Mobiili.fi:n testattavana kävi Acerin syksyllä julkaisema Iconia A3, joka myös mallinumerolla A3-A20 tunnetaan. Kyseessä on 10,1-tuumaisella näytöllä varustettu Android-tabletti, jota Suomessa myydään noin 200 euron hintaan. Kokoonsa nähden kyseessä on siis kohtuullisen edullinen laite.
Edullisella hinnalla ei tietenkään saa mitään ällistyttäviä ominaisuuksia, vaan laitteen ominaisuudet ovat niin sanotusti perustasoa.
- MediaTek MT8127 -järjestelmäpiiri, neljä Cortex A7 -ydintä 1,3 gigahertsin kellotaajuudella
- Käyttöjärjestelmänä Android 4.4.2 KitKat
- 1 gigatavu RAM-muistia, 16 gigatavua tallennustilaa, MicroSD-korttipaikka enintään 128 gigatavun muistikortille
- 10,1 tuuman IPS-näyttö, resoluutio 1280 x 800
- Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, aGPS
- viiden megapikselin takakamera, 1080p-videotallennus
- kahden megapikselin etukamera, 720p-videotallennus
- 1 x Micro-USB 2.0, OTG-tuki, 1 x micro-HDMI
- Akku 5910 milliampeerituntia, luvattu kesto jopa 9 tuntia
- Mitat 171 x 256 x 8.9 millimetriä, paino 510 grammaa
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Laite on mitoiltaan varsin tyypillinen kymmenentuumaiseksi tabletiksi, eikä siinä ole markkinoiden siroimpia kehyksiä tai ohuinta tai kevyintä runkoa, mutta se tuntuu varsin luontevalta pitää käsissä ja muotoilu on mukavan pyöreä. Muovirunko vääntyilee ja natisee hieman, mutta kaikkinensa laite tuntuu hintansa nähden asialliselta ja mukavalta.
Toimituksemme testilaite on myyntierää edeltävä yksilö, jonka laadussa on hieman sanomisen varaa. Näyttöä ympäröivästä vaaleasta kehyksestä paistaa taustavalaistus läpi kahdesta kulmasta, minkä lisäksi reunoilla erottuu runsaasti valovuotoa. Näitä ongelmia ei toivottavasti myyntiversioissa ilmene, ainakaan yhtä pahasti.
Käytössä laitetta voisi kuvailla asialliseksi. Kahdensadan euron tabletille ei voi turhan korkeita odotuksia asettaa, mutta hintaansa nähden Iconia A3 on hyvin toimiva kapistus. Näyttö tarjoaa mukavasti kirkkautta ja asiallisen väritoiston, ja vaikkei näytön tarkkuuskaan päätä huimaa, on katselukokemus miellyttävä. Näyttö on kiiltäväpintainen, joten suorassa auringonpaisteessa kannattaa kuitenkin varautua huonoon näkyvyyteen. Tätä ei alkutalveen sijoittuneella, sateisella testijaksolla valitettavasti päästy tarkistamaan.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
MediaTekin järjestelmäpiiri ei ole markkinoiden nopeimmin tulittava tykki, eikä yhden gigatavun käyttömuistillakaan ihmeitä tehdä, mutta Acerin näkemys Androidista on miellyttävän neitseellinen, eli ”bloatwarea” ei ole niin paljon kuin eräillä muilla valmistajilla ja käyttöjärjestelmä toimii mukavasti, ilman mainittavampia nykimisiä tai odotusjaksoja. Kaikkein raskaimpia pelejä ei Iconia A3:lla tarvitse tahkota, mutta Lada Driftingiä oli hauska pyöritellä isolla ruudulla ja perussovellukset, kuten Facebook ja muut ”pakolliset” toimivat mukisematta.
Acer on laittanut Iconia A3:n mukaan liudan esiasennettuja sovelluksia. Valikoima on tyyppiä ”jokaiselle jotakin”, eli mukana on esimerkiksi MobiSystemsin OfficeSuite 7:n kokeiluversio Word-, Excel-, PowerPoint- ja PDF-tiedostojen käsittelyä varten. Kokeiluversiota voi käyttää maksutta 90 päivää. Samaten esiasennettuna on McAfee Mobile Security, jota voi halutessaan käyttää maksuttomana versiona tai laajentaa Premiumiksi maksua vastaan. Näiden lisäksi löytyy myös esimerkiksi lapsille ja lapsenmielisille suunnattuja sovelluksia sekä näppärä työpöytäsovellus, johon voi muun muassa kirjoittaa muistiinpanoja tai käyttää kalenteria.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Akkukesto Iconia A3:lla on vähintäänkin kohtuullinen. Valmistaja lupaa videotoistoa yhdellä latauksella 11 tuntia, ja vaikka verkko-operaattorin yhteysongelmat onnistuivat häiritsemään testaamista loppuun asti, on helppo uskoa laitteen yltävän luvattuun määrään tai ainakin hyvin lähelle. Lisäksi videoita tai kuvia voi Acerilta siirtää helposti myös TV-ruudulle HDMI-liittimen kautta.
Kaikkinensa Acer Iconia A3 on isoa, edullista tablettia kaipaavalle passeli valinta. Edullista tablettia etsivä joutuu helposti tyytymään pienempiin, 7- tai 8-tuumaisiin malleihin, mutta Iconia A3 tarjoaa reilut kymmenen tuumaa ruutua kahdensadan euron hintahaarukkaan. Peruskäyttöön, eli esimerkiksi uutisten lukemiseen, sosiaalisen median seuraamiseen ja videoiden katseluun laite soveltuu mukisematta.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »