Tällä viikolla ensimmäisille ennakkotilaajille myyntiin tulleessa Jolla-puhelimessa on jo viritetty toimimaan Google Play -sovelluskauppa. Vakiona Jollasta ei Android-käyttöjärjestelmän virallista Google-sovelluskauppaa löydy.
Google Play -sovelluskaupan saaminen Jollaan vaatii melko laajaa teknistä virittelyä, joka voi myös johtaa ongelmiin jonkin asian mennessä pieleen. Alkuperäiset englanninkieliset ohjeet Google Play -kaupan käyttöönottoon julkaisi Kotka-nimimerkillä esiintyvä henkilö My Jolla Blog -nimisessä blogissaan. Suomeksi ohjeet käänsi jo Jollan suomalainen epävirallinen fanisivusto JollaSuomi.
Niin alkuperäinen julkaisija kuin JollaSuomi, ja emme myöskään me, ota vastuuta mahdollisista ongelmista, joita Google Play -kaupan asentamisen yhteydessä mahdollisesti syntyy.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Jollan virallisena kumppanina Android-sovellusten jakelussa puhelimiin toimii venäläisen hakukoneen Yandex.Store-kauppa. Lisäksi jatkossa Android-sovelluksia alkaa ilmestyä myös Jollan omaan sovelluskauppaan, jonka valikoima toistaiseksi on kuitenkin lähes olematon. Yandex.Storessa sen sijaan tarjolla on 85 000 Android-sovellusta eli karkeasti noin kymmenesosa kaikista Android-sovelluksista, mutta luonnollisesti merkittävämpi osa oikeasti merkityksellisistä sovelluksista. Google Play -kaupassa tarjolla on kuitenkin niin sanotusti täysi valikoima.
Jollan puhelimeen voi myös asentaa itse muita sovelluskauppoja Google Playta helpommin. Näistä mainittakoon muun muassa verkkokauppajätti Amazonin Appstore sekä Aptoide, joiden asentaminen onnistuu yksinkertaisesti tavallisten sovellusten tapaan. Lisäksi sovelluksia voi toki luonnollisesti asentaa suoraan .apk-sovelluspakettitiedostoista manuaalisesti.
Android-sovelluksia pyöritetään Jollan Sailfish-käyttöjärjestelmässä Myriadin tarjoaman virtualisointiratkaisun kautta. Aivan kaikki sovellukset eivät toimi täysin, osa kaatuu tavallista useammin ja osa ei toimi lainkaan. Lisäksi yleisestikin sovellusten toimintanopeus ei yllä ainakaan Android-huippupuhelinten tasolla, mutta monet suosituista sovelluksista, kuten esimerkkeinä Instagram ja Spotify sekä peleistä vaikkapa Angry Birds ja Hill Climb Racing, ovat kuitenkin kokonaisuutena käytettävyydeltään toimivia.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »