Apple on listannut sovelluskehittäjille suunnatuilla sivuillaan kärkikymmenikön syistä, joiden vuoksi kehittäjien sovellukset eivät pääse läpi Applen seulasta App Storeen. Syyt ovat lopulta varsin yksinkertaisia, mutta osoittavat samalla, että Apple haluaa pitää yllä korkeaa tasoa sovelluskaupassaan. Seuraavat syyt muodostivat kärkikymmenikön elokuun lopulla.
14%: Lisää tietoa tarvitaan. Sovelluskehittäjä ei ole toimittanut tarkastajille riittävästi tietoa sovelluksesta tai itsestään, esimerkiksi sisäänkirjautumista edellyttävien sovellusten mukana tulee tarkastajille toimittaa kokeilutunnukset. Lisäksi sovelluskehittäjän tulee toimittaa omat yhteystietonsa riittävässä laajuudessa.
8%: Näkyvästi bugeja sisältävät sovellukset hylätään. Mikäli sovelluksesta tulee esille bugeja, eli virheitä koodissa, se hylätään nopeasti.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
6%: Ei täyttänyt kehittäjäohjelman sopimusta. Sovelluskehittäjät hyväksyvät kehittäjäksi ilmoittautuessaan sopimuksen. Mikäli kehittäjä ei ole toiminut sopimusehtojen mukaisesti, sovellus hylätään.
6%: Apple ja heidän asiakkaansa arvostavat yksinkertaista, viimeisteltyä, oivaltavaa ja huolella harkittua käyttöliittymää. Apple sanoo asettavansa riman korkealle. Hyvä käyttöliittymä saattaa vaatia enemmän työtä kehittäjältä, mutta on vaivan arvoinen. Mikäli käyttöliittymä on kovin monimutkainen tai viimeistelemätön, sovellus saatetaan hylätä.
5%: Sovellukset, joissa on nimiä, kuvauksia tai ruudunkaappauksia, jotka eivät liity sovelluksen sisältöön, hylätään. Asiakkaan tulee saada esittelystä oikeanlainen käsitys sovelluksesta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
5%: Sovellukset, joissa on vääriä tai harhaanjohtavia tietoja tai muiden samantapaisten sovellusten nimiä tai kuvakkeita käyttävät sovellukset hylätään. Menestyneiden sovellusten maineella ratsastamista halutaan hillitä.
4%: Sovelluksen nimien tulee olla toisiaan vastaavia iTunes Connect -ohjelmistossa sekä laitteella, johon sovellus asennetaan. Sovelluksen nimen tulee siis näkyä puhelimen tai tabletin ruudulla tunnistettavasti samana kuin iTunes Connect -ohjelmistossa, jota käytetään sovellusten lähettämiseen Applelle.
4%: Placeholder-tekstiä sisältävät sovellukset hylätään. Sovelluksissa ei siis saa olla näkyvillä asettelussa käytettävää lorem ipsum -tyyppistä turhaa tekstiä, vaan kaiken tekstisisällön tulee olla viimeisteltyä.
3%: Kehittäjät ovat vastuussa asianmukaisten ikärajojen asettamisesta sovelluksilleen. Apple saattaa muuttaa tai poistaa väärät luokitukset.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
2%: Beta-, demo- tai testivaiheessa olevat sovellukset hylätään. Sovelluksia ei siis tule asettaa tarjolle, ennen kuin ne on viimeistelty täysin julkaisuvalmiiksi.
Edellä luetellut syyt muodostavat yhteensä 58 prosenttia kaikista hylkäyksistä. Sovelluskehittäjille on koottu ohjeistukset, joihin pääsee tutustumaan Applen sivuilla. Ohjeistukset ovat englanniksi. Edellä mainittujen hylkäysperusteiden lisäksi mainitaan muun muassa, että sovelluksissa olevien linkkien tulee olla toimivia ja että sovellusten tulee tarjota kestävää arvoa käyttäjille. Toisin sanoen siis sovellukset, joilla ei voi tehdä juuri mitään tai jotka on suunnattu vain huomattavan pienelle käyttäjäryhmälle, eivät pääse läpi seulasta.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »