Uuden MeMO Pad 7:n lisäksi Asus toi loppuvuoden markkinoille uudistetun MeMO Pad 8 (ME581) -tabletin. Kahdeksantuumainen pikkujätti on paperilla varsin vastaava tekijä kuin 7-tuumainen sisaruksensa, mutta käytännön kokeilut paljastivat kaksikon välillä odottamattomia eroja. Yksityiskohdat löydät luonnollisesti tästä arvostelusta.
MeMO Pad 8 (ME581):n tekninen puoli näyttää seuraavalta:
- Näyttö: 8-tuumainen 1920 x 1200 pikselin IPS-kosketusnäyttö
- Koko: 123 x 213 x 7,45 millimetriä
- Paino: 299 grammaa
- Järjestelmäpiiri: Neliytiminen ja 64-bittinen Intel Atom Z3560 -piiri 1,83 gigahertsin taajuudella
- Muisti: 2 gigatavua RAM-muistia, 16 tai 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa, microSD-korttipaikka
- Kamerat: Takakamera 5 megapikseliä, etukamera 1,2 megapikseliä
- Akku: 15,2 wattituntia, luvattu 9 tuntia käyttöaikaa
- Yhteydet: 4G LTE, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, Miracast-tuki
- Äänentoisto: Kaksi SonicMaster-teknologialla varustettua stereokaiutinta
- Käyttöjärjestelmä: Android 4.4 Kitkat Asuksen omalla ZenUI-käyttöliittymällä
Tästäkin laitteesta on olemassa kaksi eri versiota. ME581CL on varustettu 4G-yhteyksillä. ME581C taas tukee ainoastaam Wi-Fi-yhteyttä. Hinnat lähtevät liikkeelle 349 eurosta. Testatun ME581CL:n värivaihtoehtoja ovat metallinsininen, vaaleanpunainen ja valkoinen.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kauniin laitteen vaivana sormenjäljet ja natina
Lähtökohtaisesti uusi MeMO Pad 8 on kaunis laite. Ulkonäköä ei ole uusittu niin paljoa kuin MeMO Pad 7:ssä, mutta design on silti aiempaa särmikkäämpi. Henkilökohtaisesti en kuitenkaan ole kiiltopintaisten kuorten ystävä. Sininen väri on komea noin viisi minuuttia, jonka jälkeen se on peittynyt sormenjälkiin.
Toisaalta kiiltopinnassa on hyvä pito, minkä lisäksi kevyt tabletti istuu muutenkin käteen hyvin. Yleinen laatutuntuma kuitenkin kärsii siitä, että MeMO Pad 8 antaa eri suuntiin taivuteltaessa jonkin verran periksi selkeän natinan saattelemana. Tällä osa-alueella 8-tuumainen uutuustabletti häviääkin selvästi MeMO Pad 7:lle, joka on ulkoisesti todella jämerän ja laadukkaan oloinen.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Näyttö lienee eräs laitteen parhaista puolista. Koko alkaa olla jo oikein mukava erilaisista mediatuotteista nauttimiseen ja Full HD -tasoinen tarkkuus riittää sekin hienosti. Lisäksi pikkusisaresta poiketen MeMO Pad 8 (ME581):n näyttö on suojattu Corning Gorilla Glassilla. Värit toistuvat kuitenkin jostain syystä piirun verran himmeämpinä kuin MeMO Pad 7:ssa. Eritoten valkoisen taso on pienemmässä tabletissa puhtaampi. Tätä ei tosin välttämättä huomaa kuin vierekkäisvertailussa.
Painikkeet on sijoiteltu omaan makuuni hieman liian keskelle tabletin oikeaa kylkeä, mutta tämä lienee lähinnä tottumuskysymys. Napsahduspalaute on kiitettävän terävä, mutta painikkeet saisivat olla aivan aavistuksen enemmän koholla laitteen pinnasta.
Tuttu ja turvallinen ZenUI-käyttöliittymä
Käyttökokemus on täysin vastaava kuin MeMO Pad 7:ssa. ZenUI-käyttöliittymä on ulkomuodoltaan selkeä ja sopivan yksinkertainen. Asetuksissa ja muualla navigointi onnistuu kohtalaisen vaivatta, minkä lisäksi sovellusten hallintaa voi harrastaa kansioiden avulla myös itse sovellusvalikossa, ei ainoastaan kotiruuduilla. Tarjolla on ostettaessa kookas valikoima niin Googlen kuin Asuksenkin sovelluksia, joilla käyttäjä kuin käyttäjä pääsee hyvin alkuun.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Akkukesto häviää MeMO Pad 7:lle
Akkukesto on pettymys, siitä ei pääse mihinkään. MeMO Pad 8:n akku kesti videotestissä noin viisi tuntia, kun näytön kirkkaus oli asetettu täysille, Wi-Fi-yhteys oli käytössä ja älykäs virransäästötila oli päällä. MeMO Pad 7 jaksoi samoilla asetuksilla lähes kolme tuntia pidempään.
Toki Asuskin lupaa 7-tuumaiselle tabletille hieman parempaa akkukestoa, mutta yllätyin silti eron suuruudesta. Suurin syypää on varmasti MeMO Pad 8:n kookkaampi näyttö, josta huolimatta laitteen akkukapasiteetti on lähes sama MeMO Pad 7:n kanssa. Syy on siis ymmärrettävä eikä akkukesto tällaisenakaan ole toivoton, mutta on joka tapauksessa sääli, ettei kookkaampaan tablettiin saatu mahdutettua enempää virtaa.
Puhti riittää moneen käyttöön
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
RAM-muistin ja laskentatehojen määrä on molemmissa uusissa MeMO Padeissa täysin sama. Tästä johtuen MeMO Pad 8 (ME581) suoriutuukin niin sovellussukkuloinnista kuin raskaammista graafisista tehtävistä paljolti vastaavasti kuin MeMO Pad 7 (ME572).
Jostain syystä esimerkiksi World of Tanks Blitz ei kuitenkaan suostunut asentumaan MeMO Pad 8:lle, vaikka MeMO Pad 7:lla se toimi moitteetta. Seitsemäntuumaisen tabletin tarjoama kokemus nousee siis näiltäkin osin hieman monipuolisemmaksi, vaikka suurimmilta osin käyttökokemus onkin molemmissa laitteissa varsin samanlainen.
Kasituumainen pähkinänkuoressa
MeMO Pad 8 (ME581) on vaikea tapaus. Pohjimmiltaan kyse on varsin mukiinmenevästä keskiluokan tabletista, jonka käyttökokemus on sujuva ja tehot riittävät raskaampiinkin tehtäviin.
Samalla laitteessa on monia pieniä ongelmia, jotka jättävät vähän tylsän maun suuhun. Varsinkin, kun tablettia verrataan MeMO Pad 7 (ME752):een, joka loistaa niin monella alueella. Kaksikon 7-tuumaisella jäsenellä on puolellaan iskevämpi ulkonäkö, laadukkaampi rakenne, käytettävyydeltään paremmat painikkeet, kirkkaampi värintoisto sekä selkeästi parempi akkukesto.
Viimeisen naulan arkkuun lyö hinta. Kun MeMO Pad 7 maksaa verkkoyhteyksistä riippuen joko 229 euroa tai 299 euroa, nousee näytön yhden lisätuuman myötä hinta 349 euroon.
MeMO Pad 8 (ME581) on kyllä tutustumisen arvoinen laite, mutta vain jos haluat välttämättä kahdeksantuumaisen tabletin. Mikäli kokoluokka ei ole kiveen hakattu, on MeMO Pad 7 (ME572) ylivoimainen tuote. Niin Asuksen omassa tablettivalikoimassa kuin hintaluokassaan yleensäkin.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »