LG esitteli tänään lyhyesti uutta G Flex -älypuhelintaan ensi kertaa myös suomalaismedioille. Puhelin saapuu Suomessa markkinoille alkaen ensi viikon perjantaista, eli ystävänpäivänä 14. helmikuuta.
Tänään LG kertoi aikovansa panostaa kuluvan vuoden aikana enemmän Suomenkin mobiilimarkkinoihin. Se laajentaa jakelua – muun muassa operaattoreista DNA alkaa kauppaamaan LG:tä 30 kaupassaan – ja pyrkii nousemaan tänä vuonna kolmospaikalle markkinaosuudessa Suomessa Android-puhelinten osalta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
G Flex toimii LG:n ensimmäisenä kärkenä markkinoille tänä vuonna.
G Flexiä pääsi myös kokeilemaan tänäisessä tilaisuudessa pikaisesti ja tiivistin ajatukset alta löytyvälle kahden ja puolen minuutin mittaiselle videolle sekä alta löytyviin neljään huomionarvoiseen seikkaan G Flexistä. Puhelin on myös saapumassa meille lähiaikoina laajempaan kokeiluun ja kattavampi arvostelu onkin luvassa todennäköisesti viimeistään 2-3 viikon sisällä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kaarevuus – miksi ei?
G Flexin näkyvin erikoisuus on tietenkin sen kaareva rakenne. Ensi kertaa älypuhelimeen on pakattu kaareva OLED-kosketusnäyttö sekä myös kaareva akku, joissa kummassakin LG pääsee hyötymään saman konsernin muiden yksiköiden osaamisesta.
LG:n mukaan kaarevuudesta on kolme keskeistä hyötyä:
- Parempi äänenlaatu puheluissa, koska mikrofoni on lähempänä suuta
- Parempi käyttöergonomia
- Mukaansatempaavampi katselukokemus
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Emme erikseen tänään ehtineet kokeilla kohdista ensimmäistä eli puhelujen soittamista, mutta todellisuudessa ero lienee varsin marginaalinen. LG itse nosti historiasta esiin lankapuhelinten luurit, jotka myös olivat kaarevia ja tehty ihmisen pään muotoon istuviksi. G Flex ei kuitenkaan ole yhtä kaareva ja tuo mikrofonia ja korvakuuloketta samalla tavoin täydellisesti oikeille kohdilleen.
Sen sijaan LG:n lupaama kaarevuuden tuoma parempi käyttöergonomia, ainakin pikaisen kokeilun perusteella, vaikuttaa pitävän paikkansa. Aiemmin käyttämiini vastaavaa kuuden tuuman kokoluokkaa edustaviin Samsungin Galaxy Note 3:een ja Nokian Lumia 1520:een verrattuna G Flex tuntui muistinvaraisesti paremmin ja miellyttävämmin käteen istuvalta.
LG:n mainostamaan katselukokemukseen syvemmän uppoutumisen näytön kaarevuuden ansiosta sen sijaan voinee laittaa lähes täysin pelkästään markkinointiosaston keksimäksi hölynpölyksi.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kaarevuus ei tunnu kovin mullistavalta asialta, mutta toisaalta – miksi ei?
Itsekorjautuva pinta toimii
Kaarevuutta suuremman vaikutuksen G Flexin pikakokeilussa tekikin sen kiiltävän takakannen itsekorjautuva pinta. LG on päällystänyt kannen erikoismateriaalikerroksella, jonka pitäisi palautua maltillisista naarmuista ja kulumista nopeasti.
Naarmut hävisivät myös käytännössä: kynnellä tehdyt kuoren ”koristelut” katosivat näkymistä muutamassa minuutissa. LG:n mukaan korjautumisnopeus riippuu pinnan lämpötilasta: mitä lämpimämpää, sen nopeammin pinta uusiutuu.
LG ei kuitenkaan suosittele tavallisia puhelimen ostajia erikseen kokeilemaan pinnan korjautuvuutta. LG:n mukaan asiaa pitäisikin ajatella niin, että korjautuva pinta pitää puhelimen normaalikäytössä pidempään uuden näköisenä. LG:n mukaan itsekorjatuva pinta pysyy tavalliseen nähden yhtä hyvässä kunnossa jopa 10-kertaisella rasituksesta huolimatta.
G Flexin kestävyyttä parantaa toki myös kaarevuus ja rakenteen pieni joustavuus maltillisen taipuvuuden ansiosta.
Pyrimme myöhemmin arvostelussamme tutkimaan tarkemmin pinnan korjautumista.
Tutut jutut mukana ja kunnossa – näyttö heikkous
Kaarevuuden ja itsekorjautuvan pinnan alla G Flex on varsin perinteinen nykypäivän älypuhelin, jossa on paljon yhteistä muun muassa LG:n aiemman oman G2-lippulaivan kanssa.
Kaarevuus on kuitenkin vaatinut uhrauksen näyttörintamalla: LG:stä löytyy vain perus-HD-näyttö Full HD:n sijaan eli 1280×720 pikseliä / 245 pikseliä tuumaa kohti kuuden tuuman koossa. Tämä jää selvästi jälkeen huippuluokasta eikä LG:n näyttöä voikaan juuri kehua.
Näytön heikkous matalan tarkkuuden myötä tuo G Flexille kuitenkin myös vahvuuden: suorituskyky on loistava, kun yhä markkinoiden tehokkaimmaksi järjestelmäpiiriksi tunnustettu Qualcommin Snapdragon 800 yhdistetään vähemmän tehoa vaativaan näyttötarkkuuteen.
Käyttöjärjestelmän osalta mukana on aluksi Android 4.2.2 Jelly Bean -versiona, mutta LG lupaa päivityksen uudempaan versioon – todennäköisesti Android KitKatiin – olevan tulossa jatkossa. Mukana on myös tuhti nippu LG:n omia lisäyksiä, kuten kahden sovelluksen käyttömahdollisuus vierekkäin (Dual Window), herätys valmiustilasta kahdella näytön napautuksella (KnockON) sekä lukitusnäkymästä kahta sormea keskeltä sivuille vetämällä aukeava QuickTheatre, joka tarjoaa pikatien kuvien, videoiden tai YouTuben katseluun.
Muuten G Flexin tekninen ominaisuuslista on tuttua luettavaa: kahden gigatavun RAM-muisti, 32 gigatavua sisäistä tallennusmuistia, 4G LTE -yhteydet Suomen kolmella taajuudella, Wi-Fi- (802.11a/b/g/n/ac), Bluetooth- (4.0), NFC ja USB 3.0 -yhteydet sekä 13 megapikselin taka- ja 2,1 megapikselin etukamerat.
Akulla on kokoa 3 500 milliampeerituntia, minkä pitäisi tarjota pitkät toiminta-ajat. Totuus selviää myöhemmin laajemmassa arvostelussa.
Hintalapussa pelottava lukema
G Flex saapuu Suomeen noin 800 euron hintalapulla. Se on paljon rahaa.
Kaarevuus ei ole ainakaan vielä niin suuri juttu, että siitä kannattaisi alkaa pulittamaan kovin paljoa ekstraa. LG itsekin puhuu kaarevuudesta vasta ensiaskeleena kohti taipuvia ja lopulta taiteltavissa olevia laitteita.
G Flexin kovin kilpailija lienee 5,7 tuuman näytöllä varustettu Samsungin Galaxy Note 3, joka irtoaa kaupasta pari sataa euroa edullisemmin. Toisaalta myös LG:n oma 5,2-tuumainen G2 on hinnaltaan jo 300 euroa G Flexiä huokeampi. Molemmista löytyy myös tarkempi näyttö, jonka merkityksen laskisin kaarevuutta suuremmaksi.
800 euron hintalapulla G Flexiä voi suositella lähinnä vain heille, jotka haluavat jotakin poikkeuksellista. Nimittäin, jos kaarevan ja naarmuista parantuvan puhelimen nyt haluaa, on G Flex ainoa vaihtoehto.
Naarmuista itsekorjautuvan kuorten pinnan soisi yleistyvän kaikkiin älypuhelimiin ja se oli mielestäni ehdottomasti myös kaarevuutta siistempi juttu uudessa G Flexissä.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »