Samsung on jälleen, kuten aiemminkin kesällä Galaxy S4:n osalta, kiistänyt huijaavansa älypuhelinten suorituskykyä mittaavissa testiohjelmissa. Tällä kertaa kyse on Samsungin osalta Galaxy Note 3:sta, jonka poikkeuksellisesta käytöksestä testiohjelmia ajettaessa uutisoitiin aiemmin tällä viikolla.
Samsung Galaxy Note 3
- Android
- Muovi
- 5,7" Super AMOLED -näyttö
- 13 Mpiks. kamera
- Qualcomm Snapdragon 800 -piiri
- 3200 mAh akku
”Galaxy Note 3 maksimoi sen keskussuorittimen/grafiikkasuorittimen kellotaajuudet, kun käytetään toimintoja, jotka vaativat merkittävää suorituskykyä”, Samsung kertoo muun muassa CNET-sivustolle toimittamassaan lausunnossa. ”Tämä ei ollut yritys pönkittää tiettyjä suorituskyvyn testituloksia. Pysymme sitoutuneina tarjoamaan asiakkaillemme parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.”
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Samsungin perustelu on pitkälti sama kuin kesälläkin. Tuolloinkin se väitti, että kellotaajuuksia nostetaan tietyissä raskaammissa koko näytön sovelluksissa, kuten selaimessa, kuvagalleriassa ja videosoittimessa – ja myös suorituskykytesteissä, koska nekin vaativat kovaa suorituskykyä. Näin ei kuitenkaan testien perusteella todellisuudessa ollut, sillä mainituissa muissa sovelluksissa kellotaajuudet eivät käytössä nousseetkaan.
Lisäksi Samsungia vastaan puhuu se, että puhelinten syövereistä on löydetty tiedostokin, jossa listataan erikoissuorituskykytilan aktivoivat sovellukset. Listalla on joukko suorituskyvyn testaukseen käytettyjä ohjelmistoja. Asiaa on testattu myös muuttamalla sovelluspaketin nimeä ja asentamalla se uudelleen, minkä jälkeen korkeamman suorituskyvyn tila ei enää aktivoitunut.
Samsungilla ei siis pitäisi olla minkäänlaisia muita perusteita tämänkaltaiselle toiminnolle suorituskykytestien osalta muuta kuin halu yltää normaalia korkeampiin testituloksiin – vaikka sitten huijaamalla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Aiemmissa testeissä Galaxy Note 3:ssa suorituskykyohjelmistoille räätälöity tila näytti nostaneen testituloksia suorituskyvyn mittauksissa, esimerkiksi Geekbench-ohjelmistossa, noin 20 prosentilla normaaliin verrattuna.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »