Myös Nokia oli mukana yhteistyökumppanina Helsingin Kaapelitehtaalla tällä viikolla järjestetyssä Slush-tapahtumassa. Nokia hyödynsi tilaisuutta uusien Lumioiden, kuten Lumia 1520:n ja Lumia 2520:n, esittelyn ohella myös Nokia Research Centerin kehitystyö pääsi esille.
Viime aikoina näyttöteknologian kehittymisen myötä ja ensimmäisten kaarevanäyttöisten älypuhelinten saapuessa markkinoilla paljon on puhetta riittänyt myös tulevaisuuden taipuvista ja taivuteltavista mobiililaitteista.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Myös Nokialla on pitkä historia takanaan muotoaan muuttavien ja taipuvien laitteiden kehitystyössä. Monet saattavatkin muistaa vihreänvärisen Morph-konseptin tai tuoreemman HumanFormin.
Slushissa esillä oli myös aiemminkin nähty väänneltävän laitteen prototyyppi. Konseptilaitteen toimintojen ohjaus perustuu kosketusnäytön sijaan laitteen vääntämiseen eri tavoin. Slushissa laitetta esiteltiin pelidemon avulla, jossa ohjaaminen tapahtui laitetta päistä vääntämällä ja ampuminen koko laitetta taivuttamalla. Käytännössä käyttö vaatii pientä opettelua, mutta on kuitenkin hyvin intuitiivista.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kaupasta ostettaviin laitteisiin tällaisen taipuvuuden tulo kuitenkin vielä kestää. Nokian osaltahan tilanne on osittain auki myös Microsoft-kaupan ja Windowsin ohjelmistokehityksen osalta. Jos laitteen vääntelystä halutaan keskeinen osa koko laitteen käyttöä, tulee koko käyttöliittymän idea käytännössä suunnitella uudelleen.
Väänneltävän laitteen ohella Nokian tutkimuksesta esille oli nostettu Wireless Magiciksikin kutsuttu tiedonsiirtoratkaisu mobiililaitteen ja isomman näytön eli vaikkapa televison välillä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Nokiahan tarjoaa jo nykyään Beamer-sovellustaan, jossa Lumian näytön kuvan saa siirrettyä helposti verkon kautta verkkoselaimeen, joka voi olla auki suuremmalla näytöllä. Slushissa esitelty tutkimuskeskuksen kehittämä tekniikka ei kuitenkaan kierrä verkkopalvelinten kautta, vaan siirtyy suoraan laitteiden välillä. Uutta on tekniikan nopeus sekä helppous.
Nokia esitteli muun muassa tekniikan toimivuutta esittämällä saumattomasti pyörivän videon, jota voisi siirtää laitteiden välillä. Video pyöri sulavasti myös silloinkin, kun se oli jaettu puoliksi puhelimen näytölle ja isommalle seinäruudulle.
Nokian tutkimuskeskuksen kehittämät teknologiat eivät välttämättä ikinä päädy lopullisiin tuotteisiin.
Vaikka Nokia aikoo myydä puhelinliiketoimintansa Microsoftille jatkaa Nokia myös omaa teknologiakehitystä jatkossa ylimmällä tasolla Advanced Technologies -nimellä kulkevassa yksikössä. Nokian mukaan ”Advanced Technologies tutkii uusia liiketoimintamahdollisuuksia edistyksellisen tutkimuksen, kehitystyön ja konseptituotteiden avulla eri alueilla, joita ovat esimerkiksi connectivity-, sensori- ja materiaaliateknologiat sekä internet- ja pilviteknologiat”.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »