Kerroimme ensitunnelmia LG G3:sta jo puhelimen lanseeraustilaisuudessa Lontoossa. Nyt olemme kuitenkin saaneet puhelimen käsiimme ja voimme perehtyä tarkemmin sen ominaisuuksiin.
Eroja aiempaan
Yksi merkittävä ero testilaitteisiin paljastuu heti alussa, sillä G3 tuntuu nyt merkittävästi nopeammalta. Lontoossa esillä olleisiin puhelimiin oli asennettu lukuisia valmissovelluksia, mutta kauppoihin tulevissa mallissa niitä on selvästi vähemmän. Puhelimesta löytyy edelleen sovelluksia, kuten Office-dokumentit, McAfee Security ja DropBox, mutta ilmaissovellusten määrä on kuitenkin pidetty kiitettävällä tasolla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Lontoon julkistustilaisuuden jälkeen ovat myös LG G3:n tekniset tiedot hieman muuttuneet. LG on päättänyt tuoda pohjoismaihin mallin, joissa on tuki langattomalle lataukselle, ja tämän takia puhelin on aiempiin tietoihin verrattuna 0,4 millimetriä paksumpi sekä 4,7 grammaa painavampi. Laite tuntuu kuitenkin edelleen mukavalta kädessä, mistä kiitos kuuluu pyöristetyille muodoille.
Smart Notice
Käyttöliittymän osalta LG G3 jatkaa entistä pelkistetymmällä linjalla, kuten jo Lontoossa huomasimme. Lisäksi LG on nostanut voimakkaasti esille uutta Smart Notice -toimintoa, joka kertoo esimerkiksi onko päivän aikana luvassa sadetta, sekä auttaa saamaan enemmän irti puhelimen eri toiminnoista. Smart Noticen toimivuutta voi arvioida paremmin vasta pidemmän testijakson jälkeen, mutta vuorokauden testaamisella käteen jäi lähinnä tiedote ”ulkona on hyvä sää” ja kolme muistutusta ”kokeilla puhelimen uusia toimintoja”.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Näyttö ja kamera
Kaksi mielenkiintoisinta ominaisuutta LG G3:ssa on odotusten mukaisesti korkean tarkkuuden UHD-näyttö ja kamera, joka käyttää laseria nopeaan automaattitarkennukseen. Kerroimme näytöstä ja kamerasta lyhyesti jo lanseeraustilaisuudessa, mutta nyt puhelimen tultua testiin on etenkin kameraan helpompi perehtyä.
Lähtökohtaisesti LG:n 13 megapikselin kamera toimii verraten hyvin. Päiväsaikaan kuvista tulee teräviä ja lasertarkennus hoitaa tehtävänsä, kuten voisi odottaa. Hankalimmissa valaistusolosuhteissa tarkennus ei kuitenkaan toimi yhtä hyvin ja myös värientoisto menettää osan luonnollisuudestaan. Näistä ongelmista huolimatta on kamera kokonaisuudessaan hyvä.
Videokuvauksessa LG G3 tukee lippulaivapuhelimille tyypillisesti 4K-kuvausta. Varsinainen laatuero normaaliin 1080p-tarkkuuteen jää saavuttamatta, mutta 4K-kuvaus on yhtä kaikki mukava lisä puhelinen teknisissä tiedoissa. 4K-kuvausta selvempi plussa tulee LG G3:n mikrofonista, joka hoitaa äänentallennuksen yllättävän hyvin myös äänekkäimmissä tilanteissa. Puhelimen kaiuttimet sen sijaan jäävät keskinkertaisiksi, eikä niistä löydy sen suurempaa mainittavaa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Alla muutama esimerkkikuva LG G3:n kamerasta.
—
Tämä artikkeli on julkaistu alun perin ruotsalaisessa Mobil-julkaisussa ja käännetty suomeksi julkaistavaksi Mobiili.fissäMainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »