Vihdoin ja viimein suurimmat Android-valmistajat ovat saaneet tuoreimmat lippulaivaälypuhelimet markkinoille. Samsung Galaxy S5 on ollut myynnissä jo useamman kuukauden ja Sonyn ja HTC:n huippumallit ovat myös viihtyneet kauppojen hyllyllä jo pitkään. LG julkisti oman lippulaivaälypuhelimensa kuukausia muita myöhemmin ja se on ollut myynnissä vain parisen viikkoa. Mobiili.fi sai LG G3:n testaukseen ja tulemme tässä seuraavien viikkojen kuluessa julkaisemaan laajamittaisen arvostelumme. Ensimmäisessä osassa, eli nyt, keskitymme LG G3:n ulkoiseen rakenteeseen, uusiin juttuihin ja laitteen valttikortteihin. Toisessa osassa pureudumme LG G3:n ohjelmistoon ja tarkastelemme eroja edelliseen sukupolveen LG G2:een. Kolmannen osan pyhitämme kameralle ja vertailemme sitä muutaman muun lippulaivaälypuhelimen kanssa. Viimeisessä osassa kerromme laajamittaisen yhteenvedon LG G3:sta. Näin alkuun kuitenkin LG G3:n tärkeimpiä teknisiä ominaisuuksia:
- 5,5 tuuman kosketusnäyttö 2560×1440 pikselin tarkkuudella, joka tekee pikselitiheydeksi huimat 534 pikseliä
- Qualcommin Snapdragon 801 -järjestelmäpiiri 2,46 gigahertsin taajuudella
- Kolme gigatavua RAM-muistia, 32 gigatavua tallennustilaa ja microSD-muistikorttipaikka, joka tukee muistikortteja 128 gigatavuun asti
- Halvemmassa versiossa kaksi gigatavua RAM-muistia ja 16 gigatavua tallennustilaa
- Käyttöjärjestelmänä Android 4.4 KitKat LG:n omalla Optimus UI -käyttöliittymällä
- 13 megapikselin takakamera OIS+ -optisella kuvavakaimella, tupla-LED-kuvausvalolla ja lasertarkennuksella
- Videokuvausta tuetaan 4K Ultra HD:hen asti
- 2,1 megapikselin etukamera
- 3 000 milliampeeritunnin akku, joka on käyttäjän vaihdettavissa
- Tuki langattomalle lataukselle
- Bluetooth 4.0, NFC, Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, GPS ja GLONASS
- Mitat: 146,3 x 74,6 x 8,9 millimetriä
- Paino: 149 grammaa
- Hinnat: noin 600 euroa 16 gigatavun versio ja noin 650 euroa 32 gigatavun versio
Ensimmäinen ajatukseni LG G3:sta oli, että onpas sen näyttö iso. 5,5 tuuman kosketusnäyttö on nykymittapuullakin valtava. Sen lisäksi, että se on valtava, on se myös tarkka. 2560×1440 pikseliä on sellainen määrä, että yksittäisellä pikselillä ei juurikaan ole kokoa. Kun pikselitiheys on huikeat 534 pikseliä tuumaa kohti, on mahdotonta erottaa yksittäisiä pikseleitä.
Toisaalta Full HD -näytöissäkin pikselitiheys on niin korkea, että ei niistäkään yksittäisi pikseleitä ihmissilmällä kykene erottamaa. Vierekkäin vertaillessa LG G2:ta ja LG G3:a ei eroa juurikaan huomaa, joten omasta mielestäni näytön tarkkuuden kohottaminen Full HD:stä tarkemmaksi on melko turhaa. Vaikka LG G3:n näytön koko on 5,5 tuumaa, ei se fyysisesti ole aivan liian iso. Fyysistä kokoa on tietenkin tullut lisää edellisestä sukupolvesta, mutta sitä ei ole tullut kovin paljoa. ”Pienen” koon takaa pienet näytönreunukset. Kuitenkin yhden käden käyttö näin suurella näytöllä ei ole mitään herkkua, mutta LG on tuonut pieniä juttuja helpottaakseen yhden käden käyttöä. Näihin kuuluu muun muassa näppäimistön sijoittelu haluamaansa reunaan. Näyttö on varmasti LG G3:n yksiä suuria valttikortteja. Mielestäni kamera ja ulkoinen rakenne sekä muotoilu ovat myös hyviä valttikortteja. LG G3:n rakenne on todella miellyttävä. Se kaareutuu takaosasta, joten se istuu todella hyvin käteen. Harjatun alumiinin näköinen takakansi on oikeasti muovia, jonka päälle on tehty metallinen käsittely, joka tuo paremman laatutuntuman. Kun LG G3:n ottaa käteen, takakannen tunnistaa muoviksi, mutta paremmalta se tuntuu kuin esimerkiksi Samsung Galaxy S5:ssä. Takakannen LG G3:ssa saa irroitettua ja akku on käyttäjän vaihdettavissa, jota monet käyttäjät arvostavat.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
LG G3:n kamerana toimii 13 megapikselin kamera OIS+ -optisella kuvanvakaimella. Tämän lisäksi LG on lisännyt kameran tueksi lasertarkennuksen, joka nopeuttaa tarkennusta. Kokonaisuudessaan tämä on mielenkiintoinen ja hieno lisäys. Tarkennus on äärimmäisen nopea ja 13 megapikselin kameralla tulee hienoa jälkeä. LG G2:ta kritisoitiin kameran hitauden takia – LG G3:a ei voi kritisoida tästä asiasta. Kameraa tarkastelemme tarkemmin kolmannessa arvostelumme osassa.
LG on tuonut G3:een uudistetun Optimus UI -käyttöliittymän. Pääasiassa se toimii samalla tavalla kuin aikaisempi Optimus UI -käyttöliittymä, mutta ulkonäkö on muuttunut. Osaltaan ulkonäkömuutokset muistuttavat Googlen Android L:n tuomia muutoksia. Käyttöliittymää esittelemme tarkemmin arvostelumme seuraavassa osassa. Kokonaisuudessaan LG G3 tuo LG G2:een nähden muutamia uusia juttuja ja luonnollisesti enemmän tehoa. Pysy kuulolla, kun seuraavien viikkojen aikana julkaisemme arvostelun osan käyttöliittymästä, kamerasta ja lopuksi laaja yhteenveto LG G3:sta. PS. Jos sinulla ilmeni jotain kysyttävää, kysy kommentin kautta. Vastaamme parhaamme mukaan.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »