Pelit muodostavat 90 prosenttia Google Play -sovelluskaupan tuloista, ja 98 prosenttia näistä tuloista saadaan ilmaisista peleistä. Google Playn tulot ovat yli kaksinkertaistuneet vuoden aikana, ja juuri ilmaiset pelit ovat tuoneet suurimman osan kasvusta eli vain 2 prosenttia tuloista on peräisin sovelluskaupasta ostettavista peleistä. Ilmaisten pelien sisällä tehtävät ostot ovat selitys tähän, kertoo App Annien tuore raportti.
Google Play -sovelluskaupassa on jo yli 1,5 miljoonaa sovellusta. Sovelluksia on nyt noin 60 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten, ja niitä myös ladattiin ahkerasti, keskimäärin 1,5 kertaa aiempaa enemmän. Sovellusten latausmäärissä eniten kasvua nähtiin Brasiliassa (1,9 x) ja Venäjällä (2,6 x), ja Brasilia oli ainoa maa, jossa ostettavista sovelluksista saatujen tulojen osuus oli yli 10 %.
Pelien lisäksi ladattiin aiempaa selvästi enemmän sosiaalisia sovelluksia (+ 50 %) ja viestintäsovelluksia kuten Messenger ja WhatsApp (+ 100+ %).
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
App Annien raportin mukaan Japani on Google Playn merkittävin tulonlähde edelleen ja kasvua edellisestä vuodesta oli yli kaksinkertaisesti. Yhdysvalloista tämä Android-sovellusten kauppapaikka sai jo enemmän tuloja kuin Eteleä-Koreasta ja kasvu Yhdysvaltain markkinoilla oli 2,6 kertainen viime vuoteen verrattuna. Selvää tulonlisäystä oli nähtävissä myös Euroopassa, jossa Saksa ja Iso-Britannia olivat parhaat Google Playn tulonlähteet.
Vielä vuosi sitten Applen App Store keräsi 2,6 kertaa enemmän tuloja kuin Google Play, mutta Android-sovellusten kauppa on vuodessa onnistunut sovellusten lisäksi lisäämään myös kaupasta saatavia tuloja varsin huomattavasti. Kuluttajat ovat erityisesti Japanissa, Brasiliassa, Venäjällä ja Intiassa tehneet entistä enemmän ostoja Android-sovellusten sisällä. Tämän on varmasti hyvä uutinen myös sovellusten kehittäjille.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »