Teimme aiemmin tällä viikolla nopean katsauksen Asuksen uudesta Zenfone 2 –puhelimesta ja tuolloin lupasimme kertoa myös Zenfone Zoomista niin pian kuin saamme puhelimen käsiimme. Pienen odottelun jälkeen pääsimmekin kokeilemaan optisella kuvanvakaimella ja lasertarkennuksella varustettua Zenfone Zoomia, minkä lisäksi saimme viettää lyhyen hetken myös LG:n kaarevan ja taipuisan Flex 2 –puhelimen kanssa. Kerromme molemmista puhelimista nyt lyhyesti.
Asus Zenfone Zoom: kilpailija Nokia 1020:lle
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Lähes koko CES-messujen ajan Zenfone Zoom oli huolellisesti lukittuna lasivitriiniin ja syykin oli selvä – puhelimen kehitystyö on vielä pahasti vaiheessa. Tästä huolimatta Asuksen työntekijät suostuivat antamaan aikaisen testiversion pikaiseen kokeiluun puhelinta kysyttäessä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Ikävästi kehitysvaiheessa olevaan Zenfone Zoomiin ei ollut asennettu CES-messuja varten kameraohjelmistoa, joten puhelimen suurimman myyntivaltin testaaminen oli tässä kohtaa vaikeaa. Ulkoisesti arvioiden laite tuntui kuitenkin yllättävän ohuelta, vaikkei kokonsa puolesta olekaan aivan markkinoiden kärkeä. Puhelimen takana sijaitseva kameramoduuli nousee rungon pinnasta muutaman millimetrin ja ulkoista olemusta voi hyvin verrata Nokia Lumia 1020:een. Tekniikan osalta kahden mallin erona on kuitenkin se, että Asus tarjoaa kamerapuhelimessaan optisen zoomin, mutta jää toisaalta megapikselien määrässä selvästi jälkeen.
Yhtenä mielenkiintoisena yksityiskohtana Zenfone Zoom sisältää kaksi kamerapainiketta. Isompi painike käynnistää kameran ja toimii samaan tapaan kuin esimerkiksi Sonyn Xperia-sarjan puhelimet. Pienempi painike käynnistää puolestaan videokuvauksen, mikä on moderneissa älypuhelimissa ainutlaatuinen ratkaisu, niin pitkälle kuin itse muistamme.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
LG Flex 2: banaanipuhelinten uusi tuleminen
Toisen sukupolven taipuisa LG Flex 2 –malli tuntuu korjanneen monia ongelmia, jotka riivasivat ensimmäistä Flex-sarjan puhelinta. Toisin kuin puhelinten yleinen trendi osoittaa, on LG valinnut Flex 2:een edeltäjäänsä pienemmän näytön, mutta samalla nostanut näytön resoluution Full HD –tasolle. Pienemmän koon ansiosta puhelinta on aiempaa miellyttävämpi pitää kädessä, minkä lisäksi näytön kuvanlaatu on selvästi parantunut.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Edeltäjänsä tapaan LG Flex 2:n takakuoressa käytetään lakkamaista pinnoitetta, joka on itsestään korjaantuvaa. Erona aiempaan on se, että pienet naarmut ja iskujen jäljet katoavat puhelimen pinnasta muutamissa sekunneissa minuuttien sijaan.
Johtuen messuhallin vilkkaasta tungoksesta, emme valitettavasti pystyneet perehtymään tarkemmin Flex 2:n uuteen Snapdragon 810 –suorittimeen tai kameraan, joka tulee mukailemaan pitkälti LG:n viime vuoden G3-mallia. Saimme esittelystä kuitenkin sen verran irti, että LG:n työntekijä vinkkasi pohjoismaiden saavan Flex 2:sta suuremman kolmen gigatavun RAM-muistilla ja 32 gigatavun tallennusmuistilla varustetun version. Paremman version vastapainona, myös hinta tulee todennäköisesti olemaan korkeampi.
—
Tämä artikkeli perustuu ruotsalaisessa Mobil-julkaisussa aiemmin julkaistuun artikkeliin.Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »