmä. Reunat ovat alumiinia ja rakenne yhtä unibody-palaa. Myös tausta on nyt metallia aiemmasta lasista poiketen. Oikealta kyljeltä löytyvät niin SIM- ja muistikorttipaikkojen luukut sekä äänenvoimakkuus- ja lukituspainikkeet. Ulkonäöltään Huawein P8 muistuttaa myös hieman jonkinlaista risteytystä Applen iPhone 5:stä ja iPhone 6:sta metallireunojensa ja värityksensä vuoksi. Kamera ei kuitenkaan P8:ssa ulkone lainkaan muusta puhelimesta, mitä Huawei korosti erityisesti julkistustilaisuudessaan.
Painoa P8:lla on 144 grammaa. Kädessä puhelin tuntuu jämäkältä eikä laatutuntumasta ole juuri mitään valitettavaa. Puhelin kestää myös vettä jonkin verran nanopinnoituksen ansiosta. Pinnoitus tekee puhelimen eri osista vettä hylkiviä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
P8:n takakamera on tarkkuudeltaan 13 megapikseliä ja etukamera kahdeksan megapikseliä.
Huawei kertoo panostaneensa kameran osalta erityisesti hämäräkuvaukseen, jossa nykypäivänä suuremmat erot huippuälypuhelimissa nähdäänkin. Se, miten Huawei on tältä osin onnistunut, selviää kunnolla vasta myöhemmin laajemmassa arvostelussa. Mukana kamerassa on nyt optinen kuvanvakautin ja kamera tallentaa kuvat RGBW-väreinä, eli mukana on erikseen myös valkoinen. Tuloksena tästä pitäisi olla parempi kontrasti ja vähemmän kohinaa hämärissä olosuhteissa.
Erittäin erikoisena toimintona P8:ssa on mahdollista kauko-ohjata kolmea muuta puhelinta ja kuvata näin videota neljällä puhelimella samanaikaisesti eri kuvakulmista.
Etukameraan Huawei on myös jälleen kerran panostanut. Tarkkuus on ennallaan kahdeksassa megapikselissä ja yhä mukana on myös kauneustoiminto, jolla omaa selfie-kuvaansa voi tehdä kätevästi kauniimmaksi.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Suorituskyvystä P8:ssa vastaa Huawein oma 64-bittinen HiSilicon Kirin 930 –järjestelmäpiiri. Teknisimmille lukijoillemme tiedoksi – kyseessä on neljästä Cortex-A53- ja neljästä Cortex-A53e-suoritinytimestä koostuva piiri. Usein näissä ARMin big.LITTLE-arkkitehtuurin piireissä on nähty 4xA53 + 4xA57 –ratkaisu, josta Huawein piiri nyt siis eroaa. Jo MediaPad X2:ssa nähdyssä Kirin 930:ssä Huawei on pyrkinyt yhdistämään tehon ja suorituskyvyn. A57-ydinten virrankulutus on jopa 256 prosenttia A53-ytimiä suurempi, ja ne ovat 56 prosenttia tehokkaampia. Omassa piirissään Huawei on tuonut mukaan normaalin 1,2 gigahertsin sijaan 2,0 gigahertsiin kellotetut A53e(nhanced)-ytimet ja pyrkii näin saamaan lähes A57-ytimiä vastaavan suorituskyvyn ulos tavallisia A53-ytimiä vain jonkin verran suuremmalla virrankulutuksella.
Huawein mukaan Ascend P7:ään verrattuna P8 tarjoaa 80 prosenttia enemmän laskentatehoa ja 100 prosenttia enemmän 3D-grafiikkasuorituskykyä. Ascend P7 sai aikanaan palautetta suorituskyvyn jäämisestä huipputasosta, joten parannus tällä osa-alueella olisi myös toivottua.
Kirin 930:tä tukee P8:ssa kolme gigatavua RAM-käyttömuistia. Tallennustilaa on 16 gigatavua. Akun kapasiteetti on 2 600 milliampeerituntia.
Verkkoyhteyksien osalta 4G LTE –nopeus on P8:ssa 300 megabittiä. Huawei listasi tilaisuudessaan laajan joukon parannuksia, joiden myötä P8:n pitäisi muun muassa kytkeytyä nopeammin roaming-verkkoon ulkomailla sekä pitää verkoyhteys kovassakin, jopa 300 kilometrin tuntivauhdissa liikuttaessa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Ohjelmistopuolella tarjolla on vielä tuore Androidin Lollipop-versio, luonnollisesti Huawein omalla Emotion UI –käyttöliittymällä. Huaweille tuttuun tapaan ohjelmistossa merkittävä ero käytännössä kaikkiin muihin valmistajiin on se, että erillistä sovellusvalikkonäkymää ei ole vaan kaikki sovellukset asentuvat ja kuvakkeet löytyvät kotinäkymistä. Kuvakkeet ja kansiot voi widgettien ohella järjestää haluamallaan tavalla eri näkymiin.
Yksi uusi ominaisuus P8:ssa on Knuckle Sense, joka tarkoittaa kahdella rystysen napautuksella tapahtuvia toimintoja. Kuvankaappauksen ottaminen P8:lla onnistuukin nyt erittäin helposti, minkä lisäksi aluetta voi myös rajata.
Toinen jännä uutuus on “ääniherätys”, jonka avulla puhelimensa voi löytää lähietäisyydeltä huutamalla, kunhan on ensin määritellyt “kutsuhuudon” asetuksissa.
Lisävarusteena P8:lle tulee tarjolle 4,3 tuuman E-ink-näytön sisältävä kuori. Sellaista ei kuitenkaan ollut nähtävissä vielä julkistustilaisuuden yhteydessä.
Huawei julkisti tänään myös suuremman 6,8 tuumaisen P8 maxin, joka ei saavu Suomeen myyntiin. Taasen lippulaivaälypuhelimesta karsitumpi malli P8 Lite saapuu Suomeen myyntiin.
Laajempi arvostelu Huawei P8:sta on luvassa myöhemmin.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »