iPhone 6 Plus -mallin vääntymisongelmien ympärille on muotoutunut viime päivinä melkoinen uutismyrsky. Lievittääkseen skandaalia Apple kutsui toimittajia testilaboratorioonsa näkemään, millaisia rasitustestejä Applen laitteilla suoritetaan laadun ja kestävyyden varmistamiseksi. Neljästä esitellystä testistä kertoi tarkemmin Re/code.
Eräs yleisimpiä testejä on niin sanottu istumakoe, jossa tutkijat simuloivat puhelimen päälle istumista. Koe toistetaan Applen mukaan tuhansia kertoja sekä kovilla että pehmeillä pinnoilla.
Puhelimen taipumista testataan ainakin kahdella eri tavalla. ”Kolmipistetaivutuksessa” puhelin tuetaan päistään, jonka jälkeen sen keskelle lasketaan jopa 25 kilogramman paino. Koe toistetaan sekä laitteen etu- että takapuolelta painaen. Tällä paineella laite saattaa taipua, mutta palaa yleensä takaisin muotoonsa paineen hellittäessä. Kiertotestissä taas puhelinta kierretään sen molemmista päistä eri suuntiin. Apple ei kertonut, mihin astelukuihin asti kiertokestävyyttä koetellaan.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Lisäksi Re/codelle esiteltiin pistekuormitustesti. Tässä puhelimen pintaa painetaan pieneltä alueelta jopa 10 kilogramman voimalla.
Apple huomauttaa, että toimittajille esitellyt testit eivät kata kaikkia käytössä olevia rasituskokeita. Uudet iPhonet ovat siis muiden Apple-laitteiden tavoin selvinneet varsin kattavilta vaikuttavista laadunvarmistustoimista.
Samalla kävi kuitenkin ilmi, että iPhone 6 ja iPhone 6 Plus käyvät läpi täsmälleen samat testit, vaikka niiden rakenteet ja kokoluokat ovat erilaiset. Tässä saattaakin piillä syy, miksi nimenomaan iPhone 6 Plus on tietyissä käyttötilanteissa päässyt taipumaan. Toisaalta Apple toteaa, ettei yhtiö ole edelleenkään saanut kuin yhdeksän virallista valitusta taipuneesta iPhone 6 Plus -laitteesta, mikä on varsin pieni määrä myytyihin laitteisiin nähden.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »